Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Liittymä tablettiin » Halpa netti tablettiin

Halpa netti tablettiin

Moni meistä on vaihtoehtojen äärellä, kun mietitään liittymiä tablettiin. Liittymän pitäisi olla hyvä, nopea ja vielä jopa halpakin. Yleisesti ottaen hyvin suosittu liittymä tablettiin on SIM-kortti varustettuna datakatolla, joka ei sisällä inhottavia piilokuluja. Datakaton määrittäminen voi olla hankalaa, mutta se on hyvä vaihtoehto tietyissä tilanteissa.

Liittymät Mobiililaajakaistat Operaattorit Nopeustesti
Kuvituskuva

Halpa netti tablettiin – mikä liittymä sopii parhaiten?

Datakaton voi määrittää itse, ja aina voi lisätä datan määrää, jos data loppuu kesken. Kannettava mokkula tablettiin on myös hyvä vaihtoehto sekä todella helpoksi todettu vaihtoehto.

Mokkulan nopeus, helppous ja säädettävyys takaavat mielekkään netin käytön, missä päin maailmaa onkaan. Mokkula on helppo asentaa tablettiin USB-portin avulla. Mokkulalla pystyt myös jakamaan netin langattomasti, joten sitä pystyy käyttämään myös muissa nettiyhteyttä vaativissa laitteissasi, kuten puhelimessa tai tietokoneessa.

Halpa netti tablettiin – parhaat tuntomerkit

Ensin on hyvä miettiä, millaisella käytöllä tabletti on. Monella eri operaattorilla on saatavilla rajaton laajakaista eli 5G- ja 4G-mobiililaajakaistat. Nämä sopivat kaikenlaiseen käyttöön: tablettiin tai kannettavaan tietokoneeseen sekä kodin älylaitteisiin. Mobiililaajakaistan liittymän saa käyttöön kätevästi esimerkiksi joko mokkulan tai SIM-kortin kautta.

Jos tabletissa on SIM-korttipaikka, nopea ja langaton mobiilinetti on käytössä ilman erillisiä lisäkuluja. Mokkula on myös hyvin varteenotettava vaihtoehto sen käytön helppouden vuoksi. Mobiililaajakaistan nopeuksia voi itse säätää ja tarjolla onkin paljon eri nopeuksia: 20, 50 ja 100 megabittiä.

Jos käyttö vaatii vieläkin nopeampaa, niin mahdollista on 100 ja 200 megabitin nopeudet. Tällöin käytön kannattaa olla todella vaativaa, sillä hinta on jo jokseenkin kallis mutta tiedostojen latautumista ei tarvitse kauaa odotella.

Halpa netti tablettiin SIM-kortilla

Jos ei jostain syystä halua ottaa käyttöön mokkulaa, niin vaihtoehtona on SIM-kortti. SIM-kortilla varustettu tabletti on ehdottomasti paras työväline liikkuvaan työhön. Tabletilla voi hoitaa nykyään todella suuren osan päivittäisistä työtehtävistä tai koulutehtävistä lähes missä vain.

Näiden syiden takia SIM-kortti on helppo ja nopea vaihtoehto, jos vain tabletti tarjoaa SIM-korttipaikan. SIM-kortti tarjoaa yksinkertaisen ja vaivattoman netin käytön kaikkialla maailmaa kiinteän kuukausimaksun kera. SIM-kortti takaa myös, ettei tarvitse käyttää avoimia wifi-verkkoja tabletilla tai jakamaan vaihtoehtoisesti yhteyspistettä kännykästä.

SIM-kortin myötä työskentely tabletilla on tehokasta paikasta ja ajasta riippumatta eikä tällöin tarvitse ottaa mukaan erillisiä datalaitteita kuten mokkulaa. Internetin vertailusivustoilla voi vertailla eri liittymiä tabletteihin ja valita itselle sopivimman. Lisäksi matkapuhelinliikkeiden työntekijät auttavat mielellään liittymän valinnassa.

Hapla netti tablettiin mokkulalla

Mokkula on sinulle oikea valinta silloin, kun tabletissa ei ole SIM -kortin paikkaa. Tällöin oikeastaan ainoaksi, helpoksi vaihtoehdoksi tulee mokkula. Mokkulan kanssa voi myös tehdä liikkuvasti töitä, kunhan vain muistaa ottaa mokkulan mukaan.

Mokkulasta puhutaan, kun tarkoitetaan USB-modeemia tai nettitikku on ulkoinen, langattomaan matkapuhelinverkkoon kytkeytyvä modeemi. Nykyisin mokkulat ovat myös pienehköjä laitteita, joten tilaa niiden kuljettaminen ei vie. USB-modeemi eli mokkulan voi yhdistää joko langallisesti tai langattomasti laitteeseen.

Mokkula täytyy yleensä myös ladata erikseen. Mokkula on suosittu esimerkiksi etätyöntekijöiden keskuudessa, sillä sen helppokäyttöisyys tekee elämästä ja työnteosta liikkuvaa. Mokkulasta on lisäksi mahdollista muodostaa internet-yhteys moneen eri laitteeseen yhtäaikaa langattoman verkon ansiosta eli käytännössä mokkulan yhdistää sekä tablettiin että puhelimeen samanaikaisesti.

Halpa netti tablettiin ilman puheosuutta

Kun tabletissa ei ole välttämättä puhelimen puheominaisuuksia, silloin kyseiseen saattaa tulla liittymä ilman puheosuutta. Tähän on ratkaisu 4G mobiilidatapaketti ilman puheosuutta. Puhuminen silti onnistuu eri sovellusten avulla. Liittymä ilman puheosuutta on hyvä valinta hintatietoiselle henkilölle, joka tarvitsee vain internetin käytön tablettiinsa.

Puheosuus nettiliittymissä ei ole enää nykypäivänä pakollista, sillä mobiililaitteita on paljon muitakin kuin vain puhelimet. Kun liittymää ollaan valitsemassa, kannattaa miettiä sen käyttö. Tabletilla harvemmin muutenkin puhutaan kuten puhelimessa, niin hyvä vaihtoehto on ottaa liittymä ilman puheosuutta.

Tämä onnistuu, sillä valikoimissa on liittymiä ilman puheosuutta. Ilman puheosuuksia olevat liittymät kannattaa myös kilpailuttaa ja vertailla, sillä hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Silloin kannattaa kiinnittää huomio datan määrään, nopeuteen ja muihin ominaisuuksiin.

Halpa netti tablettiin – mutta millä hinnalla?

Tabletin hankkimisessa kannattaa miettiä, millainen käyttö sille tulee. Jos tablettia käytetään vain nettiselailuun ja kevyisiin työtehtäviin kuten sähköpostin kirjoittaminen tai eri sovellukset, voi ratkaisuna olla halpa tabletti.

Tablet -laitteita on monia erilaisia nykypäivänä ja niihin ja niiden ominaisuuksiin kannattaa perehtyä kunnolla. Kun tabletin hankinta on päätetty ja malli valittu, ajankohtaiseksi tulee liittymän valinta. Tällöin liittymä kannattaa olla suhteellisen halpa ja perinteinen, jossa ei vaadita mitään hienouksia.

Halpa netti tablettiin löytyy vertailemalla eri vaihtoehtoja matkapuhelinliikkeissä tai internetin eri vertailusivustolla. Halpaa nettiä tablettiin voidaan pitää, kun se maksaa 10 euron ja 20 euron välillä. Alle 10 € hintaiset liittymät ovat harvinaisia ja useamman kymmenen euron hintaiset liittymät ovat jo vaativia eikä sellaista perusinternetsurffailuun kannata hankkia.

 

Usein kysyttyä

Halpa netti tablettiin - Mikä ero on 4G:n ja 5G:n välillä ?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, että miten 5G eroaa 4G -liittymästä; 5G tarjoaa huomattavasti nopeamman tiedonsiirtonopeuden, mittavamman kaistaleveyden ja todella alhaisen viiveen erilaisten laitteiden ja palvelimen välillä. 5G-tekniikka mahdollistaa myös internetin laajenemisen terveydenhuollon automaattisiin valvontalaitteisiin, edistyneeseen teollisuusautomaatioon sekä itseohjautuviin robottiajoneuvoihin. 4G:n sanotaan olevan neljännen sukupolven datayhteys, kun taas 5G:tä kutsutaan viidennen sukupolven datayhteydeksi. 5G-tekniikassa voidaan suurinpiirtein käyttää kymmenkertaista tiedonsiirtonopeutta 4G:hen verrattuna, joten se sopii edeltäjäänsä huomattavasti paremmin työpaikoille sekä kodin ainoaksi internetyhteydeksi. Näiden tietojen perusteella yleisesti ottaen perinteiseen intenetselailuun tabletilla riittää hyvin 4G -liittymä. 5G -liittymät maksavat jo sen verran enemmän, että siitä ei kannata maksaa, jos käyttö on vain tavallista internetselailua tai sovelluksien katsomista. Kevyt työnteko onnistuu myös loistavasti 4G -liittymillä.

Halpa netti tablettiin – Onko SIM-kortti hyvä?

SIM-kortti on ehdottomasti yksi helpommista ja nopeimmista tavoista työskennellä tablettisi kanssa, olipa missä tahansa. Eikä tarvitse muistaa ottaa mukaan ylimääräisiä datalaitteita, pelkkä tabletti riittää. Tabletti on aina kytkettynä internettiin, ja olet valmiina työntekoon tai muuhun netissä surffailuun milloin tahansa. Tabletissä tällöin on hyvä olla SIM -kortin paikka, ja se onkin uusimmassa tablet -laitteissa melkein itsestäänselvyys. Vanhemmissa laitteissa ei välttämättä ole aina SIM -kortin paikkaa. SIM-korttiin kuuluu kiinteä kuukausimaksu, eikä tarvitse huolehtia yllättävistä lisäkuluista tai mobiilidatan ylittymisestä datakaton ansiosta. SIM-kortti takaa mielekkään kokemuksen ilman turhaa pelkoa turvattomien julkisten verkkojen käytöstä. Tabletti on näin suojattuna, kun käyttää omaa SIM -korttia. Mobiililiittymissä on myös hyvin tarjolla erilaisia vaihtoehtoja, joista saa varmasti mieluisan liittymän omaan tablettiin.

Halpa netti tablettiin - miten rajaton liittymä toimii?

Rajaton liittymä on yleisin ja suosituin liittymä Suomessa. Rajattomalla nettiliittymällä saa nimensä veroisesti rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä sisältävän puhelinliittymän, jolla voi surffata netissä ilman datakattoa. Itse voi valita, haluaako 4G- ja 5G-yhteyden ja sitä voidaan käyttää aina rajattomasti kotimaassa, Pohjoismaissa sekä Baltiassa. Liittymiin voi lisäksi valita lisäpalveluita ilman piilokuluja, jos tarvitsee esimerkiksi soittaa ulkomaille. Hyvä liittymä koostuu kolmesta tärkeästä ominaisuudesta; luotettavuudesta, joustavuudesta ja edullisuudesta. Rajaton liittymä on suurimmalle osalle tabletin käyttäjille edullisin liittymätyyppi, eikä se rajoita tabletin käyttöominaisuuksia millään tavalla. Silti on hyvä tarkistaa oman datan käyttöä välillä, etteivät laskut tule liian suuriksi, sillä datan käyttö voi joskus tulla myös yllätyksenä. Lisäksi on turha maksaa palveluista, jos niistä ei käytä esimerkiksi puhelinsoitot.