Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Halvin puhelinliittymä

Halvin puhelinliittymä: mikä on kaikista edullisin puhelinliittymä juuri nyt?

Halvin eli edullisin puhelinliittymä on liittymä jossa on kaikista matalin kuukausimaksu mutta josta löytyy silti 2020-luvulla liittymältä vaaditut ominaisuudet.

Kuvituskuva

Vertailutaulukko

Tulokset ovat oletuksena järjestyksessä ”halvin puhelinliittymä ensin”.

Järjestys
Edullisin kk-maksu ensin
1. Moi Laitenetti
Moi logo
Check emoji
Rajaton data/kk
Check emoji
0,5 M nopeus
Check emoji
Vain saapuvat puhelut
Check emoji
Valvontakameroihin, IOT-laitteisiin
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
4 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
0.5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
-
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: Vain suomessa
  • Verkko: DNA
2. Moi Rento
Moi logo
Check emoji
8 Gt jaettavaa dataa
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
16 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
100 Mb/s
Netin käyttö
8 Gt/kk
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: 16 Gt/kk
  • Verkko: DNA
3. Moi Rajaton 4G 300 M
Moi logo
Check emoji
Nopea, rajaton netti
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
23 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
300 Mb/s
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: 23 Gt/kk
  • Verkko: DNA
4. Elisa Perus 5M
Elisa logo
Check emoji
Karsittu perusliittymä
Check emoji
Hidas, rajaton netti
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
5 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15,9 €/kk
Avausmaksu
7,9 €
Netin max. nopeus
5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,069 €/min
Tekstiviestit
0,069 €/kpl
  • EU-dataa: 15 Gt/kk
  • Verkko: Elisa

Puhelinliittymat.fi-sivusto esittelee suomalaisia puhelinliittymiä aina hieman eri näkökulmista.

Tällä kertaa vertailimme kokonaisvaltaisesti operaattorien halvimpia puhelinliittymiä ja selvitimme, mitkä niistä ovat kaikkein halvimpia omissa kategorioissaan ja toisiinsa verrattuna.

Pääasiallisena oletuksena vertailussamme on, ettei käyttäjä kaipaa puheaikapaketteja, vaan kaikki laskutetaan käytön mukaan. Nettiyhteyden olemme laskeneet plussaksi, mutta emme välttämättömyydeksi.

Vertailuun sisältyvät niin prepaidit kuin kuukausimaksullisetkin matkapuhelinliittymät.

Alla top 8 halvimmat puhelinliittymät suomalaisille. Jatka lukemista.

1. Globetel Perus – melkein ilmainen mopoliittymä

Globetel on vähemmän tunnettu operaattori, joka toimii Telian verkossa. Globetelin halvimman liittymän Globetel Perus kuukausimaksu on vain 3,90 euroa. Puheluista veloitetaan vain 4,9 senttiä minuutilta ja tekstiviesteistä 4,9 senttiä kappaleelta.

Globetelilla on myös isompia liittymiä, jotka ovat nekin mainitsemisen arvoisia. Edullisin niistä on Globetel Mini, johon sisältyy kuukaudessa 300 puheminuuttia ja 300 tekstiviestiä. Liittymän kuukausimaksu on 7,90 euroa.

Kaikkiin Globetelin liittymiin sisältyy myös 2G-netti, jonka käyttäminen maksaa tavallisesti 4,9 senttiä megatavulta. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tilata 7,90 euron kuukausihintaan rajattoman netin. Koska kyseessä on 2G-netti, kovin rankkaan käyttöön se ei sovellu, mutta perusasiat, kuten sähköpostit, sosiaalinen media ja pankkiasiat hoituvat kyllä.

Globetel tarjoaa myös halpoja ulkomaanpuheluita. 99588-kaukopuheluita käytettäessä Globetelin käyttäjät saavat 30 % alennuksen.

Kaikista Globetelin liittymistä peritään myös 2,90 euron avausmaksu.

2. DNA Puhe – halpa liittymä ilman nettiä

DNA Puhe on halpa liittymä, jossa ei ole lainkaan nettiä. 4,90 euron kuukausihinnalla käyttäjä saa soittaa puheluita 7 sentin minuuttihintaan ja lähettää tekstiviestejä vastaavasti 7 sentillä / kpl. Liittymän avausmaksu on 3,90 euroa.

Elisa Saunalahti Tarkka Puhe on hyvin samankaltaisesti hinnoiteltu puhe- ja tekstiviestiliittymä.

3. Elisa Saunalahti Tarkka Perus on hyvä perusliittymä

Elisan Saunalahti Tarkka Perus on mukava, pieni liittymä, jonka netin nopeus ei tosin päätä huimaa.

Saunalahti Tarkka Perus laskutetaan käytön mukaan. Kotimaan puhelut maksavat 6,9 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,9 senttiä viestiä kohden. Liittymästä veloitetaan myös kuukausimaksu 12,90 euroa ja kertaluonteinen avausmaksu 3,90 euroa.

Saunalahti Tarkka Perus sisältää rajattomasti dataa, mutta tiedonsiirtonopeus on vain 1 Mbit/s. Se riittää liittymän nimen mukaisesti peruskäyttöön, mutta esimerkiksi videoiden striimaminen voi olla tökkivää.

Liittymään kuuluu myös 5 Gt/kk datapaketti EU- ja ETA-maissa matkustaville.

4. Telia Prepaid on halvin prepaid-liittymä

Telia Prepaid on ainakin lyhytaikaisessa käytössä halvin prepaid-puhelinliittymä Suomessa. Aloituspakkaus maksaa tällä hetkellä vain 3,90 euroa ja siihen sisältyy suoraan 7 euroa saldoa.

Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja viestit 6,6 senttiä/kpl. Nettikäyttö maksaa 1 sentin megatavua kohden, mutta enintään 99 senttiä/vrk.

Telia tarjoaa ensimmäisestä saldon latauksesta 5 euron bonuksen. Huomaa, että Elisalla on omassa prepaid-liittymässään pitkäaikaisen käyttäjän kannalta parempi bonusjärjestelmä, mutta muuten se jää hinnassa Teliasta jälkeen. Etenkin, jos kuluttajalle data on puheluita ja tekstiviestejä tärkeämpää, Telia Prepaid tulee halvemmaksi. Elisalla megatavun siirtämisen hinta on moninkertaisesti korkeampi kuin Telialla.

5. Moi Mobiili on hyvä ja halpa perusliittymä 4G-datalla

Moi Mobiili on moneen käyttöön edullisin vaihtoehto. Kyseessä on erinomainen perusliittymä, johon sisältyy nopea 100 Mbit/s netti, joka toimii Telian 4G-verkossa.

Moi Mobiilin perushinta on vain 6 euroa kuukaudessa. Tähän sisältyy 4 gigatavua dataa. Rajattoman 4G-datan saa maksamalla 12 euroa kuukaudessa.

Moi Mobiililla puhelut maksavat 5,5 senttiä minuutilta ja tekstarit 5,5 senttiä viestiä kohden. Rajattoman puheajan saa 10 euron lisämaksulla.

6. Telia Rajaton Lite 0,2 M on hidas, mutta rajaton

Telia Rajaton Lite 0,2 M on rajattomasti dataa sisältävä liittymä, jossa puhe ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Puhelut maksavat 0,07 euroa / minuutti ja viestit 0,07 euroa / sms.

Liittymän kuukausimaksu on 6,90 e/kk ja avausmaksu 3 euroa.

Tiedonsiirtonopeus on erittäin hidas, vain 0,256 Mbit/s, joten kovin suuriin kuukausittaisiin datamääriin ei liittymällä ole edes mahdollista päästä. Siinä mielessä rajattoman datan lupaaminen on Telialta järkevä veto. Liittymään sisältyy myös 4 gigaa kuukausittaista tiedonsiirtoa muualla Euroopassa matkustettaessa.

7. Rajaton 100 Mbit/s tiedonsiirto on rankasti kilpailtu tuote

Kaikilta kolmelta isolta operaattorilta (Telia, DNA, Elisa Saunalahti) löytyy hyvin samanlainen puhelinliittymä, jossa tarjotaan rajattomasti nopeaa 100 Mbit/s 4G-dataa ja joko rajattomasti melkein rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä.

Kaikilla operaattoreilla normaalihinta on 24,90 euroa/kk. Erot operaattorien välillä ovat olemattomia: pieniä hintaeroja avausmaksuissa, puheminuuttien määrässä tai ulkomailla käytettävän datan määrässä.

Suosittelemme, että rajatonta 100 Mbit/s -dataa havitteleva seuraa kaikkien kolmen operaattorin tarjouksia ja valitsee kulloinkin parhaan alennuksen.

8. Telia Rajaton 300 M+ on halvin 300 Mbit/s -mobiiliyhteys

Supernopea 300 Mbit/s -tiedonsiirto on mahdollista hankkia miltä vain operaattorilta. Suomen 4G-verkkojen nopeus kasvaa vuosi vuodelta, ja yhä useammassa kaupungissa pääsee hyötymään yli 100 Mbit/s ja jopa yli 300 Mbit/s tiedonsiirrosta.

Tällä hetkellä sekä Elisa Saunalahti että DNA tarjoavat 4G-verkon huippunopeuksia kännyköille hintaan 49,90 euroa/kk. Se on kallista.

Sen sijaan Telia Rajaton 300 M+ maksaa vain 34,90 euroa/kk — ja tällä hetkellä alennuksessa ainostaan 29,90 euroa/kk ensimmäisen vuoden ajan. Telian supernopea 4G on siis ylivertaisesti halvin tällä hetkellä markkinoilla olevista vaihtoehdoista.