Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » Liittymät ilman nettiä

Liittymät ilman nettiä

Vertailimme puhelinliittymien hintoja datamääriin katsomatta. Vilkaise tästä, miltä operaattorilta löytyy edullisin liittymä ilman nettiä. Saatat yllättyä.

Kuvituskuva

Liittymät ilman nettiä on merkattu vertailuun punaisella EI NETTIÄ-merkinnällä. Voit verrata niiden hintoja kätevästi netillisiin vaihtoehtoihin liittymävertailumme avulla.

Järjestys
Edullisin kk-maksu ensin
1. Moi Laitenetti
Moi logo
Check emoji
Rajaton data/kk
Check emoji
0,5 M nopeus
Check emoji
Vain saapuvat puhelut
Check emoji
Valvontakameroihin, IOT-laitteisiin
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
4 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
0.5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
-
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: Vain suomessa
  • Verkko: DNA
2. Moi Rento
Moi logo
Check emoji
8 Gt jaettavaa dataa
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
16 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
100 Mb/s
Netin käyttö
8 Gt/kk
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: 16 Gt/kk
  • Verkko: DNA
3. Moi Rajaton 4G 300 M
Moi logo
Check emoji
Nopea, rajaton netti
Check emoji
4G-liittymä
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
23 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15 €/kk
Avausmaksu
0 €
Netin max. nopeus
300 Mb/s
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,055 €/min
Tekstiviestit
0,055 €/kpl
  • EU-dataa: 23 Gt/kk
  • Verkko: DNA
4. Elisa Perus 5M
Check emoji
Karsittu perusliittymä
Check emoji
Hidas, rajaton netti
Check emoji
Puhelut, SMS käytön mukaan
Check emoji
5 Gt/kk EU-dataa
TUTUSTU JA TILAALinkki avautuu uuteen välilehteen.
Kuukausimaksu
15,9 €/kk
Avausmaksu
7,9 €
Netin max. nopeus
5 Mb/sHIDAS
Netin käyttö
Rajaton
Puhelut
0,069 €/min
Tekstiviestit
0,069 €/kpl
  • EU-dataa: 15 Gt/kk
  • Verkko: Elisa

Liittymä ilman nettiä voi sopia sinulle: kaikki eivät tarvitse puhelimeen nettiä

Vaikka useimmat suomalaiset matkapuhelimen käyttäjät tarvitsevat nettiä päivittäin, osa kaipaa puhelimiinsa yhä nykyään vain puhelu- ja tekstiviestiominaisuuksia.

Koska operaattorit kilpailevat tätä nykyä lähinnä dataa hinnoittelemalla, kuluttajan voi olla vaikea löytää halvinta vaihtoehtoa vain puheluiden ja tekstiviestien näkökulmasta.

Tässä kohtaa me saavumme hätiin.

Vertailimme kuukausimaksullisten liittymien hintoja. Yläpuolelle on listattuna halvimmat vaihtoehdot riippumatta siitä, sisältyykö liittymään netti vai ei. Nykyään on kuitenkin sangen hankalaa löytää liittymiä, joissa ei ole lainkaan tiedonsiirto-ominaisuutta. Osassa vertailuun sisällytetyistä liittymistä on siis myös dataa mukana, mutta tämä ei vaikuta vertailun tuloksiin.

Vertailussa oletetaan, että puhelimella ei soitella satoja minuutteja kuukaudessa eikä viestitellä satoja kertoja, vaan että käyttö on hyvin maltillista.

Alla on listattuna halvimmat liittymät puheluita ja tekstiviestejä varten. Yllättääkö voittaja?

Huomaa, että osassa liittymistä on todella hidas netti. Tällä ei kuitenkaan hinnan kannalta ole väliä ja netti on niin hidas että sitä voi tuskin netiksi kutsua.

1. Globetel Perus – matala kuukausimaksu

Globetel on etenkin ulkomaanpuheluihin erikoistunut operaattori, joka toimii Telian verkossa. Parhaiten Globetel tunnetaan edullisista ulkomaanpuheluistaan.

Globetel Perus on myös kotimaan sisällä käytettäessä erittäin halpa liittymä. Puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Hinta on 5,9 senttiä minuuttia tai viestiä kohden. Lisäksi peritään marginaalinen 1,59 euron kuukausimaksu.

2. Elisa Saunalahti Kotipuhelin – yksinkertainen ja halpa

Eräs Elisan kiinnostavammista tuotteista on Kotipuhelin. Se on matkapuhelinversio vanhoista lankaliittymistä. Kotipuhelin-liittymän voi kytkeä matkapuhelimeen tai GSM-pöytäpuhelimeen. Samaa liittymää voi käyttää missä tahansa, joten esimerkiksi mökille ei tarvitse tehdä erillistä Kotipuhelin-tilausta. Liittymä käyttää lankapuhelimen numeroa.

Millainen erikoisuus Elisa Saunalahti Kotipuhelin sitten on?

Kotipuhelin-liittymän kuukausimaksu on 3,99 euroa. Puhelut lankaliittymiin ja Elisa Saunalahti Kotipuhelin -liittymiin maksavat 1,01 senttiä minuutilta + 10,08 senttiä jokaista aloitettua puhelua kohden. Kyseessä on siis hyvin halpa tapa puhua, etenkin jos puhelut ovat pitkiä.

Liittymällä ei voi lähettää lainkaan tekstiviestejä eikä siihen voi kytkeä dataominaisuutta. Elisa Saunalahti Kotipuhelin on siis äärimmäisen yksinkertainen tuote.

3. Elisa Saunalahti Tarkka ilman nettiä – kohtuuhintainen perusliittymä

Saunalahti Tarkka on Elisan halpa perusliittymä, johon ei ole pakko kytkeä lainkaan nettiä. Sen kuukausihinta on 4,90 euroa ja avausmaksu 3,90 euroa.

Kotimaanpuheluista veloitetaan 6,9 senttiä minuutilta ja tekstiviesteistä samoin 6,9 senttiä kappaleelta.

Kyseessä on näppärä liittymä käyttäjälle, joka ei tarvitse suuria määriä puheaikaa. Hintavertailussa se häviää kuitenkin Globetelille sekä kuukausimaksun että käyttömaksujen osalta.

4. DNA Mini Data

Myöskään DNA ei kykene kilpailemaan Globetelin kanssa halvimman netittömän matkapuhelinliittymän tittelistä. DNA tunnetaan siitä, että sen tuotteissa korostuu laadukas netti. Kaikille käyttäjille tämä ei kuitenkaan sovi.

Operaattorin tuotteista paras vaihtoehto on DNA Mini Data, jonka kuukausimaksu on sama kuin Elisan Tarkka-liittymän – siis 4,90 euroa. Avausmaksu on myös sama 3,90 euroa. Puhelut ja viestit sen sijaan ovat sentin verran kalliimpia DNA:lla kuin Elisalla.

DNA Mini Data -liittymään sisältyy aina rajaton 2G-netti toisin kuin Elisan Tarkka-liittymään.

5. Moi Mobiili – sisältää väistämättä myös 4G-netin

Soneran verkossa toimivan Moi Mobiilin tuotevalikoima on rajallisempi kuin kilpailijoiden. Tarjolla ei ole lainkaan netittömiä liittymiä. Moi Mobiilin perusliittymä on kuitenkin kohtuullinen vaihtoehto. Jos tarkoitus ei ole käyttää nettiä, kuluttaja kuitenkin maksaa turhaan Moin liittymään aina sisältyvästä nopeasta 4G-netistä.

Moi Mobiili maksaa kuusi euroa kuussa ja puheminuutit sekä tekstiviestit maksavat 5,5 senttiä. Avausmaksua ei ole.

6. Telia S – kalliimpi kuin kilpailijansa

Soneran ja Tele Finlandin tuotteet itseensä sulauttanut Telia ei kykene vastaamaan lainkaan kilpailijoidensa asettamaan haasteeseen. Telian kannattaisi kenties kehittää liittymätyyppi, joka palvelisi paremmin myös netittömiä puhelimen käyttäjiä.

Tällä hetkellä edullisin Telian liittymä vain puhetta ja viestejä varten on Telia S. Sen normaalihinta on 12,90 euroa kuussa eli huomattavasti enemmän kuin yllä listatuilla kilpailevilla liittymillä. Tällä hetkellä tarjoushinta on 9,90 euroa kuussa ensimmäisen vuoden ajan.

Puheluista veloitetaan 7 senttiä minuutti ja tekstiviesteistä samoin 7 senttiä viestiä kohden. Tässäkin suhteessa Telia on kaikkia muita operaattoreita kalliimpi.

Telia S -liittymässä hintaa hilaa eniten ylöspäin nopea ja runsas netti, jota voi käyttää myös muualla Euroopassa.

Yhteenveto – mikä netitön liittymä on paras?

Globetel Perus ei ole tarkalleen ottaen netitön liittymä, sillä siihen sisältyy hidas 2G-yhteys. Siitä huolimatta se on halvin vaihtoehto matkapuhelimen käyttäjälle, joka ei käytä lainkaan nettiä. Kuukausihinta sekä puheluiden ja tekstiviestien hinta on Globetelilla erittäin kohtuullinen.

Jos lankapuhelinmainen liittymä kiinnostaa, Elisa Kotipuhelin on erittäin hyvä vaihtoehto. Mikäli tarkoituksena on soitella kotimaan sisällä lankaliittymiin tai muihin Elisa Kotipuhelin -liittymiin, kyseessä on ehdottomasti halvin markkinoilla oleva tuota.

Muita yllä esiteltyjä liittymätyyppejä ei oikeastaan kannata edes harkita, jos tarkoitus on löytää mahdollisimman halpa netitön puhelinyhteys.