Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Liittymät » 5G-liittymät » Elisan 5G-liittymät

Elisan 5G-liittymät

Elisa (Saunalahti) tarjoaa nykyään muiden operaattorien tapaan 5G-liittymiä. Päivitämme tälle sivulle tietoja Elisan 5G-liittymistä aktiivisesti.

Kuvituskuva

Elisan 5G-liittymät

Taulukossa näytetään kaikki Elisan liittymät, myös 5G-liittymät. Vertaa kätevästi 5G-liittymiä muihin liittymiin ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Järjestys
Nopein netti ensin

Elisa tarjoaa nykyään 5G-liittymiä kymmenissä kaupungeissa

Elisan 5G-verkon kattavuus laajenee koko ajan, ja Elisa tarjoaakin nykyään 5G-liittymiä käytännössä kaikissa keski- ja suurikokoisissa kaupungeissa ainakin osittaisella kattavuudella.

Elisan 5G-netin avulla voit streamata videota huolettomammin, varmuuskopioida tiedostojasi ja ladata tiedostoja sekä esimerkiksi pelejä nopeammin kuin koskaan aiemmin mobiilinetillä on ollut mahdollista. Kun signaali on hyvä, 5G-netti on myös huomattavasti vakaampi kuin 4G-netti.

Näin tilaat Elisan 5G-liittymän

Tässä tiivistetyt ja selkeät ohjeet Elisan 5G-liittymän tilaamista varten.

Varmista ennen tilaamista:

Kun tilaat Elisan 5G-liittymää, tärkeintä on ensin varmistaa:

  • Onko osoitteesi 5G-verkon peittoalueella?
  • Onko osoitteeseesi mahdollista saada valokuituyhteys?

Jos osoitteeseesi ei ole mahdollista saada 5G-nettiä, et voi tehdä tilausta – joudut tyytymään mobiilinettien osalta 4G-nopeuteen.

Toinen tärkeä asia mikä pitää ottaa huomioon on se, että jos osoitteeseesi on saatavilla valokuituyhteys, sinun ei ole järkeä tilata 5G-nettiä: valokuituyhteys on vielä 5G-verkkoakin nopeampi ja vakaampi tapa siirtää dataa, sillä se perustuu täysin fyysisiin kaapeleihin ja valon nopeudella liikkuviin signaaleihin. 5G-verkon ongelma verrattuna valokuituun on se, että esim. erilaiset sääolosuhteet voivat vaikuttaa 5G-signaalin laatuun, siinä missä valokuitu toimii kuin junan vessa olosuhteista huolimatta.

Elisan 5G-liittymän tilaaminen

5G-liittymän tilaaminen Elisan onnistuu pitkälti samalla tavalla kuin muidenkin liittymien tilaaminen.

Oleellinen ero muihin tilauksiin verrattaessa on se, että 5G-nettiä varten tarvitset 5G-yhteyttä varta vasten tehdyn vastaanottimen mikä voi olla melko arvokas (usein hinnat liikkuvat 200-350 eurossa), lisäksi sen voi asentaa vain ammattilainen.

Voit tehdä tilauksen valitsemalla tämän sivun yläreunasta vertailutaulukosta sopivan 5G-liittymän ja siirtymällä Elisan sivuille tekemään tilausta.