Kävimme läpi suomalaisten operaattorien tarjoamat prepaid-liittymät ja selvitimme, millä tapaa ne eroavat toisistaan. Näin löytyy Suomen halvin prepaid. Lue lisää alta ja löydä edullisin mahdollinen prepaid-matkapuhelinliittymä jokaiseen tarpeeseen.

Näin löydät sinulle sopivan prepaid-liittymän: Kolme vinkkiä

Tässä on kolme ohjetta, joiden avulla kuka tahansa löytää itselleen edullisimman puhelinliittymän. Liittymän valintaa kannattaa miettiä, sillä pidemmän päälle väärän liittymän valitseminen voi aiheuttaa jopa satojen eurojen ylimääräiset kulut vuosittain. Mitä sinä tekisit muutamalla ylimääräisellä satasella? Lue lisää ja löydä halvin prepaid!

  1. Tutustu omaan puhelinlaskuusi. Katso, mistä käyttökulusi koostuvat. Tällä tapaa voit laskea, paljonko laskusi olisi minkäkin liittymätyypin kanssa. Jos lähetät paljon multimediaviestejä, silloin niiden hinta on tärkeä huomioida. Jos soitat paljon pitkiä kotimaanpuheluita, silloin puheaika tai puheminuuttien hinta on keskeinen. Jos surffaat, silloin kiinnitä huomiota tiedonsiirron hintaan. Ja niin edelleen. Huomaa myös mahdolliset ulkomaanpuhelut.
  2. Vaihda liittymätyyppiä ja operaattoria usein. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin aina, kun tapasi käyttää puhelinta muuttuu, myös sinulle parhaiten sopiva puhelinliittymä vaihtuu. Toiseksi vaihtamalla liittymää usein pääset hyötymään tarjoushinnoista. Usein tämä kuitenkin vaatii operaattorin vaihtamista.
  3. Prepaid sopii parhaiten joillekin ihmisille, kuukausihinnoittelu toisille. Kuukausihinnoitellut liittymät ovat usein edullisempia ominaisuuksiinsa nähden. Etenkin nopean netin saa paremmin käyttöönsä, jos on valmis maksamaan kuukausimaksuja. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että osaat arvioida etukäteen omaa puhelimen käyttöäsi. Prepaidissa hyvää on, että maksat yleensä vain käytöstä.

Prepaid-liittymien vertailutaulukko

Seuraavassa taulukossa on eriteltynä tyypillisten prepaid-liittymien hinnat. Kaikilla operaattoreilla on kuitenkin myös paljon lisävaihtoehtoja. Etenkin DNA:n prepaid-liittymät ovat vahvasti muokattavissa vastaamaan omaa tarvetta.

Liittymä Aloitushinta Aloitussaldo Minuuttihinta Ekstrat
Sonera 5,90 € 7,00 € 0,08 € Data 0,01 €/Mt
Tele Finland 9,90 € 11,00 € 0,07 € Netti 10€/vko
Saunalahti 5,90 € 6,00 € 0,066 € Latausbonus
DNA Rajaton 7,90 € 7,00 € Vrk-maksu Paljon vaihtoehtoja
DNA Super 7,90 € 7,00 € 0,066 € Paljon vaihtoehtoja

Seuraavaksi erittelemme tarkemmin eri operaattorien prepaid-liittymien hintoja. Katso alta, mikä liittymä sopii sinun käyttötarkoitukseesi parhaiten.

Tele Finland prepaid tarjoaa korkean aloitussaldon

Katso tästä Tele Finlandin tarjoukset

Tele Finland on Soneran omistama halpoja liittymiä tarjoava operaattori. Tele Finlandin prepaid on hyvin tyypillinen Suomen liittymätarjonnassa. Sen aloitushinta on tosin melko korkea, 9,90 euroa. Tähän sisältyy tosin markkinoiden korkein aloitussaldo, 11 euroa.

Tele Finlandin prepaidissä puhelut maksavat 7 senttiä minuutilta ja viestit ovat myös 7 sentin hintaisia. Ladattavilla puhepaketeilla puheluiden hinnan voi kuitenkin laskea jopa 2 senttiin minuutilta.

Tele Finlandin prepaidiin saa nettiyhteyden joko viikon tai kuukauden mittaisena pakettina. Halvin mahdollinen nettipaketti maksaa 10 euroa. Kaikissa paketeissa on rajaton määrä tiedonsiirtoa, tosin siirtonopeus ei ole Soneran verkon huipputasoa. Tele Finland ei ole huippulaatuinen.

Saunalahti prepaid on halpa pitkässä käytössä

Katso tästä Saunalahden tarjoukset
Elisa on brändännyt Saunalahti Prepaid -liittymät hyvin yksinkertaisesti ja selkeästi. Prepaidin ostaminen ja käyttöön otto on helppoa ja nopeaa. Aloituspaketin hinta on edullinen 5,90 euroa ja aloitussaldo 6 euroa. Huomaa, että Saunalahden prepaid kerää huomattavia bonuksia lataamisen yhteydessä, kunhan lataus hoidetaan netissä tai Otto-automaatilla. Siksi pitkässä käytössä Saunalahti prepaid käy suhteessa yhä edullisemmaksi vaihtoehdoksi ja pystyy haastamaan minkä tahansa suomalaisen kilpailijansa.

Saunalahden prepaidissä puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja viestit vastaavasti 6,6 senttiä kappaleelta. Tiedonsiirto maksaa saman verran, 6,6 senttiä megatavua kohden. Päivässä enimmäishinta tiedonsiirrolle on 99 senttiä.

Sonera prepaid on hyvä perusvaihtoehto

Katso tästä Soneran tarjoukset
Sonera Easy prepaid on aloitushinnaltaan yhtä edullinen kuin Saunalahti eli 5,90 euroa. Se tarjoaa Saunalahtea korkeamman aloitussaldon, 7 euroa. Tältä osalta se siis lyö Saunalahden prepaidin.

Soneran puhelut ja tekstiviestit ovat kuitenkin Saunalahden prepaidia kalliimpia. Hintaa tulee 8 senttiä minuutilta tai tekstiviestiltä.

Sonera Prepaidin pienin mahdollinen kertalataus on 10 euroa.

Sonera prepaidin netti maksaa vain sentin megatavua kohden. Prepaidiin voi kuitenkin ostaa Tele Finlandin tapaan erikseen joko viikon tai kuukauden mittaisen nettipaketin, jolloin käytössä on tuona aikana rajaton määrä nopeaa 4G-tiedonsiirtoa. Viikon datapaketti maksaa 9,90 euroa ja kuukauden 17,90 euroa.

DNA prepaid on monipuolisempi kuin muut

Katso tästä DNA:n tarjoukset
DNA prepaid poikkeaa muiden operaattorien prepaideistä, sillä operaattori tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja. Esimerkiksi Venäjälle matkustaville asiakkaille on tarjolla oma erityinen prepaid-tyyppinsä. Kannattaa tutustua DNA:n ajankohtaiseen prepaid-valikoimaan aina heidän verkkosivunsa kautta.

Eniten kilpailijoiden prepaid-liittymiä muistuttaa DNA Super Prepaid -liittymä. 7,90 euron aloitusmaksuun sisältyy 7 euroa alkusaldoa. Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,6 senttiä kappaleelta.

Ehkä kiinnostavin DNA:n prepaid-vaihtoehto on DNA Rajaton Prepaid, joka on päivähinnoiteltu liittymä. 89 sentin vuorokausimaksulla käyttäjä saa käyttöönsä rajattomasti kotimaan puheluita, tekstiviestejä ja nettiä. Kuukausimaksu on sen vuoksi melko korkea, mutta lyhyessä käytössä DNA Rajaton Prepaid on erittäin joustava ja kustannustehokas ratkaisu.

Mikä prepaid ulkomaille?

Lukuun ottamatta DNA:n Venäjälle tarkoitettua prepaid-liittymää, ulkomaille matkustettaessa järkevintä on ostaa prepaid vasta perillä. Yleensä kaikissa maailman maissa voi ostaa kioskilta prepaid-liittymän, joka on varustettu netillä. Omaa kotimaista liittymää on turha rahdata ulkomaille. Ainakin vielä. Pianhan roaming-maksut poistuvat EU-maissa ja silloin suomalainen liittymä toimii hyvin myös ulkomailla.