Halvin nettiliittymä puhelimeen

Käyttö / kk:

Tässä vertailussa tutustumme liikkuviin nettiliittymiin ja selvitämme, mikä on tämän hetken halvin nettiliittymä. Vertailumme keskiössä ovat tabletit ja mokkulat.

Miten tablettiin tai tietokoneeseen hankitaan liikkuva netti?

Nettiliittymänä voi toimia tavallinen mobiililiittymä, mutta operaattorit myyvät myös erillisiä liikkuvia laajakaistoja. Liikkuvan netin voi kytkeä tablettiin syöttämällä sim-kortin sille kuuluvaan aukkoon.

Kannettavaan tietokoneeseen liikkuva netti asennetaan mokkulan avulla. Mokkula on usb-porttiin kytkettävä pieni modeemi, jonka sisään nettiliittymän sim-kortti sijoitetaan. Mokkula tarjoaa läppärille netin kaikkialla, missä mobiilitiedonsiirto muutenkin toimii.

Tässä vertailussa nostamme esiin halvimmat nettiliittymät tablettia tai kannettavaa tietokonetta varten.

Halvimmat nettiliittymät datakatolla

Nykyaikaiset tabletit ja tietokoneet käyttävät valtavasti dataa, paljon enemmän kuin kännykät. Siksi useimmille käyttäjille sopii parhaiten rajoittamaton netti. Jos kuitenkin olet keskimääräistä varovaisempi netin käyttäjä, saatat pärjätä myös datakatolla varustetulla netillä. Etenkin, jos haet nettiä tablettiin etkä tietokoneeseen.

Moi Mobiili

Moi Mobiili on Telian verkossa toimiva operaattori, jonka perusliittymä maksaa 6 euroa kuussa. Tähän sisältyy 4 gigatavua 100 Mbit/s -nopeuksista dataa 4G-verkossa. Useimmille kännykän käyttäjille tällainen datakatto on ihan siedettävä, mutta harva tabletin tai läppärin käyttäjä pysyy neljän gigan rajoissa.

Kuukausittaisen datakaton ylittävästä tiedonsiirrosta veloitetaan erikseen gigatavu kerrallaan. Jokainen alkava gigatavu yli neljän gigan maksaa 1,5 euroa.

Tilaa tästä

Telia Mini

Myös Telia Mini toimii 4G-verkossa ja sen nopeus on mukava 100 Mbit/s. Mini-liittymään sisältyy vain gigatavun verran dataa, joka on erittäin vähän mille tahansa nykyaikaiselle laitteelle. Kuukausittaisen datakaton ylittymisen jälkeen jokainen päivä, jolloin tiedonsiirtoa käytetään, maksaa asiakkaalle 2 euroa.

Liittymän hinta on normaalisti 9,90 euroa kuussa. Telian mobiililaajakaista-asiakkaat saavat kuitenkin alennusta, jos heillä on entuudestaan Telian puhelinliittymä. Vanhoille asiakkaille Telia Mini maksaa vain 6,90 euroa kuussa.

Tilaa tästä

Halvimmat rajattomat nettiliittymät

Rajaton data on tarpeen useimmille tabletin käyttäjille ja melkein kaikille kannettavan tietokoneen käyttäjille. Seuraavat rajattomat liittymät ovat halvimpia.

 

Elisa Saunalahti kuukausimaksullinen 4G

Elisa tarjoaa vuorokausimaksullisen nettiyhteyden lisäksi kuukausimaksullista rajatonta nettiä. Elisan mobiililaajakaista toimii 4G-verkossa ja sen nopeus on 100 Mbit/s. Hintaa liittymällä on normaalisti 21,90 euroa plus avausmaksu 3,90 euroa. Tällä hetkellä Elisan kuukausimaksullinen liittymä on kuitenkin alennuksessa 17,90 euroa/kk.

Tilaa tästä

Moi Mobiili rajattomalla datalla

Myös Moi Mobiili tarjoaa rajattoman vaihtoehdon rajoitetulla datalla varustetulle liittymälleen. Moi Mobiilin 4G-netin nopeus on 100 Mbit/s ja hintaa rajattomalla liittymällä on 18 euroa kuussa. Moi Mobiilin suosituksen mukaan rajaton liittymä kannattaa tilata, jos dataa käyttää kuukausitasolla keskimäärin yli 8 gigan verran.

Tilaa tästä

Tutustu myös: Elisa Saunalahti vuorokausimaksullinen 4G

Toisella tapaa rajoitettu liittymä on Elisan vuorokausimaksullinen 4G. Se sopii erinomaisesti kuluttajille, jotka käyttävät nettiä vain päivän tai pari viikossa. Esimerkiksi tablettia mökillä viikonloppuisin käyttävä voisi olla hyvä asiakas Elisalle.

Elisan liittymän hinta on 2,90 euroa kuussa ja 99 senttiä vuorokautta kohden. Jos asiakas käyttää dataa vaikkapa 10 päivää kuukaudessa, kokonaishinnaksi tulee siis 12,80 euroa kuussa.

Tilaa tästä

DNA Tehonetti 4G

DNA Tehonetti on 4G-verkossa toimiva rajaton mobiililaajakaista. Sen nopeus on hieman yllä esiteltyjä kilpailijoita heikompi, vain 50 Mbit/s. Liittymä on kuitenkin tällä hetkellä tarjouksessa ja maksaa vain 17,90 euroa kuussa. Normaalisti hinta on 21,90 euroa kuussa.

Telia Rajaton on halvin vaihtoehto, mutta vain Telian puhelinasiakkaille

Telialla rajaton 4G-data maksaa normaalisti 29,90 euroa kuussa. Tällä hetkellä liittymä on tarjouksessa ja maksaa “vain” 24,90 euroa kuussa. Telia jää siis kauas kilpailijoiden jälkeen hinnoissa.

Telialla on kuitenkin ässä hihassaan. Jos asiakkaalla on entuudestaan Telian puhelinliittymä, hän saa mobiililaajakaistan huipputarjouksella. Tällöin hinta on vain 16,90 euroa kuussa, joka tekee Teliasta halvimman rajattoman 4G-mobiililaajakaistan.

Halvimmat rajattomat supernopeat 300 Mbit/s -liittymät

Nykyään yhä suositumpia ovat huippunopeassa 4G-verkossa toimivat liittymät, jotka teoriassa kykenevät jopa siirtonopeuteen 300 Mbit/s. Näistä huippunopeuksista kuluttajat pääsevät nauttimaan vain harvoissa kohdissa mobiiliverkkoa. Tällainen nopea netti voi kuitenkin olla hintansa väärti esimerkiksi runsaasti nettipelejä pelaaville läppärin käyttäjille, ainakin jos asuinpaikkana on iso kaupunki.

DNA Dataprepaid 4G

DNA Dataprepaid 4G on halvin tapa päästä nauttimaan 300 Mbit/s -tiedonsiirtonopeudesta. Prepaid-paketin aloitushinta on 24,90 euroa. Aloituspaketti sisältää kuukauden verran rajatonta 4G-dataa.

Paketin umpeuduttua huippunopeaa dataa voi ladata lisää paketti kerrallaan. Eri pakettien hinnat ovat seuraavanlaiset:

  • 7 vrk: 7,90 €
  • 30 vrk: 19,90 €
  • 10 gigaa tai 90 päivää: 19,90 €
  • 30 gigaa tai 90 päivää: 29,90 €

Telia Rajaton 300 Mbit/s on halpa supernopea netti Telian puhelinasiakkaille

Telia Rajaton -liittymä  varustettuna 300 Mbit/s -erityisominaisuudella on toinen hyvä tapa päästä käsiksi 4G-verkon huippunopeuksiin. Normaalisti hinta on melko korkea, 34,90 euroa kuussa. Kuukausihinnasta saa kuitenkin viisi euroa alennusta, jos omistaa Telian puhelinliittymän.

Selaa lisää dataliittymiä nettivertailumme avulla.