Sonera

Sonera oli TeliaSonera suomalainen liittymäbrändi, jonka alla tarjottiin puhelinliittymiä vuodesta 2002 kevääseen 2017. Nykyään Soneran liittymät kulkevat Telian nimellä.

Siirry Telian esittelyyn nähdäksesi uusimmat tarjoukset.

Huomaa, että vaikka Sonera ei enää myy uusia liittymiä, vanhat Sonera-liittymät ovat yhä voimassa, jos niitä ei ole päivitetty Telia-aikakaudelle. Liittymän päivittäminen onnistuu helposti Telian verkkosivujen kautta.

Tästä alaspäin kaikki tiedot ovat historiallisia. Niitä ei ole päivitetty vuoden 2017 jälkeen, jolloin Sonera lopetti uusien liittymien myymisen.


Sonera omat sivut

  • Sonera omat sivut tarjoavat kuluttajalle mahdollisuuden hallita kaikkia Soneran palveluita ja sopimuksia suoraan verkossa. Verkkopalvelu on kätevä tapa hoitaa liittymäasioita ilman palvelumaksuja ja ilman jonottamista koska tahansa, 24 tuntia vuorokaudessa. Nettipalvelussa myös neuvontachatti on auki vuorokauden ympäri ja myös pyhäpäivinä.

Yleistä

TeliaSoneralla on lähes 30 000 työntekijää ja se toimii Pohjoismaiden lisäksi myös Baltian maissa, Venäjällä, Turkissa ja Espanjassa. Yhtiön kotipaikka on Tukholmassa ja sen suurin yksittäinen osakkeenomistaja on Ruotsin valtio. Yhtiön osakkeet on noteerattu sekä Helsingin että Tukholman pörsseissä. Myös Suomessa Sonera on suurin operaattori.

Soneran verkko on menestynyt hyvin monissa vertailuissa. Soneran, Elisan ja DNA:n verkoilla on kullakin tosin omat vahvuutensa. DNA:n nopea 4G on tällä hetkellä kattavin, mutta Soneran perusverkko on tiettävästi vakain.

Muiden operaattoreiden tarjoukset

 

Soneran palvelut

Sonera tarjoaa matkapuhelinliittymiä ja palveluita sekä kiinteitä ja liikkuvia laajakaistoja sekä yksityisille kuluttajille että yritysasiakkaille. Palvelut toimivat Soneran omassa verkossa, joka on maan laajin ja kattaa taajamien lisäksi myös syrjäseudut. Kuuluvuuden juuri itselle tärkeissä paikoissa voitarkistaa verkossa kuuluvuuskartasta tai vierailemalla Soneran toimipisteessä. Oman liittymän hallinnointi ja palveluiden tilaus tai peruuttaminen tapahtuu helpoiten verkossa Omat sivut -palvelun kautta.

Sonera toimii ulkomailla ilman lisämaksua

Eräs Soneran vahvuuksista on, että sen netti toimii normaalilla hinnalla ja normaalilla nopeudella myös monissa Suomen lähimaissa. Soneran mobiililaajakaistaa voi käyttää ilman roaming-maksuja Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tämä on merkittävä kilpailuvaltti verrattuna muihin suomalaisiin operaattoreihin. Sonera on tässä suhteessa aikaansa edellä.

Soneran nopein mobiililaajakaista

Kaikkein tehokkaimmin Soneran nopeaa 4G-verkkoa hyödyntävät Sonera L ja Sonera XL -liittymät. Molemmat ovat myös tällä hetkellä alennuksessa eli Soneralta saa supernopean mobiililaajakaistan halvalla!

Molemmissa liittymätyypeissä verkon maksiminopeus on 150 Mbit/s, tosin käytännössä netti toimii miltei aina merkittävästi hitaammin, kuten kaikilla operaattoreilla. Sama nopeus on käytössä myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Sonera L sisältää 1200 minuuttia puheaikaa kuukaudessa, 1200 tekstiviestiä ja 10 gigaa dataa. Hinta on tällä hetkellä 23,90 euroa kuussa, joka on euron halvempi kuin normaalihinta. Alennushinta on voimassa ensimmäiset kuusi kuukautta. Maksamalla kaksi euroa ekstraa kuussa datakatto poistuu kotimaan osalta ja alennettu hinta pidentyy vuoteen.

Sonera XL -liittymässä puheaika ja viestit ovat rajattomia ja nopeaa nettiä on käytössä 20 gigaa kuussa. Hinta on alennettuna 26,90 euroa kuussa ensimmäisen 12 kuukauden ajan. Tämä on kahdeksan euroa halvempi kuin normaalihinta. Maksamalla kolme euroa enemmän datakatto poistuu Suomessa ja alennushinta on voimassa kahden vuoden ajan.

Molempiin liittymiin sisältyy myös ilmainen kolmen kuukauden Spotify Premium. Tämä tuo 29,85 euroa säästöä. Huomaa kuitenkin, että kolmen kuukauden jälkeen asiakkaan on itse suljettava Spotify Premium -tili tai Spotify veloittaa automaattisesti joka kuukausi 9,95 euroa. Tästä on tullut useita valituksia kuluttajaviranomaiselle eli asiakkaan kannattaa olla tältä osin tarkkana Soneran kanssa!

Keskittämällä saat lisää etuja

Jos omistat Sonera Kodin laajakaistaliittymän, saat puhelinliittymän halvemmalla hinnalla.

Kaikkein tehokkain XL-liittymä on tällä hetkellä huippualennuksessa ja maksaa Sonera Koti -asiakkaille vain 23,90 euroa kuussa puolen vuoden ajan, joka on yli kymmenen euroa vähemmän kuin liittymän normaalihinta. Rajattomalla datalla vastaava liittymä maksaa 26,90 euroa kuussa yhden vuoden ajan.

L-liittymä maksaa vastaavasti 19,90 euroa kuussa – tai rajattomalla datalla 22,90 euroa kuussa puolen vuoden ajan, jonka jälkeen hinta nousee 25,90 euroon kuussa.

Soneran paras prepaid-liittymä

Sonera Easy Prepaid -aloituspakkaus maksaa nyt 5,90 euroa, kun tavallinen hinta on 9,90 euroa. Prepaidin alkupaketissa on seitsemän euron verran puheaikaa, viestejä ja dataa.

Soneran prepaidillä puhelut maksavat kotimaassa 6,6 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,6 senttiä kappale. Myös netti veloitetaan käytön mukaan: jokainen megatavu tiedonsiirtoa maksaa yhden sentin. Enimmäisveloitus vuorokaudessa on 99 senttiä.

Ladatessasi Soneran prepaidille saldoa saat joka kolmannella latauskerralla viiden euron bonuksen, jonka voi käyttää puheaikana, tekstiviesteinä tai datana oman tarpeen mukaisesti.

Katso alapuolelta lisää tietoja Soneran ajankohtaisista liittymätarjouksista ja osta itsellesi sopiva paketti.

 

Puhelinliittymät

Matkapuhelimet ja GSM-liittymät
Sonera myy matkapuhelimia ja liittymiä yhdessä paketissa sekä myös pelkkiä puhelinliittymiä. Yhdessä ostettaessa puhelimen voi maksaa joko kerralla tai tasalyhennyksin puhelinlaskun yhteydessä. Liittymiin kuuluu vakiona monia palveluita kuten multimediaviestit ja koputuspalvelu, ja niihin on myös mahdollista liittää lukuisia erilaisia palveluita tarpeen mukaan.

Netti

Kiinteä ja liikkuva laajakaista
Soneran valikoimiin kuuluu sekä kiinteä että liikkuva laajakaista. Kiinteän laajakaistan mukana tulee useita sähköpostilaatikoita osoitteineen sekä reilusti kotisivutilaa. Kiinteän laajakaistan siirto muuton takia uuteen osoitteeseen on ilmaista kerran vuodessa. Laajakaista hinta ja saatavuus vaihtelevat asuinpaikan ja nopeuden mukaan. Liikkuvanlaajakaistan voi hankkia joko yksin tai kannettavan tietokoneen kanssa yhdessä. Yhteyden nopeus riippuu paitsi valitusta nopeudesta, niin myös kuuluvuusalueesta ja käytetystä päätelaitteesta.

Viihde

Viihde- ja kanavapaketit
Soneran valikoimiin kuuluu myös erilaisia viihde- ja kanavapaketteja, joiden saatavuus riippuu asuinpaikasta. Kaapelittomissa kotitalouksissa kanavia voi katsoa laajakaistan kautta, jolloin kuvanlaatu vastaa antennilähetyksiä.

Soneran puhelinliittymät ja mokkulat

Puhelinliittymät

Sonera ja TeleFinland ovat yhdistyneet. Odotamme tietoja tuotteista ja tarjouksista.

Mokkulat eli liikkuvat laajakaistat

Sonera ja TeleFinland ovat yhdistyneet. Odotamme tietoja tuotteista ja tarjouksista.