Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan. Millä tapaa Moimobiili.fi toimii ja onko siitä mullistamaan puhelinpalveluita? Me tutustuimme. Lue lisää.

Mikä on Moimobiili.fi?

moi150-150Moi Mobiilia perustettaessa haluttiin luoda Suomen asiakaslähtöisin mobiilioperaattori. Päämääränä oli alkaa tarjota suomalaisille joustavia liittymiä haasteena perinteisten operaattorien röyhkeällä hintakiskonnalle ja kankeille pakettiratkaisuille. Moi Mobiili tarjoaa kevyen ja helpon tavan järjestää liittymäasiat kuntoon juuri itselle sopivalla tavalla.

Moi Mobiilin lupaukset asiakkaille ovat kauniita:

 • Yritämme tehdä kaiken asiakkaan ehdoilla.
 • Helpotamme ja nopeutamme arkea.
 • Kuuntelemme ihmisiä.
 • Olemme toimialan uudistaja, positiivinen anarkisti.
 • Olemme rehellisiä ja avoimia.
 • Rakastamme teitä.

Etenkin ihmisen kuunteleminen kiinnostaa. Nähtäväksi jää, onnistuuko Moi rakentamaan asiakaspalvelustaan jotain parempaa kuin kilpailijoilla. Operaattorithan ovat yleensä olleet pahamaineisia sen suhteen, miten surkeasti ne kuuntelevat ja miten pitkään heidän asiakaspalveluunsa pitää jonottaa. Toivottavasti Moi satsaa asiakaspalveluun aivan eri tasolla kuin muut – tosin tuskinpa vain.

Ehkä hitusen surkuhupaisa on Moi Mobiilin ajatus olla ”positiivisten anarkistien” operaattori. Kyseessä on kuitenkin puhtaasti kapitalistinen ja ylhäältä käsin rakentuva projekti, ei mikään uutta, positiivista maailmaa rakentava kollektiivi. Kunnollista anarkistioperaattoria odotellessa Moi Mobiili vaikuttaa kuitenkin ihan kivalta vaihtoehdolta perinteisille liittymäntarjoajille.

Ja mitä tulee viimeiseen lupaukseen, en ole varma haluavatko asiakkaat operaattorinsa rakastavan heitä. Jos vaikka vedetään viiva tähän, ja Moi pitää kädet ihan siellä omalla puolellaan.

Onko Moi Mobiilin ”simmeissä” järkeä?

Moi Mobiili kutsuu liittymiään ”simmeiksi”. Moi tarjoaa asiakkaalleen edullisesti isommankin paketin simmejä sen mukaan, moneenko laitteeseen niitä tarvitaan. Yhdellä Moi Mobiilin paketilla voi siis kattaa koko perheen puhelinliittymätarpeen ja lisäksi hankkia simmit tablettiin, mokkulaan, riistakameraan tai vaikka ruohonleikkurirobottiin.

Kaikki sim-kortit tulevat kolmessa koossa eli tilattaessa ei tarvitse miettiä, minkä kokoinen kortti menee mihinkin laitteeseen. Sim-kortista saa napsautettua turhat osat pois niin, että ne sopivat mihin laitteeseen tahansa.

Kaikki simmit jakavat samaa datapottia, mutta eivät samoja puheminuutteja. Tämä tekee tiedonsiirron kulujen hallinnoimisesta helppoa. Dataa voi jakaa vapaasti eri simmien välillä.

Tämä on hyödyllistä nykyaikana, jolloin useimmilla ihmisillä on muutenkin käytössään monta laitetta, joiden liittymien valvominen voi olla ärsyttävän monimutkaista.

Paljonko Moi Mobiilin liittymä maksaa?

Moi Mobiilin aloituspaketti halvimmillaan vain 6 euroa kuussa. Se sisältää yhden liittymän ja 4 gigatavua nopeaa 4G-dataa. Kaikissa Moin liittymissä on nopea 100 Mbit/s 4G-yhteys DNA:n verkossa.

Tämän päälle kukin ylimääräinen simmi maksaa 6 euroa lisää kuussa ja niiden lisääminen pakettiin on helppoa missä vaiheessa tahansa. Lisäsimmiä hankittaessa kaikkien simmien yhteiseen datapottiin lisätään lisäksi 4 gigaa dataa.

Paketin ylittävä data maksaa 1,5 euroa alkavaa gigatavua kohden. Moi Mobiilin pakettiin voi lisätä niin haluttaessa myös simmikohtaisen rajattoman datan. Rajaton data maksaa 15 euroa kuussa simmiä kohden.

Normaalit kotimaan puhelut maksavat 0,055 euroa minuutissa ja tekstiviestit samoin 0,055 euroa kappaleelta. Tämä on hyvin edullinen hinta. Multimediaviesteistä peritään 30 senttiä viestiltä.

Mille tahansa paketin simmeistä voi tilata rajattoman puheen 10 euron kuukausihintaan / valittu simmi.

Lisämaksut:

 • Vastaajapalvelu maksaa 1,50 euroa kuussa.
 • Simmien toimitus maksaa 5 euroa.
 • Maksun myöhästyessä maksukehotus on 5 euroa.
 • Paperilasku maksaa 10 euroa / kpl. Yleensä paperilaskua ei kuitenkaan lähetetä, vaan kaikki liittymien ja maksujen hallinnointi tapahtuu virtuaalisesti.

Esimerkki: Moi-liittymäpaketin hintaerittely, 3 simmiä

 • Kolme simmiä: Yksi puhelimeen, yksi tablettiin, yksi tietokoneeseen. 18 euroa.
 • Sisältää 12 Gt dataa. Lisäksi tietokoneelle hankitaan rajaton data. 15 euroa kuussa.
 • Ei puhepaketteja. Käyttö keskimäärin 80 minuuttia puhetta kuussa. 4,40 euroa kuussa.
 • Tekstiviestien käyttö keskimäärin 50 viestiä kuussa. 2,75 euroa kuussa.
 • Lisäksi simmien toimitus on kertamaksuna 5 euroa.

Lopputuloksena Moi Mobiilin osittain rajattomalla datalla varustetun kolmen sim-kortin paketin hinnaksi tulee tässä melko normaalissa esimerkissä 40,15 euroa kuussa plus alussa 5 euroa toimitusmaksu. Tämä ei itsessään kuulosta kovin edulliselta, mutta ottaen huomioon, että siihen sisältyy tietokoneen rajaton 4G-data, ja reilu 12 gigan 4G-datapaketti muissa laitteissa, Moi on oikein kilpailukykyinen.

Nopea DNA:n 4G netti – laaja kuuluvuusalue

Moimobiili.fi käyttää kaikissa liittymissään DNA:n verkossa toimivaa 4G LTE -yhteyttä. Se kattaa yli 90 % kotitalouksista. Moi Mobiilin verkkosivujen mukaan DNA:n datansiirto on selvästi nopeampaa kuin kilpailijoilla. Liittymien maksiminopeus on 100 megaa, mutta kuten hyvin tiedetään, maksiminopeuteen ei tavallinen käyttäjä yleensä pääse.

Automaattinen veloitus on näppärä, mutta vaarallinen

Lähtökohtaisesti Moin veloitus toimii automaattisesti. Laskuja ei siis tarvitse erikseen käydä verkkopankissa maksamassa, sillä Moi laskuttaa kuukausittain suoraan maksukortilta tai luottokortilta. Tämä on näppärää, mutta joissakin tilanteissa vaarallista.

Tiedetään, että mitä abstraktimmaksi maksaminen muuttuu, sitä heikompi on kuluttajien taju käyttämästään rahasta. Kun maksua ei suoriteta itse ja etenkin silloin, kun raha ei liiku omissa käsissä, arkisen budjetin hallitseminen muuttuu joillakin ihmisillä vaikeaksi.

Onneksi Mun Moi -kännykkäsovellus helpottaa simmien ja niiden aiheuttamien kulujen hallitsemista. Sen avulla kaikkien simmien kuluja voi seurata reaaliaikaisesti ja graafisesti. Tämä on erittäin tervetullut apu kuluttajan näkökulmasta.

Sovelluksen ansiosta liittymien sulkeminen ja avaaminen on myös maksutonta.

Ylipäätään sopimuksen purkaminen onnistuu helposti. Moimobiili.fi ei sido asiakkaitaan määräaikaisilla sopimuksilla tai kytkykaupoilla, vaan niin yksittäisten simmien kuin koko asiakkuudenkin lopettaminen vaikuttaisi onnistuvan ilman hämminkejä. Toki jäämme odottamaan kuluttajien kokemuksia ja arvioita Moi Mobiilista, ennen kuin voimme olla varmoja, onko operaattori yhtä reilu ja rehti kuin se haluaa meidän ajattelevan.

Kannattaako Moi?

Moi on erittäin edullisesti hinnoiteltu ja ennen muuta joustava liittymävaihtoehto. Kannattaa totta kai aina tarkistaa edellisistä puhelinlaskuista liittymäsi tarkka käyttö – ja tältä pohjalta laskea, tarjoaako Moi todellista säästöä verrattuna aiempaan operaattoriisi.

Uskallamme luvata, että ainakin kevyesti 4G-nettiä käyttävät ja vain pieniä määriä puheluita soittavat käyttäjät hyötyvät rahallisesti siirtymisestä vanhalta operaattorilta Moi Mobiilin puolelle.

Nyrkkisääntönä voi todeta, että Moimobiili.fi on oikein hyvä liittymä. Toivotamme sen lämpimästi tervetulleeksi Suomen kännykkämarkkinoille.