Saunalahti liittymät ja tarjoukset. Saunalahden liittymät edullisemmin täältä.  

Saunalahti on Elisa Oyj:n tytäryhtiö, joka toimii Elisan kattavassa GSM-verkossa. Ennen yrityskauppaa Saunalahti toimi itsenäisenä internet- ja teleoperaattorina, joka tunnettiin välillä myös nimillä Jippii Group ja Saunalahden Serveri.

Yleistä

Saunalahti perustettiin alun perin vuonna 1996 ja pörssiyhtiö siitä tuli vuonna 2000. Vuodesta 2009 Saunalahti on ollut Elisan tarjoamien kuluttajatuotteiden pääbrändi Elisan oman brändin keskittyessä yritysasiakkaille tarjottuihin palveluihin. Vanhat Elisan yksityisliittymät ovat yhä voimassa, mutta uusia ei tarjota.

Verkko: Elisa

Plussat:
  • Kuuluvuus
Miinukset:
  • Hinta
  • Nopeus

Saunalahden palvelut

Mobiilipuolella Saunalahti tarjoaa erilaisia matkapuhelinliittymiä puhelimella tai ilman. Kaikkiin liittymiin automaattisesti kuuluvien palveluiden kuten tekstiviestien lähettämisen lisäksi liittymiin on mahdollista kytkeä erilaisia maksullisia lisäpalveluita kuten vastaajapalvelu ja huippunopea 4G+-netti. Saunalahti tarjoaa myös erilaisia liittymiin kytkettäviä vaihtuvia etupaketteja, joiden avulla on mahdollista soittaa halvemmalla esimerkiksi viikonloppuisin tai tiettyyn vuorokaudenaikaan. Nämä lisäpaketit voidaan kytkeä niin uuteen kuin vanhaankin liittymään.

Saunalahden liittymiä on helppo hallita OmaElisa-nettipalvelun kautta. Siellä voi vaihtaa liittymätyyppiä, tarkastella ostamiensa liittymätuotteiden ominaisuuksia ja tarvittaessa sulkea sim-kortin. Nettipalvelun kautta onnistuu myös liittymän avaaminen uudestaan, jos kadonnut puhelin vaikkapa löytyykin jostakin.

Saunalahden nopein 4G-puhelinliittymä

Saunalahden nopein 4G-liittymä on Saunalahti 4G Ultra. Tähän liittymään sisältyy kotimaassa rajattomasti dataa jopa 600 Mbit/s nopeudella. Tämä on teoriassa huippuvauhdikas liittymä, tosin käytännössä datasiirto on paljon hitaampaa kuin teoreettinen maksiminopeus. 5G-verkko toimii hyvin harvalla alueella, esim. Tampereella ja Tallinnassa. Odotamme yhä 5G-verkon toteutumista käytännössä.

Tähän liittymätyyppiin sisältyy myös 20 Gt dataa joka kuukausi EU- ja ETA-alueella. Tämä tekee työmatkoista ja muusta reissaamisesta mukavampaa ja helpompaa.

Tarkemmin Saunalahden 4G-liittymän hinta määräytyy sen mukaan, onko niiden hinnoittelupolitiikka ns. Huoleton vai Tarkka. Huolettomassa on rajattomasti minuutteja ja viestejä, Tarkassa ne maksetaan erikseen. Kaikkein nopein 4G Ultra -liittymä on kuitenkin tarjolla vain Huoleton-paketin kanssa. Tällöin hinta on 49,90 e/kk plus avausmaksu 3,90 e.

Käyttö / kk:

Saunalahden prepaid-liittymän aloituspaketti on halpa

Saunalahden prepaid maksaa netistä tilattuna vain 5,90 euroa ja aloituspaketti sisältää kuusi euroa puheaikaa. Tämä on erinomainen aloituspaketti. Suosittelemme tilaamaan tämän netistä. Saunalahden prepaidistä ei makseta kuukausimaksuja eikä muita lisäkuluja.

Saunalahden prepaidiin kuuluu aina myös netti sekä 4G- että 3G-verkossa. Netin käyttö maksaa 6,6 senttiä megatavulta, mutta enintään 99 senttiä päivältä. Soittaminen maksaa samoin 6,6 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,6 s/kpl. Tekstiviestejä ja puheaikaa voi ostaa myös edullisemmalla paketteina. Esimerkiksi 300 tekstiviestiä maksaa 6,90 euroa. Paketti on käytössä 31 vuorokautta.

Mobiililaajakaista (ent. Mokkula)

Saunalahden mobiililaajakaista mahdollistaa verkon käytön kannettavalla tai matkapuhelimella melkein missä tahansa Suomessa. Kaikki paketit on hinnoiteltu kiinteästi, joten kuukausimaksu on aina sama käytöstä riippumatta. Yhteys toimii Elisan 2G-, 3G- ja 4G-verkossa, joiden kuuluvuusalueella asuu yli 5 miljoonaa suomalaista. Kuuluvuuden juuri tietyllä alueella voi helposti tarkistaa verkossa tai vierailemalla lähimmässä myymälässä. Saavutettu tiedonsiirtonopeus riippuu liittymätyypistä, päälaitteesta, maastosta ja verkonkuormituksesta. Tällä hetkellä Elisan 4G-verkolla on laajin kattavuus Suomessa.

Kiinteä ADSL- ja kaapelilaajakaista

Saunalahti tarjoaa myös kiinteitä ADSL- ja kaapelilaajakaistayhteyksiä. Niin kaapeliliittymiin kuin mobiililiittymiinkin on mahdollista liittää erilaisia lisäpalveluita kuten F-Securen ohjelmistoihin perustuvat tietoturvapalvelut, joihin kuuluvat muun muassa roskapostisuojaus, palomuuri ja lapsilukko, sekä sähköpostipalvelut.

OmaElisa

Omaa liittymää ja asiakastietoja on helppo hallinnoida verkossa OmaElisa-palvelussa. Saunalahden verkkopalvelusta on myös mahdollista tilata uusia liittymiä ja ostaa matkapuhelimia, kannettavia ja muita oheislaitteita yhdessä liittymien kanssa. Verkon lisäksi Saunalahden palveluita myyvät Elisa Shopit -liikkeet kaikkialla Suomessa. Yrityksille tarjotaan tuotteita Elisan palveluvalikoimasta.

Millaisena Saunalahti tunnetaan?

Saunalahti on aiemmin tunnettu Elisan halpojen puhelinliittymien brändinä. Koska nykyään Saunalahti kuitenkin vastaa kaikista Elisan kuluttajille suunnatuista kännykkäliittymistä, se ei ole enää halpismerkki. Sen sijaan Saunalahdelta löytyy niin edullisia kuin huipputasoisiakin liittymiä.

Saunalahden kuukausimaksullisiin liittymiin kuuluu yleensä jonkinlainen netti, mutta on myös mahdollista tilata pelkkä puheliittymä ilman dataa, sen hinta on rajattomalla puheajalla 19,90 euroa kuussa ja minuuttitaksalla 4,90 euroa kuussa.

Useimpiin liittymiin sisältyy nopea netti. Nykyään 4G on standardi myös Saunalahdella. Sen sijaan 3G on yhä harvinaisempi.

Kaikkiin kuukausimaksullisiin ja netin sisältäviin Saunalahden liittymiin sisältyvät myös seuraavat ominaisuudet:

  • Videopuhelut alueilla, joilla 3G tai 4G toimii.
  • Mahdollisuus lähettää multimediaviestejä kaikkialla maailmassa.
  • Puheluiden pito, koputus, soitonsiirto, soitonesto.
  • Helppo puheluerittely henkilökohtaisiin puheluihin ja työpuheluihin näppäilemällä numeron eteen 152. Erittelyjä voi tarkkailla netin OmaElisa-palvelussa.

Huomaa, että Saunalahti on siirtymässä uuteen EU-aikaan ja tarjoaa siksi kuluttajille runsaasti roaming-dataa etenkin nopeimpiin liittymiinsä. Tällä tapaa Elisa yrittää haastaa EU-datan saralla kunnostautuneen kilpailijansa Telian (ent. Sonera).

Saunalahden verkko

Saunalahti käyttää Elisan verkkoa, joka kattaa enemmän tai vähemmän koko Suomen. Voit katsoa tarkemman kuuluvuuden täältä Elisan omasta kuuluvuuskartasta, josta selviää kattavuus puheluiden, 4G:n ja 3G:n osalta.