Mikä on halvin rajaton 4G-puhelinliittymä? Me selvitimme. Vertailuun kelpasivat vain liittymät, joiden nopeus on vähintään 100 Mbit/s. Tutustu vertailun voittajiin.

Mikä on halvin rajaton 4G-liittymä 100 Mbit/s -nopeudella?

Monelle puhelimen käyttäjälle rajaton ja nopea 4G on nykyään paljon tärkeämpi ominaisuus kuin puheminuutit tai tekstiviestit.

Siksi tutustuimme kaikkien Suomen operaattorien puhelinliittymiin, ja etsimme jokaiselta halvimman rajattoman 4G-liittymän, jonka maksiminopeus on vähintään 100 Mbit/s.

Tässä vertailumme tulokset halvimmasta puhelinliittymästä kalleimpaan. (Hintatiedot on poimittu 12.10.2018. Pidä silmällä myös tuoreita tarjouskampanjoita.)

1. Halvin rajaton ja nopea 4G: Moi Mobiili, 18 e / kk

Hintavertailulla on kirkas voittaja. Telia, Elisa ja DNA tarjoavat melkein identtistä rajatonta 4G-puhelinliittymää 100 Mbit/s -nopeudella. Perinteiset operaattorit eivät erotu toisistaan.

Sen sijaan yleisestä linjasta poikkeaa palveluoperaattori Moi Mobiili, joka toimii DNA:n verkossa. Moin normaalit liittymät maksavat 6 e / kk, ja kun pakettiin lisätään rajaton 4G-data, hinnaksi tulee 18 e / kk. Moi on omassa kategoriassaan ylivertaisen halpa puhelinliittymä.

Puhelut ja tekstiviestit Moi Mobiili laskuttaa käytön mukaisesti hintaan 0,055 e / puheminuutti tai tekstiviesti. Vaihtoehtoisesti 10 eurolla asiakas voi ostaa kuukaudeksi rajattoman puhepaketin.

2. Halvin rajaton 4G Telialta – Rajaton Lite 100 M

Telian liittymät on jaoteltu kahteen ryhmään: Rajaton ja Rajaton Lite. Rajaton-liittymissä on nimensä mukaisesti rajattomasti tai miltei rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä. Rajaton Lite -liittymissä puhe ja tekstiviestit maksetaan käytön mukaan. Ne ovat siis kustannustehokkaita liittymiä henkilöille, jotka käyttävät puhelinta enimmäkseen nettilaitteena.

Telia Rajaton Lite 100 M sisältää kotimaassa rajattomasti dataa. Baltiassa, Pohjoismaissa ja EU/ETA-alueella liittymän käyttäjälle tarjotaan 7 Gt/kk tiedonsiirtoa. Puhelut maksavat 7 senttiä per minuutti ja tekstiviestit samoin 7 senttiä viestiä kohden.

Liittymän hinta on 24,90 e/kk, joka on hyvin normaali hinta tällaiselle liittymälle. Avausmaksu on 3 euroa eli hieman vähemmän kuin Elisalla ja DNA:lla.

Alle 28-vuotiaat saavat Telia Rajaton Lite 100 M -liittymän alennushintaan 19,90 e/kk.

3. Halvin rajaton 4G Elisalta – Saunalahti Tarkka Premium

Elisa Saunalahti Tarkka Premium on hyvin samanlainen puhelinliittymä kuin Telia Rajaton Lite 100 M. Elisan Tarkka-liittymissä puhe ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan 0,069 e/minuutti tai viesti.

Nopeaa dataa on kotimaassa rajattomasti ja EU/ETA-alueella 10 Gt/kk eli enemmän kuin Telialla. Tässä suhteessa Saunalahti Tarkka Premium voittaa Telian hienoisesti.

Liittymän kuukausihinta on sama kuin Telialla eli 24,90 e/kk. Lisäksi peritään 3,90 euron avausmaksu, joka on 90 senttiä enemmän kuin Telian liittymissä.

4. Halvin rajaton 4G DNA:lta – Nopea 4G Jämpti

DNA:n halvin rajaton liittymä on lähestulkoon samanlainen kuin Telian ja Elisan vastaavat puhelinliittymät.

DNA Nopea 4G Jämpti sisältää rajattomasti nopeaa tiedonsiirtoa Suomessa ja Elisan tapaan 10 Gt/kk muualla Euroopassa. Tekstiviestien ja puheluiden hinnat ovat samat kuin Telialla eli 0,07 e / minuutti tai tekstiviesti.

Ensimmäisen vuoden ajan DNA Nopea 4G Jämpti maksaa saman verran kuin Telian ja Elisan vastaavast liittymät eli 24,90 e/kk. Tämän jälkeen hinta nousee kahdella eurolla. Liittymän perustamisesta peritään myös 3,90 euron avausmaksu.

5. Halvin rajaton 4G-prepaid – DNA Rajaton Prepaid

Rajattomasti nopeaa 4G-dataa sisältävät prepaid-liittymät ovat kalliimpia kuin vastaavat kuukausimaksulliset puhelinliittymät. Paras 4G-prepaid ainakin lyhyeen käyttöön on DNA Rajaton Prepaid.

Tällä hetkellä DNA Rajaton Prepaidin avausmaksu on vain 3,90 euroa. Käyttö veloitetaan päiväkohtaisesti 0,89 e/vrk. Tähän maksuun sisältyy rajattomasti nopeaa (jopa 300 Mbit/s) dataa sekä rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä. Liittymää voi käyttää niin kotimaassa kuin muuallakin Euroopassa.

Jos DNA Rajaton Prepaidiä haluaa käyttää kokonaisen kuukauden ajan, hinta nousee hieman korkeaksi, noin 26,70 euroon. Edes pitkässä käytössä se ei kuitenkaan ole paljoa kalliimpi kuin kuukausimaksulliset vaihtoehdot. Se on siksi aivan varteenotettava vaihtoehto nopeaa 4G-puhelinliittymää etsivälle kuluttajalle.