Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Prepaid-liittymät

Prepaid-liittymät – Saunalahti, Telia, DNA prepaid

Prepaid-liittymiä löytyy Suomessa Elisalta (Saunalahti), Telialta ja DNA:lta. Näistä kolmesta Elisa ja Telia kilpailevat keskenään hyvin samanlaisille tuotteilla. DNA sen sijaan erottuu kilpailijoista omaperäisemmillä vaihtoehdoilla.

Pikalinkit

Suosituimmat palvelumme

Liittymävertailu Liittymätarjoukset
Kuvituskuva

Mitä prepaid-liittymä tarkoittaa?

Prepaid-liittymällä tarkoitetaan puhelin- ja/tai nettiliittymää johon maksetaan etukäteen saldoa.

Käytännössä voit esim. ostaa 20 eurolla saldoa prepaid-liittymällesi, sen jälkeen saldo kuluu käyttösi mukaan pikkuhiljaa nollaan minkä jälkeen sinun pitää tehdä uusi saldolataus esim. operaattorin verkkokaupan kautta tai kioskilla.

Prepaid-liittymät ovat käteviä erityisesti niille, jotka eivät maksuhäiriömerkinnän takia saa perinteisiä kuukausiveloituksellisia liittymiä. Lisäksi prepaid-liittymät sopivat matkailijoille ja Suomessa vieraileville turisteille hyvin.

Kenelle prepaid on hyvä vaihtoehto?

Prepaid-liittymät eivät ole Suomessa yhtä suosittuja kuin muualla maailmassa. Prepaid-liittymillä on kuitenkin omat kiinnostavat etunsa.

  • Prepaid auttaa hallinnoimaan puhelinlaskuja, koska kaikki maksetaan etukäteen. Jälkikäteen ei tule yllätyksiä.
  • Prepaid on yleensä anonyymi, josta syystä se tarjoaa paremman yksityisyydensuojan kuin kuukausimaksulliset liittymät.
  • Prepaid on paras vaihtoehto lyhytaikaista liittymää tarvitsevalle, esimerkiksi Suomessa vierailevalle turistille.

Mistä prepaid-liittymän voi ostaa?

Prepaid-liittymiä voi ostaa monesta paikasta. Yleisimpiä ovat:

  • Operaattorien omat verkkokaupat
  • Kioskit (esim. R-Kioski)
  • Operaattorien omat myymälät

Kannattaa tarkistaa ainakin verkkokaupan ja R-Kioskin hinta ennen kuin liittymän aloituspaketin ostaa – joskus aloituspakettiin saa erikoistarjouksia ja hinta on erilainen kioskin ja verkkokaupan välillä.

Elisa Saunalahti prepaid-liittymät

Elisa Saunalahti Prepaid on erittäin tyypillinen prepaid-liittymä. Ominaisuuksiltaan se on kelpo vaihtoehto, etenkin jos kuluttaja aikoo käyttää prepaid-liittymää pitkän aikaa.

Elisa Prepaid -liittymän avaaminen maksaa 5,90 euroa. Asiakas saa tällä hinnalla käyttöönsä suoraan 6 euroa saldoa, jota voi käyttää tekstiviesteihin, puheluihin tai netin käyttöön.

Puhelut maksavat 0,066 euroa/min ja tekstiviestit 0,066 viestiä/kpl. Vastaavasti jokainen netissä siirretty megatavu maksaa 0,066 euroa. Vuorokauden datan maksimihinta on 99 senttiä.

Elisa Saunalahti Prepaid -liittymää voi tarvittaessa täydentää yksittäisillä nettipaketeilla. Yhdeksi kuukaudeksi voi ostaa esim. rajoituksettoman 4G-datan Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Tilaa Elisan prepaid-liittymä

Telian prepaid-liittymät

Telia Prepaid muistuttaa hieman Elisa Saunalahti Prepaid -puhelinliittymää, mutta on halvempi. Telian prepaid-liittymissä ei ole avausmaksua.

Telia Prepaidissä puheluiden ja tekstiviestien hinta on sama kuin Elisalla eli 0,066 € minuuttia tai viestiä kohden. Datan hinta on 0,01 €/Mt ja vuorokaudessa maksimissaan 99 senttiä. Telian prepaid toimii 3G- ja 4G-verkoissa.

Telia Prepaid on paras vaihtoehto sellaisille prepaid-käyttäjälle, jotka käyttävät silloin tällöin nettiä. Se ei siltikään ole paras vaihtoehto kaikkein aktiivisimmille netin käyttäjille. Sille kohderyhmälle löytyy parempi prepaid DNA:lta.

Tilaa Telian prepaid-liittymä

DNA:n prepaid-liittymät

DNA jaottelee prepaid-liittymänsä Super Prepaid -ja Rajaton-liittymiin.

DNA Super Prepaid on DNA:n perus-prepaid

DNA Super Prepaid muistuttaa Telian ja Elisan prepaid-liittymiä. Se on kuitenkin tavalliselle prepaid-asiakkaalle kilpailijoitaan kalliimpi.

Puheluiden, tekstiviestien ja datan käyttöhinnat ovat DNA Prepaidissä yleensä samat kuin Elisalla.

DNA tarjoaa prepaid-liittymiinsä monipuolisia, erikseen ostettavia datapaketteja. Siksi DNA Super Prepaid soveltuu hyvin käyttäjille, jotka tarvitsevat ainakin toisinaan raskasta nettiyhteyttä.

Lyhytkestoisin DNA:n datapaketeista on 7 vuorokauden mittainen. Suurin datapaketti on 30 vuorokauden rajaton netti.

DNA Rajaton Prepaid poikkeaa kilpailijoista merkittävästi

DNA Rajaton Prepaid on aivan omanlaisensa tapaus. Se on päiväkohtaisesti laskutettava liittymä, johon sisältyy jokaista maksettua vuorokautta kohden rajattomasti dataa ja puheluita niin kotimaassa kuin EU- ja ETA-alueella matkustettassakin.

Kuukausitasolla DNA Rajaton Prepaid tulee melko kalliiksi, mutta väliaikaisena liittymänä se on erittäin tehokas. Etenkin lyhyillä ulkomaanmatkoilla tai mökkireissuilla se on loistava apuväline.

DNA Rajaton Prepaid on paras prepaid-liittymä nopean netin lyhytaikaista prepaidiä etsivälle. Soveltuu erityisen hyvin esim.  Suomessa enintään pari viikkoa vieraileville ulkomaalaisille tai Euroopassa matkustaville suomalaisille.

Tilaa DNA:n prepaid-liittymä

Millainen netti prepaid-liittymissä yleensä on?

Prepaid-liittymien netti on yleensä nopeudeltaan 4G-verkon normaalia tasoa, eli 20-100 Mb/s.

Prepaid-liittymien netin hinta on kuitenkin hieman vaihteleva: joissakin prepaid-liittymissä nettiä voi käyttää rajattomasti esimerkiksi hintaan 0,99 € per päivä, joissakin voit ostaa etukäteen rajattomasti netinkäyttöä koko kuukaudeksi esim. hintaan 24,90 €. Toisaalta on myös olemassa liittymiä joissa nettiä ei ole ollenkaan.

Kannattaa siis aina tarkistaa prepaid-liittymän esitteestä millainen netti siihen sisältyy, ja mitä netti mahdollisesti maksaa erillisenä lisäpalveluna.

Miten prepaid-liittymään ladataan saldoa?

Saldon lataaminen tapahtuu yleensä operaattorin verkkokaupan kautta.

Voit siirtyä operaattorien saldolataussivuille näistä linkeistä (linkit avautuvat uuteen välilehteen):

Usein kysytyt kysymykset prepaid-liittymiin liittyen

Mistä prepaid-liittymän voi ostaa?

Prepaid-liittymiä voi ostaa operaattorien omista verkkokaupoista tai esimerkiksi kioskeista tai operaattorien myymälöistä.

Kenelle prepaid-liittymä sopii?

Prepaid-liittymä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi mökkitabletin SIM-kortiksi tai esimerkiksi Suomeen matkaavan turistin väliaikaiseksi liittymäksi. Lisäksi prepaid-liittymä on hyvä vaihtoehto niille joilla on maksuhäiriömerkintä eivätkä sen takia saa helposti kuukausiveloituksellista liittymää.

Miltä operaattoreilta voi saada prepaid-liittymiä?

Tällä hetkellä prepaid-liittymiä tarjoavat Suomessa DNA, Elisa (Saunalahti) ja Telia.