Viime kuussa vertailimme halpoja älypuhelimia ja löysimme parhaat. Nyt ovat vuorossa kalliit lippulaivat. Katso tästä mikä on paras älypuhelin tällä hetkellä.

Lippulaivan ja halpispuhelimen ero

Kaikilla merkittävillä puhelinbrändeillä on oma lippulaivamallinsa, jota uudistetaan trendien ja teknologian kehittyessä. Lippulaiva on paras ja tehokkain ja kaunein puhelin, jota kyseinen valmistaja kuluttajille tarjoaa. Vaikka kaikilla valmistajilla on tarjolla useita puhelinmalleja ja useimmilla myös hyvin halpoja budjettiversioita, ero lippulaivan ja halpisversion välillä on merkittävä.

Lippulaivamallit on suunniteltu designiltaan ylellisemmiksi kuin halpapuhelimet. Niissä on tehokas prosessori ja ennen muuta iso työmuisti, joka on usein etenkin moniajossa pullonkaula ja erottaa halvan puhelimen kalliista.

Vertailun tulokset yhdessä taulukossa – mikä on paras älypuhelin?

Seuraavaan taulukkoon on koottu lippulaivapuhelinten vertailutulokset. Arviot perustuvat yhteenvetoon useista teknologialehdistössä julkaistuista arvioista ja analyyseista. Lue tarkemmin kustakin puhelinmallista taulukon alta.

 

Samsung Galaxy S7 Apple iPhone 6S Google Nexus 5x Microsoft Lumia 950
Design ***** ***** ** **
Nopeus **** **** *** ***
Hinta-laatu *** ** *** **
Akku *** *** ** **
Pääkamera ***** **** *** ***
Näyttö **** ** *** ****
Ekstrat ***** **** *** *
Arvosana **** *** *** **

 

 

Samsung Galaxy S7

Tilaa tästä Samsung Galaxy S7 edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi

Samsung Galaxy S7 on kiistatta yksi parhaista puhelimista markkinoilla – ehkä paras. Samsung on korjannut edellisen mallin ongelmia ja julkistanut miltei täydellisen puhelimen. Vanhojen S5- ja S6-mallien parhaat ominaisuudet on tuotu uudessa mallissa yhteen. Huonona puolena Samsungin kuori ja näyttö keräävät sormenjälkiä käsittämättömän tehokkaasti. Mikrokuituliinalle on käyttöä.

Eräitä hyviä uusia puolia Galaxy S7:ssä ovat vedenkestävä kuori ja yhä kevyempi ja kapeampi rakenne. Vanhasta mallista tuttua on korkeatasoinen lasi- ja metallikuori. Samsung S7 on äärimmäisen tyylikäs, kevyt ja kestävä puhelin. Se on hieman paksumpi kuin S6, mutta hyvän muotoilun vuoksi tätä ei edes huomaa käytössä. Puhelin istuu käteen paremmin kuin mikään muu lippulaiva sopivasti kaarevan taustansa vuoksi.

Samsung S7 tarjoaa huipputason näytön ja erään parhaista kameroista, mitä puhelimista löytyy. Myös laitteisto on nopea ja tehokas.

Tuttuun tapaan Samsungin puhelimessa on käsittämätön määrä pieniä ominaisuuksia, joista jokaista ei tunne kuin vannoutunein puhelinfriikki. Jo aiempina vuosina Samsungin puhelinten kätköistä on löytynyt poikkeuksellisia ominaisuuksia, joista muiden mallien käyttäjät ovat saaneet vain haaveilla. Samsung S7:ssä on muun muassa sykemittari, stressimittari ja happipitoisuuden tunnistin.

Apple iPhone 6S

Tilaa tästä iPhone 6S edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi
Apple on dominoinut älypuhelinlippulaivojen markkinoita jo vuosien ajan. Myös Apple iPhone 6S on melkein joka suhteessa markkinoiden huippua. Merkittävin uudistus verrattuna 5S-malliin koskee rungon rakennetta. Apple joutui kohun keskelle, kun sen kalliiden puhelinten väitettiin taittuvan ihmisten takataskuissa. Vaikka kohu osoittautui osittain perusteettomaksi (muut vastaavat alumiinipuhelimet taittuivat iPhonea helpommin), Apple on vastannut kuluttajien pyyntöihin ja tehnyt uudesta rungosta kestävimmän koskaan valmistamalla sen 7000-sarjan alumiinista. Myös puhelimen näyttö on peitetty entistä kestävämmällä panssarilasilla.

Applen heikkous tällä hetkellä koskee sen näyttöä. 750 pisteen resoluutiolla Apple jää kilpailijoista pahasti jälkeen. Vaikka ruutu on erittäin värikylläinen, se on epätarkka ja kontrastiltaan laimea. Hyvänä puolena matalassa resoluutiossa on se, että sen ansiosta näyttö syö hieman vähemmän akkua.

Uuden iPhonen merkittävin uudistus koskee kosketusnäyttöä. Vanhojen pyyhkäisyjen ja zoomausten rinnalle on tullut uusi 3D-tökkäisy. Tämä tarkoittaa, että kosketusnäytön käyttäjä voi liikkua näytössä myös syvyyssuunnassa. Tällä hetkellä toiminnolla on vielä melko vähän käyttöä, mutta jatkossa se varmasti muodostuu erottamattomaksi osaksi älypuhelinten käyttökokemusta – myös muilla valmistajilla kuin Applella.

Apple iPhone 6S:n kamera on erinomainen ja siinä on useita näppäriä lisäominaisuuksia. Tarkkuutta on lisätty aiemmista malleista. Myös konehuoneen puolella kehitystä on ollut. Kokonaisuudessaan iPhone 6S on kuitenkin hyvin samanlainen kuin iPhone 6 – ero edeltävään malliin on vähäinen.

Google Nexus 5x

Tilaa tästä Nexus 5x edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi
Google Nexus 5x ei yritä haastaa suoraan Samsungia ja Applea, vaan tarjoaa astetta pienemmän ja vähemmän kunnianhimoisen lippulaivapuhelimen. LG:n valmistama Google-puhelin on erittäin kiinnostava vaihtoehto Androidia rakastaville kuluttajille, sillä mitään muuta puhelinta ei ole suunniteltu niin puhtaasti Android-käyttöjärjestelmän ehdoilla. Google Nexus 5x ottaa hyödyn irti järjestelmän joustavista ominaisuuksista. Merkittävin etu on lupaus tarjota puhelimeen Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä nopeasti ja tehokkaasti. Muiden Android-mallien käyttäjät saattavat joutua odottamaan päivityksiään jopa vuoden päivät.

Huonona puolena Nexus 5x on muovikuorinen ja tuntuu halvalta. Se pettää tältä osin merkittävästi ne odotukset, joita lippulaivamallille asetetaan. Hyvänä puolena Nexus on kevyt ja näppärä. Sen 5,2 tuuman näyttö on monia kilpailevia malleja pienempi ja metallin puuttuminen höylää lisää grammoja pois muutenkin kevyestä laitteesta.

Eräs Nexus 5x:n hyvä idea on sormenjäljentunnistimen kätkeminen kuoren takaosaan, jossa sormi muutenkin luontevasti lepää. Tunnistin on myös tarkka ja nopea ja se toimii samalla virtanappina.

Nexus 5x:n kamera on enintään keskinkertainen, mutta pärjää silti kohtuullisesti halpojen lippulaivojen vertailussa. Se esimerkiksi päihittää Motorolan selvästi.

Microsoft Lumia 950

Tilaa tästä Microsoft Lumia 950 edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi

Microsoftin tuore Lumia 950 on kiinnostava yritys tuoda uudenlaista käyttökokemusta älypuhelimiin. Lumia 950 käyttää iirisskanneria käyttäjän tunnistamiseksi. Puhelin käynnistyy automaattisesti, kun se tunnistaa omistajansa silmät. Tämä on viihdyttävää, mutta käytännössä käynnistyminen on hitaampaa kuin kilpailijoiden sormenjäljentunnistimilla.

Designiltaan puhelin muistuttaa keskivertoa Android-puhelinta. Se ei ole ulkoisesti näyttävä eikä innovatiivinen. Puhelimen korkearesoluutioinen AMOLED-näyttö on kirkas ja se toistaa tummat sävyt syvinä.

Windows-puhelimille ei ole vielä olemassa kovin paljoa sovelluksia ja tämä voi muodostua todelliseksi ongelmaksi käyttäjille. Esimerkiksi Microsoft Maps on surkea ja monia yleisesti Android- ja iOS-käyttäjille tarjolla olevia ominaisuuksia ei yksinkertaisesti ole tarjolla. Windows 10 -käyttöjärjestelmää pitäisi myös hioa lisää. Vaikka Lumialla saattaa olla tulevaisuutta, tämä keskeneräinen tuotos ei kykene kilpailemaan Applen ja parhaiden Android-puhelimien kanssa.