Telian liittymä- ja mokkulatarjoukset. Vertaa ja säästä!  

Telia on ruotsalainen operaattori, johon muun muassa suomalainen Sonera on sulautettu. Tässä artikkelissa tutustumme Telian palveluihin ja tuotevalikoimaan.

Onko Telian tuotteista korvaamaan vanhoja Soneran ja Tele Finlandin liittymiä? Kenelle Telia sopii?

Tele Finland ja Sonera ovat olleet keväästä 2017 lähtien Telia

Suomalaiset operaattoribrändit Sonera ja Tele Finland ovat olleet teknisesti ottaen osa Teliaa jo 2000-luvun alkupuolelta. Keväällä 2017 Telia ilmoitti lopettavansa Soneran ja Tele Finlandin ja sulauttavansa näiden tuotevalikoiman osaksi Telia.fi-palvelua.

Soneraa ja Tele Finlandia ei siis ole enää olemassa, vaan näiden operaattorien asiakkaat ovat nyt Telian asiakkaita. Vanhat liittymäsopimukset pysyvät ennallaan, kunnes asiakas päättää päivittää liittymänsä uudenlaiseksi.

Liittymän päivittäminen tapahtuu helpoiten Telia.fi-verkkosivun kautta. Päivittämisen suurin etu on mahdollisuus päästä nauttimaan roaming-maksuttomasta puhelimen käytöstä EU- ja ETA-alueella.

Lue uudistuksesta lisää täältä.

Verkko: Telia

Plussat:
  • Hinta
  • Nopeus
  • Asiakaspalvelu
Miinukset:
  • Asiakaspalvelu
  • Toimintavarmuus

Telian sivuilta löytyvät helposti myös muut ulkomaanhinnat

Markkinoinnissaan Telia painottaa liittymiensä helppokäyttöisyyttä kaikkialla ulkomailla – myös EU- ja ETA-alueen ulkopuolella. Telian sivuilta löytyy näppärä hakutoiminto, johon syötetään kohdemaan nimi. Tuloksena haku antaa Telian liittymien käyttöhinnan kyseisessä maassa.

Esimerkkejä Telian nettikäytön hinnasta EU:n ja ETA-maiden ulkopuolella:

  • Thaimaa: 2,00 euroa megatavua kohden, kunnes saavutetaan 14,10 euron vuorokausikohtainen yläraja. 14,10 euron ylittyessä asiakas saa käyttöönsä 50 Mt vuorokausikohtaisen datapaketin.
  • Yhdysvallat ja Australia: 12,49 euroa megatavua kohden. Kallis!
  • Venäjä ja Turkki: Sama kuin Thaimaa.

Käyttö / kk:

Oletko kiinnostunut Telian ilmaisesta EU-datasta? Voit valita itsellesi kätevän liittymän Euroopan-reissuja varten neljällä eri tavalla.

1. Isoimmassa liittymässä jopa 20 Gt dataa reissuun

Eniten ilmaista EU- ja ETA-alueen dataa sisältää Rajaton 300 M+ -liittymätyyppi, jossa on rajattomasti supernopeaa 4G-dataa kotimaassa ja Pohjolassa sekä 20 gigaa kuukausittaista reissudataa Euroopassa.

Datan siirtonopeus on jopa 300 Mbit/s.

Liittymätyyppi sisältää myös rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä.

Hinta on tällä hetkellä tarjouksessa 29,90 euroa kuussa plus 3 euron avausmaksu. 12 kuukauden jälkeen hinta nousee 34,90 euroon. Sopimus ei ole määräaikainen, vaan sen voi katkaista milloin haluaa.

Katso myös:

 

EU-alueen roaming-maksujen poistaminen antoi Telialle etumatkaa

Telian suurin myyntivaltti keväällä 2017 oli ilmainen tiedonsiirto EU- ja ETA-maissa matkustettaessa. Telia hyppäsi roaming-maksuttomaan maailmaan nopeammin kun kilpailijat.

Nyt kun kaikki kilpailijat ovat seuranneet perässä Telia ansioituu yhä kansainvälisten liittymien saralla.

Telialla on tarjolla markkinoiden tehokkain reissuliittymä, jota on mahdollista tilata vain netin kautta. Liittymässä on 15 Gt nopeaa EU/ETA-alueen dataa ja rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltian maissa.

2. Rajaton 100 M ja Rajaton 20 M ovat edullisempia vaihtoehtoja

Telia Rajaton 300 M+ ei ole ainoa Telian liittymä, johon sisältyy ilmaista EU/ETA-alueen dataa. Myös hitaammissa liittymissä Telia Rajaton 100 M ja Telia Rajaton 20 M on mukana kansainvälinen datapaketti.

Rajaton 100 M -liittymässä on 10 Gt kuukausittaista Euroopan-dataa ja Rajaton 20 M -liittymässä 7 Gt.

Molemmissa liittymissä on myös hyvin puheaikaa ja tekstiviestejä: Rajaton 100 M sisältää 1200 minuuttia ja viestiä, Rajaton 20 M puolestaan 250 minuuttia ja viestiä.

Telia Rajaton 100 M maksaa tarjouksessa 20 e/kk.

Telia Rajaton 20 M -puhelinliittymää ei kannata tällä hetkellä tilata, sillä se maksaa tarjouksessakin 22,90 e/kk — siis enemmän kuin nopeampi Rajaton 100 M -liittymä.

3. Rajaton Lite on halvempi vaihtoehto hankkia dataa

Telia Rajaton -puhelinliittymien vaihtoehto on Telia Rajaton Lite. Rajaton Lite -liittymiä on kolmenlaisia: Rajaton Lite 100 M, Rajaton 0,2 M + Puhe sekä Rajaton Lite 0,2 M.

Telia Rajaton Lite 100 M sisältää rajattomasti kotimaan dataa sekä 7 Gt/kk dataa EU- ja ETA-alueella. Puhelut ja tekstiviestit maksetaan käytön mukaan 0,07 e/min ja 0,07 e/viesti. Liittymän hinta on 24,90 e/kk plus 3 euron avausmaksu.

Telia Rajaton 0,2 M + Puhe sisältää rajattoman moponopeudella toimivan netin, rajattomasti tekstiviestejä ja puheminuutteja sekä 7 Gt/kk dataa. Nettiyhteys on niin hidas, että datakattoa on vaikea kuukauden aikana edes saavuttaa. Hinta on 21,90 e/kk plus 3 euron avausmaksu.

Telia Rajaton 0,2 M on halpa liittymä, jossa on rajattomasti hidasta tiedonsiirtoa. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan. Euroopan-matkoille saa dataa 2 Gt/kk. Hintaa tällä liittymällä on vain 6,90 e/kk plus 3 euron avausmaksu.

Nuorille halvalla Telia Rajaton 100 M tai Rajaton 100 M Lite

Telialla on erityisiä tarjouksia alle 28-vuotiaille asiakkaille sekä opiskelijoille. Telia Rajaton 100 M maksaa heille vain 22,90 e/kk ensimmäisten kahden vuoden ajan. Liittymä sisältää rajattomasti dataa kotimaassa, 10 Gt/kk dataa Euroopassa ja 1200 puheminuuttia sekä 1200 tekstiviestiä.

Telia Rajaton 100 M Lite sisältää rajattoman datan kotimaassa sekä 7 Gt/kk dataa Euroopassa. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan erikseen 0,07 e/minuutti ja 0,07 e/sms. Liittymän hinta on nuorille ja opiskelijoille 19,90 e/kk ensimmäisten kahden vuoden ajan.

Nuorten ja opiskelijoiden kannattaa kuitenkin pitää silmällä myös muita Telian liittymätarjouksia. Ajoittain muut liittymät saattavat olla kustannustehokkaampia kuin nämä vakiotarjoukset.