Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Liittymän vaihto toiselle operaattorille

Liittymän vaihto toiselle operaattorille

Puhelinliittymat.fi -verkkosivu tarjoaa palvelua, jossa kuluttaja voi helposti tehdä vertailua eri operaattoreiden välillä, ja tarkistaa onko oma liittymä ajan tasalla.

Liittymät Mobiililaajakaistat Operaattorit Nopeustesti
Kuvituskuva

Liittymän vaihto

Joskus voi käydä niinkin, että ajattelee oman liittymän olevan itselle sopivin, mutta kilpailu on kovaa eri operaattoreiden kesken ja uusia hyviä tarjouksia tulee markkinoille aika ajoin.

Puhelinliittymän kilpailuttaminen on myös hyvin vaivatonta, sillä sen voi tehdä helposti netissä. Siinä vaihtuvat ainoastaan SIM-kortti, liittymän palvelut ja kuuluvuus.

Puhelinnumeronkin voi yleensä siirtää, sitä kutsutaan numeronsiirroksi ja se tehdään lähes poikkeuksetta, joten asiakkaalle ei aiheudu tästäkään mitään vaivaa. Puhelinliittymat.fi -verkkosivujen kautta ajankohtaisten hintojen vertailu onnistuu helposti, nopeasti ja vaivattomasti, ja liittymätarjoukset kannattaakin tarkistaa säännöllisesti.

Puhelinliittymän vaihto on asiakkaalle vaivatonta, sillä uusi sopimus tehdään netissä ja samalla ilmoitetaan haluaako samalla tehdä numeronsiirron. Uusi SIM-kortti saapuu postissa ja samalla saa ilmoituksen, milloin operaattorin vaihdon on määrä tapahtua.

Näin uusi SIM-kortti on helppo vaihtaa oikeaan aikaan. Uutta puhelinliittymää mietittäessä täytyy ottaa huomioon se, onko nykyinen sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva.

Määräaikainen sopimus on voimassa sovitun ajan, joten sen aikaisempi purku ei yleensä ole mahdollista ja tällöin täytyy odottaa sopimuksen päättymistä.

Eri puhelinliittymätarjouksia vertaillessa on hyvä ottaa huomioon omat tarpeet. Esimerkiksi tarvitseeko minkä verran puheaikaa ja tekstiviestejä, matkustaako Suomesta ulkomaille ja tarvitsee nettiä myös siellä, sekä valitseeko rajattoman netin käytön.

Puhelinliittymat.fi

Puhelinliittymat.fi on palvelu, jonka kautta voi kilpailuttaa puhelinliittymät ja mobiililaajakaistat. Lisäksi täällä voi tehdä oman netin nopeustestin, sekä tarkastella kaikkien Suomessa toimivien operaattoreiden puhelinliittymiä yhtäaikaisesti.

Puhelinliittymiä voi vertailla myös tarkentamalla hakua, kun klikkaa etusivulta linkkiä ”operaattorit”. Hakukenttään voi rajata, minkälaisia liittymätarjouksia saa itselle sopivimmilla ehdoilla. Sama onnistuu myös suoraan sivuston etusivulta, kun selaa vähän alaspäin, ja rajaus kannattaakin tehdä niin saa itselleen sopivimman liittymän.

Hakua voi tarkentaa valitsemalla, minkä järjestyksen mukaan liittymiä haluaa selata. Vaihtoehtoina on edullisin ja kallein kk-maksu ensin, tai nopein netti ensin. Muita vaihtoehtoja on lisätä hakuun 4G tai nopeampi netti, rajaton netti, rajaton puhe, rajattomat tekstiviestit sekä tarjoushintaiset liittymät.

Puhelinliittymän vaihdolla, jos siihen sisältyy myös netti, voi säästää parhaimmillaan jopa 500 euroa vuodessa, joten vertailu ja kilpailuttaminen voi olla todella kannattavaa.

Sen lisäksi se on puhelinliittymat.fi -sivuston kautta nopeaa ja helppoa, sillä vertailu kohdistuu yhtäaikaisesti kaikkiin Suomessa toimiviin operaattoreihin ja liittymiin.

Tämän kautta voi puhelinliittymiä vertailla jokainen, sillä palvelun kautta voi hankkia niin halvemman peruspaketin, kuin rajattoman 4G-liittymän. Eri operaattoreilla on kova kilpailu asiakkaista ja uusia tarjouksia tulee markkinoille usein.

Puhelinliittymat.fi -sivusto tarkistaa uudet hintatiedot päivittäin ja tuo ne asiakkaille hankittavaksi. Palvelu ottaa huomioon kaikki ajankohtaiset maksut ja alennukset, ja sen ansiosta jokaisella on mahdollisuus päivittää liittymänsä ajantasaiseksi.

Uusi liittymä

Ennen uuden liittymän vaihtoa kannattaa katsoa, minkälainen vanha liittymä on ja katsoa laskulta, minkä verran on käyttänyt nettiä, soittanut puheluita ja lähettänyt tekstiviestejä.

Tämä auttaa hahmottamaan, minkälaista uutta liittymää kannattaa etsiä, ja samalla voi vertailla, onko vanha liittymä kilpailukykyinen vai maksaako turhaan ylimääräistä jostakin ominaisuudesta.

Asiakkaalla voi esimerkiksi olla liian iso tekstiviestipaketti ja liian vähän datansiirtoa, tai toisinpäin. Useat liittymät tarjoavat myös edullista netin käyttöä muualle Eurooppaan ja ETA-maihin, ja se on erittäin hyvä paljon matkustaville, sillä netin käytöstä ulkomailla lasku voi nousta helposti yllättävän suureksi.

Mikäli oman liittymän ominaisuudet ovatkin itselle sopivia, kannattaa vertailla voiko samankaltaista liittymää saada edullisemmin.

Monelle asiakkaalle netin käyttö on puhelimessa yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein, ominaisuus. Asiakas saattaakin puhelinliittymää vaihtaessaan valita suoraan sen liittymän, jossa on suurin datapaketti ja nopein netti.

Ennen kuin vaihtaa uuteen liittymään, kannattaa tehdä puhelinliittymat.fi -sivuston nopeustesti, ja miettiä, onko nykyinen nopeus itselle sopiva. Edellisiltä laskulta voi myös tarkastella netin käytön määrää, ja tarkistaa myös, kuinka iso datapaketti vanhaan liittymään sisältyy.

Vaikka monet ihmiset tarvitsevat puhelimen nettiä päivittäin useasti, liittymän dataa ei välttämättä kuitenkaan kulu kovin paljon, sillä kotona ja monissa julkisissa tiloissa saatetaan käyttää wifiä.

Uutta liittymää mietittäessä kannattaa siis katsoa todellista puhelimen netinkäyttöään ja valita liittymä sen mukaan.

Puhepaketit

Puhepakettien tarpeellisuus on monelle vähäisempää nykyään, sillä monilla ladattavilla sovelluksilla pystyy hoitamaan puhelut netin avulla, ja sen tähden netti onkin monelle tärkeä uutta liittymää valitessa.

Puhepaketti on tärkeä silloin, kun erilaisten sovellusten kautta soittaminen ei ole mahdollista, esimerkiksi töitä tehdessä tai soitettaessa sellaisille henkilöille, joilla ei ole samaa sovellusta käytössään.

Puhepaketin käytössä kannattaa ottaa huomioon se, että niihin ei sisälly palvelunumeroihin soittaminen, vaan niistä laskutetaan erikseen palvelun ja yrityksen oman hinnaston mukaisesti.

Puhelin ei monelle ole enää perinteisessä mielessä puhelin, vaan netti ja eri sovellukset ovat tehneet siitä monipuolisen laitteen, joten myös puhelinliittymää on tärkeää miettiä sen mukaan, mitä todella tarvitsee.

Puhelinliittymän voi myös valita ilman nettiä, sillä kaikki eivät tarvitse eivätkä halua käyttää sitä, vaan puhelin on heillä ihan perinteisessä käytössä puheluita ja tekstiviestejä varten.

Osa haluaa käyttää nettiä vain tietokoneen kautta ja monet iäkkäät ihmiset kokevat netin käytön liian monimutkaiseksi opetella eivätkä siksi käytä sitä. On siis aivan turha maksaa puhelinliittymässään netistä, jos ei sitä kuitenkaan tarvitse.

Puhelinliittymiä ilman nettiä ei ole niin paljon tarjolla, mutta puhelinliittymat.fi -sivuston kautta löytyy kaikkien tarpeisiin sopivia liittymiä, joten kaikki markkinoilla olevat netittömät liittymät löytyvät myöskin täältä.

Tällainen liittymä ei usein ole kuitenkaan ratkaisevan paljon edullisempi, joten jos tarvitsee nettiä puhelimessa edes joskus, kannattaa se silloin sisällyttää pakettiin.

Tekstiviestit

Tekstiviestit nousivat syntymänsä aikoihin 1990-luvun lopulla suureksi trendiksi, ja osaltaan mullistivat puhelimen käytön ja viestimisen. Operaattorit ottivat tämän huomioon hinnoittelussaan ja lisäsivät liittymiin tekstiviestipakettaja 2000-luvulla.

Älypuhelinten tulo markkinoille on vaikuttanut tekstiviestien suosioon, sillä netin ja sen kautta sovellusten avulla viestejä voi lähettää lukuisilla eri tavoilla.

Tekstiviestit eivät ole kuitenkaan kuolleet sukupuuttoon, vaan niitä käytetään useissa eri palveluissa ja niitä saattaa tarvita välillä viestimiseen, aivan kuten tavallisia puheluitakin.

Uutta liittymää katsoessa kannattaakin jälleen tarkistaa edelliseltä laskulta, kuinka paljon on tekstiviestejä lähettänyt. Osalla sovellusten kautta viestiminen on korvannut tavalliset tekstiviestit täysin, mutta osa käyttää edelleen myös tavallisia viestejä ja tarvitsee niitä puhelinliittymäpakettiinsa.

Miksi puhelinliittymat.fi?

Puhelinliittymat.fi auttaa jokaista asiakasta säästämään rahaa ja valitsemaan itselle sopivin liittymä, jolloin ei ainakaan maksa turhasta. Palvelun käyttö ei sido mihinkään, vaan puhelinliittymiä voi tarkastella myös pelkästä mielenkiinnosta.

Palvelun käyttö on helppoa, sillä heti etusivulla on esitelty jokaisen Suomessa toimivan operaattorin sen hetken markkinoiden edullisin kuukausihintainen paketti.

Suomessa toimivat operaattorit ovat Moi, Telia, DNA ja Elisa. Samalla tarjouksista näkee, kuinka paljon ne sisältävät puheaikaa, tekstiviestejä ja netin käyttöä. Kun kiinnostava puhelinliittymätarjous tulee vastaan, voi klikata linkkiä ”tutustu ja tilaa”, jolloin sivu ohjaa kyseisen operaattorin sivustolle.

Siellä liittymään ja sen ehtoihin pääsee tutustumaan tarkemmin ja voi muutenkin katsoa, minkälainen operaattori on kyseessä jos se on itselle vieraampi.

Vertaile mobiililaajakaistoja tästä napista:

Mobiililaajakaistat