Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Liittymätarjous

Liittymätarjous: tässä parhaat liittymätarjoukset juuri nyt (5/2022)

Päivitetty viimeksi 18.5.2022.

Toimituksen käsin valitsemat parhaat liittymätarjoukset:

1. (9 €/kk) Moi Mobiilin 9 euron SIM
Järkevä liittymä peruskäyttäjille: sisältää 6 gigaa dataa (6 Gt/kk EU-dataa), puhelut ja tekstarit 0,055 €/ kpl/min. Tilaa tästä!

2. (19,99 €/kk) Telia Rajaton 200M
(norm. 32,90 €/kk! Tarjoushinta voimassa 12kk)
Sisältää rajattomasti nettiä, puhetta ja perinteisiä tekstiviestejä, lisäksi 22 Gt/kk EU-dataa! Tilaa tästä!

3. (17,99 €/kk) Telia Rajaton 20M
(norm. 26,90 €/kk! Tarjoushinta voimassa 12kk)
Sisältää rajattomasti nettiä, puhetta ja perinteisiä tekstiviestejä, lisäksi 18 Gt/kk EU-dataa! Tilaa tästä!

(Katso kaikki liittymätarjoukset alapuolella olevasta vertailutaulukosta!)

Kuvituskuva

Kaikki liittymätarjoukset

Järjestys
Edullisin kk-maksu ensin
1. Moi Laitenetti
Moi logo
Check emoji
Rajaton data/kk
Check emoji
0,5 M nopeus
Check emoji
Vain saapuvat puhelut
Check emoji
Valvontakameroihin, IOT-laitteisiin
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
4 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
0.5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
-
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
 • EU-dataa: Vain suomessa
 • Verkko: DNA
2. Moi Rento
Moi logo
Check emoji
8 Gt jaettavaa dataa
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
16 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
100 Mb/s
Netin käyttö
8 Gt/kk
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
 • EU-dataa: 16 Gt/kk
 • Verkko: DNA
3. Moi Rajaton 4G 300 M
Moi logo
Check emoji
Nopea, rajaton netti
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
23 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
300 Mb/s
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
 • EU-dataa: 23 Gt/kk
 • Verkko: DNA
4. Elisa Perus 5M
Elisa logo
Check emoji
Karsittu perusliittymä
Check emoji
Hidas, rajaton netti
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
5 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15,9 €/kk
Avausmaksu
7,9 €
Netin max. nopeus
5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,069 €/min
Tekstiviestit
0,069 €/kpl
 • EU-dataa: 15 Gt/kk
 • Verkko: Elisa

Voit halutessasi lajitella tarjoukset myös operaattorikohtaisesti:

DNA:n liittymätarjoukset Elisan liittymätarjoukset Telian liittymätarjoukset Moi:n liittymätarjoukset

 

Etsitkö liittymätarjousta?

Katso yläpuolelta Puhelinliittymat.fi:n kokoamat parhaimmat puhelinliittymätarjoukset. Listaamme kaikki aktiiviset tarjoukset joita Suomen operaattoreilla on valikoimassaan.

Lista päivitetään viikoittain. Tarjoukset voimassa rajoitetun ajan, toimi heti!

Pikalinkit

Miten löytyy halpa liittymätarjous?

Sivustomme ylläpitämän vertailutaulukon avulla kenen tahansa on helppo löytää tuoreimmat tiedot eri operaattorien liittymätarjouksista. Tarjousliittymien todellista hintaa arvioidessaan kuluttajan kannattaa kuitenkin säilyttää maltti ja miettiä aina ensin, millaista liittymää oikeasti tarvitsee ja laskea sen pohjalta, paljonko tarjotulle liittymälle tulee käytännössä hintaa vuositasolla.

Automaattisen hintavertailumme ja seuraavien yksinkertaisten ohjeiden avulla paras liittymätarjous löytyy kuitenkin 100-prosenttisella varmuudella.

Sitooko määräaikainen liittymätarjous kuluttajaa?

Vuosia sitten, 2000-luvun alkupuolella, operaattorit saivat ketjuttaa sitovia, määräaikaisia liittymiä ja pitää kuluttajan näin kahlittuna asiakkuuteen vuodesta toiseen. Määräaikainen liittymä saatettiin jopa uusia kuluttajalta erikseen kysymättä. Jos määräaikaisen sopimuksen halusi purkaa, siitä täytyi maksaa operaattorille korvausmaksu.

Tämä ei ollut reilua. Tilanne oli erittäin ikävä kuluttajan kannalta. Liittymien hintavertailu oli tuolloin todella vaikeaa ja hintakilpailu operaattorien välillä oli tahmeaa. Tämä ei vastannut poliitikkojenkaan ajatusta toimivista markkinoista. Kuluttajaviranomainen puuttuikin sitoviin määräaikaisiin sopimuksiin, ja nykyään Suomessa on tässä suhteessa parempi tilanne kuin monissa muissa maissa. Määräaikaista sopimusta ei voi kuitenkaan katkaista kesken sopimuskauden jos määräaikaisuus on selkeästi ilmoitettu asiakkaalle tilausta tehdessä.

Kuluttajan kannattaa muistaa tämä oikeutensa myös niissä tilanteissa, joissa hän on tarttunut sellaiseen liittymätarjoukseen, joka kestää vain rajoitetun ajan. Isoimmilla operaattoreilla on koko ajan tarjolla liittymiä, joissa on 10-20 % alennettu hinta sopimuksen ensimmäisten 6-24 kuukauden ajan. Tällaisenkin liittymän voi purkaa kesken tarjoushinnoitellun kauden ilman minkäänlaisen korvauksen maksamista, kunhan kyseessä ei ole erikseen määritelty määräaikainen liittymä vaan toistaiseksi voimassaoleva sopimus.

Liittymätarjoukset kytkysopimuksilla ovat sallittuja, mutta harvinaisia

Vuosituhannen alussa kytkysopimukset, joissa osamaksusopimuksella myytävä puhelin ja operaattorin tarjoama liittymä sidottiin toisiinsa, muodostuivat ongelmaksi. Kytkyt vaikeuttivat huomattavasti hintavertailua. Tästä seurasi ongelmia kuluttajalle, ja lainsäätäjät reagoivat tilanteeseen kieltämällä kytkysopimukset.

Äskettäin Suomessa purettiin kytkysopimukset kieltävä lainsäädäntö. Nykyään operaattori voi myydä puhelimen tai tabletin halvalla ja sitoa asiakkaan samassa yhteydessä liittymäasiakkaaksi.

Kiinnostavaa kyllä, suomalaiset operaattorit eivät ole innostuneet kytkysopimuksista. Tiettävästi yksikään Suomessa toimiva operattori ei ole tällä hetkellä sitonut puhelinten tai tablettien osamaksusopimuksia ja ja liittymiä toisiinsa, vaan asiakkailla on yhä vapaus siirtyä kilpailijan liittymäasiakkaaksi.

Osamaksusopimusta harkittaessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kytkysopimukset ovat teoriassa mahdollisia, vaikka tällä hetkellä niitä ei käytännössä tarjota. Ei siis kannata yllättyä, jos eräänä päivänä osamaksudiilin pienessä präntissä onkin maininta sitovasta liittymäsopimuksesta.

Näin lainsäädäntö rajoittaa liittymätarjouksia ja suojelee kuluttajaa

Kuluttajasuojalainsäädäntö ja kuluttajaviranomaisten linjanvedot vaikuttavat erilaisilla tavoilla puhelinliittymien hintoihin ja liittymäsopimusten ehtoihin:

 • Puhelinliittymän sopimuksessa tulee määritellä ainakin seuraavat asiat: Operaattorin nimi, sopimuksen voimassaoloaika, palveluiden luonne ja ominaisuudet, palvelun toimitusaika sekä sovellettava hinnasto.
 • Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen puitteissa operaattori ei saa vapaasti muuttaa puhelinliittymän ehtoja, kuten hintaa, kuluttajan edun vastaisesti. Muutoksista on ilmoitettava asiakkaalle selkeästi etukäteen. Kun liittymäntarjoaja ilmoittaa nostavansa hintoja tai heikentävänsä palvelun ominaisuuksia, kuluttajalla on oikeus keskeyttää liittymäsopimus välittömästi. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat hintamuutokset, jotka johtuvat suoraan verosäädösten tai -määrien muuttumisesta.
 • Huomaa, että jos kuluttajalla on maksuhäiriö, operaattori voi edellyttää asiakkaalta kohtuullista ennakkomaksua puhelinliittymästä.
 • Lue lisää Black Friday puhelimet ja liittymät -kampanjoista.

Eri operaattorit myöntävät erilaisia liittymätarjouksia

Eri operaattoreilla on hieman erilaisia tarjoushinnoitteluja, jotka myös vaihtelevat kuukaudesta toiseen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että DNA, Telia ja Elisa Saunalahti tarjoavat keskenään hyvin samanlaisia liittymiä ja myös hyvin samanlaisia tarjouksia. Halvimman liittymän etsiminen menee näiden kolmen suuren toimijan välillä usein melkoiseksi viilaamiseksi. Viilaaminen kuitenkin kannattaa, sillä muutamankin euron hintaero kuukaudessa tarkoittaa kymmenien eurojen säästöä vuodessa.

DNA on sivustomme vertailuissa aiempina vuosina menestynyt erittäin hyvin. Tällä hetkellä se ei erityisesti erotu kilpailijoistaan Elisa Saunalahdesta ja Teliasta.

Telia on ansioitunut Suomen ulkopuolista dataa tarjoavien liittymien saralla. Telia tarjosi juuri äskettäin entistäkin enemmän ilmaista dataa EU- ja ETA-alueella matkaaville. Ja Pohjoismaiden ja Baltian maiden alueella data on ollut useimmissa Telian liittymissä rajatonta jo pitkään.

Elisa Saunalahti on yleensä pysytellyt erittäin hyvin uusimpien tietoliikenteen kehityskulkujen tasalla. Perinteisesti Elisalta on saanut ensimmäisenä käyttöön kaikkein nopeimmat dataverkot. Myös 5G-verkon tapauksessa Elisa on pienen askeleen kilpailijoitaan edellä.

Puhelinliittymien tarjouksia vertailtaessa kannattaa huomioida myös uusin operaattori Moi Mobiili. Moi Mobiili on karsinut liittymiensä hinnoista pois niin paljon ilmaa, että normaalihintaisinakin ne ovat usein halvempia kuin kolmen ison operaattorin liittymät alennusmyynnissä ollessaan. Moilta saa Suomen halvimmat 4G-liittymät, tosin datakatto on lähtökohtaisesti melko matalalla. Moi toimii DNA:n verkossa. Sillä ei siis ole lainkaan omaa matkapuhelinverkkoa.

Muista, milloin puhelinliittymäsi tarjoushinta päättyy

Jos päämääränäsi on säästää niin paljon rahaa kuin mahdollista puhelinliittymissä, kannattaa aina muistaa, milloin liittymäsi tarjouskausi on päättymässä. Monet halvat puhelinliittymät lakkaavat olemasta edullisia 6-24 kuukauden kuluttua liittymäsopimuksen solmimisesta.

On siis järkevää asettaa etukäteen kalenterimuistutus, joka kertoo sinulle, milloin tulisi alkaa jahdata uutta tarjousliittymää. Jos et tarjouskauden päättyessä jaksa tai muista etsiä uutta liittymää, saatat menettää kymmeniä tai jopa satoja euroja vuodessa.

Paljonko rahaa liittymätarjous voi säästää vuodessa?

Sopivan puhelinliittymän löytämällä voi säästää rahaa ainakin neljän eri muuttujan kautta:

 1. Halvempi netti on nykyisissä puhelinliittymissä yleensä tärkein hintaan vaikuttava tekijä.
 2. Halvat puhelut ja tekstiviestit ovat joillekin käyttäjille tärkein muuttuja puhelinlaskussa.
 3. Säännölliset kuukausimaksut ovat etenkin isoja netti- ja puhepaketteja sisältävissä liittymissä merkittävä kuluerä.
 4. Avausmaksu on hyvin pieni tekijä hintavertailuissa. Jos operaattori perii esimerkiksi 3,90 euron avausmaksun, se heilauttaa hyvin vähän puhelinliittymän hintaa pitkällä tähtäimellä (vuositasolla).

Yleensä tarjoushintaisen liittymän hinta on noin 10-20 % halvempi kuin täysihintaisen liittymän. Jos liittymän normaalihinta on esimerkiksi 30 euroa kuukaudessa ja tarjoushinta on voimassa 12 kuukautta, oikean liittymätarjouksen löytäminen voi säästää rahaa helposti yli 50 euroa. Kaikkein kalleimpien, rajattomasti supernopeaa dataa sisältävien liittymien tapauksessa säästö voi olla parhaimmillaan jopa lähemmäs kaksisataa euroa.

Vertaillessasi liittymätarjouksia mieti aina, paljonko juuri sinä puhut puhelimessa tai käytät dataa. Vain tällä tapaa pystyt saavuttamaan kovimmat mahdolliset säästöt joka vuosi.

Usein kysytyt kysymykset liittymätarjouksiin liittyen

Mikä on liittymätarjous?

Liittymätarjouksella tarkoitetaan tarjousta jonka avulla voit hankkia puhelinliittymän väliaikaisesti normaalia matalammalla hinnalla.

Löydänkö tältä sivulta kaikki liittymätarjoukset?

Tällä sivulla julkaisemme kaikki aktiiviset ja julkiset DNA:n, Telian, Elisan ja Moi Mobiilin liittymätarjoukset.

Miten liittymätarjous otetaan käyttöön?

Tarjoushintaisen liittymän hankkiminen toimii täsmälleen samalla tavalla kuin normaalihintaisen liittymän hankkiminen. Etsi tältä sivulta paras liittymätarjous ja siirry operaattorin sivustolle täyttämään tilaus.