Puhelinlaskussa säästäminen on eräs arkielämän pienistä haasteista. Liittymäntarjoajat lupailevat toinen toistaan edullisempia puhelinliittymiä. Mihin pitäisi luottaa? Mistä löytyy edullisin puhelinliittymä vuonna 2016? Tässä vähän apuja. Kelaa alaspäin.

Tämän artikkelin tiedot on päivitetty syyskuussa 2016.

Näin vaihdat liittymäsi entistä halvempaan

Liittymäntarjoajilla on jatkuvasti käynnissä kampanjoita, joihin tarttumalla voit saada puhelinliittymän ohjehintaa halvemmalla. Ongelma on, että tarjouksia on niin paljon ja ne muuttuvat niin nopeasti, että sen parhaan löytäminen on vaikeaa.

Usein voi olla myös kannattavaa tarttua puhelimeesi soittavan liittymäkauppiaan tarjoukseen. Puhelimitse myönnetään usein erityisen edullisia kampanjahintoja.

Ylipäätään liittymän vaihtaminen on usein taloudellisesti kannattavaa heti edellisen sopimuskauden päätyttyä, sillä uutta sopimusta solmittaessa liittymäntarjoajat kauppaavat tuotteitaan kaikkein halvimmalla.

Ostaessasi uutta puhelinta sinulle voidaan tarjota samassa paketissa edullista liittymää. Katso kuitenkin tarkasti pieni präntti. Voi olla, että sinut on lukittu kyseiseen liittymäntarjoajaan pitkäksikin aikaa ja sopimusjakson aikana hinnat voivat pompata huomattavasti alkuperäistä korkeammalle.

Seuraavassa on listatty kaikkein halvimmat liittymät vuonna 2014.

1. Globetel Perus on halpa ja yksinkertainen vaihtoehto

Globetel on erikoistunut etenkin edullisten kansainvälisten puheluiden saralla. Heidän halvin liittymänsä on kuitenkin miltei kuukausimaksuton Globetel Perus. Siinä ei ole puheaikaa eikä tekstiviestejä, vaan kaikki veloitetaan käytön mukaisesti.

Puhelut kotimaan numeroihin maksavat 0,059 €/min ja tekstiviestit 0,089 €/viesti. Nämä ovat sangen edullinen vaihtoehto. Kuukausimaksukin on vain muodollinen 0,59 €/kk.

Tutustu nyt Globetelin liittymiin!

2. DNA Äly Perusdata on miltei kuukausimaksuton

Myös DNA luottaa edullisimpien liittymiensä kohdalla kuukausimaksujen ja ilmaisen puheajan sijaan puheen ja datan hinnoitteluun minuuttipohjalta. Tämän ansiosta halvin mahdollinen DNA-liittymä eli Äly Perusdata maksaa ainoastaan 0,90 €/kk.

Perusdata-liittymästä soitetut puhelut maksavat tavanomaisen 0,07 €/minuutti ja tekstiviestit samoin 0,07 €/viesti. Datasiirto maksaa 1,99 €/vuorokausi, mutta jos sen kääntää pois päältä ilmaisella dataestopalvelulla, lisäkuluja ei koidu.

Tutustu DNA:n valikoimaan!

3. Soneraltakin löytyy yllättävän halpa liittymä

Sonera on tunnettu yhtenä kalleimmista liittymäntarjoajista Suomessa, mutta sen suosio on silti vakaa. Tämä johtuu paitsi vahvasta brändistä myös verrattain hyvämaineisesta asiakaspalvelusta.

Todellisuudessa Sonera ei suinkaan ole kalleimmasta päästä, sillä yhtiön edullisin liittymä on poikkeuksellisen riisuttu Simppeli. Liittymän puhelut veloitetaan käytön mukaan 0,069 €/min ja tekstiviestit 0,069 €/viesti. Kuukausimaksu 4,90 €/kk sisältää 2 gigatavua 21 Mbit/s 4G-tiedonsiirtoa Soneran verkossa. Jos datakatto tulee vastaan, loput kuukauden päivät tiedonsiirrosta veloitetaan 0,69 €/vrk.

Liittymän hinta on 4,90 €/kk. Tutustu tästä!

4. Saunalahden edullisin liittymä on halpa ja hidas

Saunalahti on Elisan omistama tuotemerkki, jonka alaisuudessa myydään halpoja liittymiä.

Saunalahti Tarkka 2G on hyvin samanlainen liittymä kuin Tele Finlandin itse räätälöity halpispaketti. Siinä puhelut laskutetaan käytön mukaan 0,069 €/min ja tekstiviestit 0,069 €/viesti. Datasiirto on nopeudeltaan 0,256 Mbit/s eli soveltuu lähinnä tekstin lukemiseen ja viestittelyyn. Datakattoa ei ole.

Tällöin hinnaksi tulee 4,90 €/kk (nyt tarjoushintaan 3,90 €/kk).

5. Tele Finlandilla on tarjolla halpa ja hidas liittymä

Soneran omistama Tele Finland tunnetaan halpana liittymäntarjoajana. Sen edullisin liittymäpaketti on itse räätälöity kokonaisuus, jossa puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan ja netti on etanamaisen hidas 0,246 Mbit/s rajattomalla datalla.

Hintaa itse räätälöidylle paketille tulee 5 €/kk (tarjoushintaan nyt vain 4€/kk).

4. Moi Mobiilin edullinen 4G-tehopakkaus

Uuden palveluoperaattorin Moi Mobiilin liittymät ovat edullisia. Yhdellä sim-kortilla varustettu liittymä 100 Mbits/s 4G-netillä maksaa vain 6 €/kk. Tähän sisältyy neljä gigatavua dataa joka kuukausi. Puhelut maksavat 0,055 €/minuutti eli ovat sangen edullisia. Viestit ovat samaten 0,055 €/viesti. Moi Mobiilin halvin liittymä ei siis ole yhtä halpa kuin kilpailijoilla, mutta se on hinta-laatu-suhteeltaan kenties paras.

Räätälöi itsellesi Moi Mobiilin liittymä tällä sivulla.