Älypuhelimien ja tablettitietokoneiden kehitys jatkuu! Vuonna 2015 markkinoille odotetaan lukuisia uutuuksia, jotka tuovat eturivin teknonörteille ja muille raskaan sarjan näpyttelijöille ja swaippailijoille ominaisuuksia, joista pari vuotta sitten olisimme voineet vain unelmoida. Lue lisää!

Tilaa iPhone-tarvikkeet edullisesti Macpisteestä!

Applen uutuudet 2015

 iPhone_7_image_Martin_Hajek_800home_thumb800iPhone 7 (tai iPhone 6s) ilmestynee vuoden 2015 lopulla. Applella on kovat paineet pysytellä mukana yhä kiristyvässä kilpailussa ja uusien mallien sylkeminen markkinoille on yhtiölle välttämätöntä.

Sisäpiiritietojen mukaan vuonna 2014 julkaistun iPhone 6 -mallin suurikokoinen Plus-versio on tuonut Applelle jopa 25 % kaikista yhtiön puhelimista keräämistä voitoista. Siksi on miltei varmaa, että vuonna 2015 Apple julkaisee iPhone 7 Plus -älypuhelimen / minitabletin.

Näissä puhelimissa tullaan luultavasti käyttämään Applen uutta iOS 9 -käyttöjärjestelmää.

iPad Pro on huhuttu uusi isompi versio Applen huippusuositusta tablettitietokoneesta. Ruudun koko tulee luultavasti olemaan 12 tuumaa, siis huomattavasti suurempi kuin isoin tällä hetkellä markkinoilla oleva 9,7 tuumaan iPad. Uusi malli ilmestynee vuoden 2015 lopussa.

Ei unohdeta myöskään Apple Watch -rannetietokonetta, jonka on tarkoitus vuoden 2015 alkupuoliskolla räjäyttää älykellojen markkinat. Katsotaan, katsotaan.

HTC vuonna 2015

HTC One M9 on HTC:n huhuttu uusi Android-kännykkä, jonka on tarkoitus haastaa Applen ja Samsungin lippulaivat. Todennäköinen julkaisuaika on keväällä 2015. Kännykän nimeä on arvailtu kovasti keskustelufoorumeilla ja huhujen perusteella eräs todennäköinen nimiehdokas on HTC Hima.

M9 sisältää todennäköisesti vastaavia huipputasoisia laitteisto-ominaisuuksia, joita HTC kehitti jo aiemmin hyllytettämäänsä M8 Prime -puhelimeen. Jos näin on, näytön koko tulee olemaan 5,2 tai 5,5 tuumaa ja pikselitarkkuus jopa huimat 564 ppi. Prosessorina saattaa olla kuusi- tai kahdeksanytiminen Snapdragon-tehopakkaus. RAM-muistia kännykässä olisi kolme gigatavua.

Eräänä HTC:n uuden lippulaivan erikoisuutena saattaa olla kameran optinen zuumi, jollaisia ei olla matkapuhelimissa tähän saakka liiemmin nähty.

Äänentoistopuolella HTC One M9 erottuu joukosta uusien kovatasoisten Bose-kaiuttimiensa ansiosta.

Samsung uudistaa puhelimensa kokonaan

One Time cred Josip Jakubiv Partcommunity Galaxy S6 concept-900-100Samsung on vakiinnuttanut paikkansa Applen kovimpana kilpailijana älypuhelinmarkkinoilla. Eteläkorealaisen yhtiön innovatiiviset ja tehokkaat Android-puhelimet ovat aina kovan keskustelun aiheena ja spekuloinnin kohteena.

Samsung Galaxy S6 julkaistaan todennäköisesti maaliskuussa 2015. Huhujen mukaan S6 tulee olemaan aivan uudenlainen Samsung. ”Project Zero” -nimellä kulkeva design-projekti pyrkii vastaamaan älypuhelinmarkkinoiden uusiin haasteisiin ja hylkäämään Samsungin vanhat trendit. Tuleeko tämä toimimaan, se jää nähtäväksi.  Käyttöjärjestelmänä tulee luultavasti olemaan Android 5.0 Lollipop ja prosessorina tehokas 810 Snapdragon.

Samsung Galaxy Note 5 älypuhelin/minitabletti julkaistaan luultavasti syksyllä 2015 ja kuten S6-kännykkä se tulee sisältämään aivan uusia ominaisuuksia, joita kehitetään Samsungin päämajassa. Näistä ehkä merkittävin on 3840 x 2160 pikselin Ultra HD 746 ppi -näyttö, jollaisia ei ole ennen kännyköissä nähty. Näytön fyysinen koko tulee myös luultavasti kasvamaan edellisestä mallista – lähelle kuutta tuuma.

Molemmissa malleissa luksusmateriaalit tulevat olemaan keskiössä. Vanhat täysin muoviset kuoret tullaan unohtamaan ja jo viimeisimmissä malleissa nähdyt jämäkät metallireunat pysyvät yhä tärkeänä osana designia.

Sony jatkaa kiriään vuonna 2015

Älypuhelinmarkkinoiden yksi kiinnstavista tulokkaista on ollut viime vuosina Sony, jonka Xperia-puhelimet ovat saaneet erityistä kiitosta kriitikoilta. Kuluttajat tosin ovat karttaneet puhelinta ja aiheuttaneet yhtiölle aikamoiset tappiot – ja toimitusjohtajalle potkut.

Vuonna 2015 tulemme näkemään uuden Sony-mallin, kun Xperia Z4 julkistetaan luultavasti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Uudelta mallilta odotetaan hieman aiempaa suurempaa kokoa sekä päivitettyä näyttöteknologiaa, sillä kovimmat kilpailijat, kuten Samsung ja LG, ovat tarjoamassa kuluttajille aina vain tarkempia matkapuhelinten näyttöjä.

Xperia Z4 tulee sisältämään entistä tehokkaamman prosessorin sekä uudistetun kameran. Sonyn uutukainen tulee rakentumaan Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän varaan.

Huhujen mukaan Sonylta on tulossa toinenkin versio Xperiasta vuoden lopulla. Tämä malli kytkeytyy tulevaan James Bond -elokuvaan, jonka katsojille Sony pääsee esittelemään uutta kännykkäänsä.

Sony Xperia Z4 Walkman slide leak-578-80

Motorolan ja Googlen suunnitelmat ovat hämärän peitossa

Motorola Droid on Motorolan kehittelemä paranneltu versio Googlen ja Motorolan yhdessä valmistamasta Nexus 6 -älypuhelimesta. Vuoden 2015 puolivälissä julkistettavaksi kaavailtu Android-puhelin tulee käyttämään vastaavaa näyttöä kuin Nexus 6, mutta lisää pakettiin tehokkaamman prosessorin, lisää RAM-muistia ja paremman akun.

LG ja taipuvat näytöt

Samsungin eteläkorealainen kilpailija on järkyttänyt älypuhelinmarkkinoita laadukkailla ja kekseliäillä kännyköillään. Vuonna 2015 sama vauhti näyttäisi jatkuvan.

LG G4 on yhtiön uusi lippulaiva, joka julkaistaan luultavasti vuoden 2015 puolivälissä. Tietovuotojen perusteella tiedämme, että puhelin tulee käyttämään Android 5.0 Lollipop -järjestelmää ja siinä on kovimpien kilpailijoidensa tapaan huipputehokas 64-bittinen Snapdragon-prosessori. Luultavasti LG G4 on myös isompi kuin edeltäjänsä ja sen mukana tulee luultavasti laitteelle erikseen suunniteltu oma stylus-kynäosoitin.

LG G Flex 2 on korealaisyhtiön toinen vuoden 2015 markkinoille kehittämä matkapuhelin. Laite hyödyntää LG:n aiempia kehitysprojekteja, joissa on onnistuttu tuottamaan taipuvia ja voimakkaasti kaareutuvia näyttöjä. LG G Flex 2 on 5,5 tuuman näytöllä varustettu voimakkaasti kaareutuva puhelin. Prosessorina on neliytiminen Snapdragon, joka on tehokas, mutta ei millään tapaa mullistava. Puhelinmallin sanotaan sisältävän innovatiivisia itseäänkorjaavia ominaisuuksia.

OnePlus… Siis mikä OnePlus?

OnePlus on viime vuonna markkinoille hyökännyt kännykkävalmistaja, joka tarjoaa aivan huipputason älypuhelimia huomattavasti normaalia halvempaan hintaan. Vuoden 2014 OnePlus One -kännykkä onkin sanut nimen ”lippulaivan tappaja”, sillä vaikka laitteistopuolella laite jääkin Applesta, Samsungista ja muista jälkeen, designinsa puolesta se kykenee kilpailemaan näiden kanssa täysin.

OnePlus Two julkaistaan kesäkuussa 2015 ja se tulee olemaan entistä linjakkaampi ja näyttävämpi versio puhelimesta. Niin laitteiston kuin hinnankin puolesta se jäänee jälkeen isoista kilpailijoistaan. Asiakkaita sen sijaan varmasti riittää.

Mitä puuhaa Microsoftin omistama Nokia?

Microsoftin julmasti ostama ja suomalaisilta riistämä Nokia ei ole ehkä älypuhelinmarkkinoiden huippua. Yritystä kuitenkin on – ja kuka tietää, ehkä 2015 osoittautuu siksi vuodeksi, jolloin Nokia palaa takaisin painimaan kännykkämarkkinoiden huipulla.

Tammikuussa julkistettu Nokia 215 ei suorastaan viittaa tähän suuntaan, vaikkakin se voi osoittautua Microsoftille aikamoiseksi rahasammoksi. Kyseessä on markkinoiden halvin nettiyhteydellä varustettu puhelin. Se on suunnattu nouseville talouksille Afrikassa ja Aasiassa. Näillä alueilla kysyntä edullisille matalan profiilin nettipuhelimille on kova. Microsoft myös toivoo, että pikkuruinen Nokia 215 toimii sisäänheittotuotteena yhtiön kalliimpiin puhelimiin ja tabletteihin.

 

Tilaa iPhone-tarvikkeet edullisesti Macpisteestä!

Lähteet:
5 Apple Products to Expect in 2015 (Tech Cheatsheet)
HTC One M9 release date, specification and price (3g)
Samsung Galaxy Note 5 release date (Trustedreviews.com)
The New $29 Nokia 215 (The Verge)
Motorola is reportedly building an even more impressive version of the Nexus 6 (BGR)
10 best new phones you should be most excited about in 2015 (TechAdvisor)