Siirry sivun pääsisältöönSiirry footeriin
Etusivu » Halvin älypuhelin

Halvin älypuhelin

Puhelimia myyviä liikkeitä on sekä internetissä ja kauppakeskuksissa runsain määrin, mutta aina emme siltikään löydä liikkeitä, joissa olisi halvimmat puhelimet. Onneksi on kuitenkin erilaisia internetin vertailusivustoja ja hakukoneita ja voimme löytää sieltä halvimman älypuhelimen hetkessä netistä. Internetissä voi esimerkiksi erilaisilla elektroniikkamyymälöiden sivuilla valikoida hetkessä puhelimet ja laittaa ne hinnan mukaiseen järjestykseen ja silloin halvimmat älypuhelimet tulevat ensimmäisenä näytölle.

Liittymät Mobiililaajakaistat Operaattorit Nopeustesti
Kuvituskuva

Halvin älypuhelin löytyy hetkessä netissä

Halvimman älypuhelimen löytäminen onnistuu kaikista parhaiten internetistä, sillä kivijalkaliikkeissä emme voi laittaa puhelimia hinnan mukaiseen järjestykseen ja se vie aikaakin, kun alamme yksitellen käymään puhelimia läpi. Paras vaihtoehto on siis käyttää internetin hakukoneita, vertailusivustoja ja elektroniikkaliikkeiden internetsivuja halvimman älypuhelin löytämiseen – tällöin löydät halvimmat älypuhelimet omalla tietokonenäytöltäsi ja voit alkaa vertailla niitä muiden ominaisuuksien mukaan.

Halvin älypuhelin löytyy nyt reippaasti alle 200 euron

Siinä missä kalleimmat älypuhelimet ovat useita tuhansia euroja, voi halvimmat älypuhelimet löytää jopa alle kahdensadan euron. Halvimpien älypuhelimien joukossa on useita eri merkkejä ja niistä suosituimmat ovatkin Samsung, Motorola, Nokia, Oneplus ja Redmi. Näiltä valmistajilta löytyy käteviä ja yksinkertaisia alle kahdensadan euron puhelimia, jotka soveltuvat myös esimerkiksi lapselle ensipuhelimeksi. Esimerkiksi lapselle ei kannata hankkia ensipuhelimeksi kovin kallista, sillä lapsen puhelimen rikkoutuminen tai häviäminen on melkein enemmän sääntö kuin poikkeus. On myös tilanteita, jolloin budjetti ei riitä kalliseen puhelimeen, mutta ilman puhelintakin on vaikea elää ja ratkaisuksi tällöinkin on halpa älypuhelin. Lisäksi vanhemmat ikäluokat eivät halua kovinkaan kallista ja monimutkaista puhelinta vaan heille riittää helppo ja halpa älypuhelin, joka palvelee heidän tarpeita hyvin.

Halvin älypuhelin – OnePlus Nord N10 5G

Yksi halvimmista puhelimista on OnePlus NordN10, jossa hyvistä ja pätevistä ominaisuuksista ei ole edes tingitty. One Plus -puhelimien myyntivalteista ovat suuret akut, kookkaat näytöt, hyvät resoluutiot ja tallennustilojen suuret määrät. One Plus -puhelin on hyvä vaihtoehto, jos etsii halpaa älypuhelinta, sillä se on laadukkaasti suunniteltu ja tehty ja se pärjää vertailuissa jopa kalliimmillekin puhelimille. Yksi erottuvista tekijöistä muihin malleihin on ollut OnePlus -puhelimissa suuret akut, joista suurin on jopa 5000 milliampeeritunnin kestoinen. Alle kahdensadan euron hintaluokan puhelimissa on yleisesti todettu, että akunkesto on hyvä ja siksi nämä puhelimet pärjäävät vertailuissa todella loistavasti. Lisäksi puhelimen tallennustilat sopivat myös paljon kuvaavalle henkilölle, sillä tallennustila on jopa 64 gigatavua ja muistikortilla saa enemmän tallennustilaa.

Halvin älypuhelin – Redmi Note 9T

Monille tuntematon merkki, Xiaomi, mutta hyvinkin varteenotettava kiinalainen valmistaja, on tehnyt nopean hypyn puhelinmarkkinoille ja pärjää loistavasti myös alle kahdensadan eurojen älypuhelinvertailuissa. Redmi Note 9 älypuhelinta on kehuttu erityisesti kuvien ottamisessa sekä niiden laadussa ja monet ammattivalokuvaajat käyttävät tätä puhelinta työssään. Redmi Note älypuhelimessa on OnePlussan tavoin erittäin hyvä akunkesto ja siitä huolen pitää yli 5000 milliampeeritunnin akku. Toinen huomiota herättävä tekijä Redmi -älypuhelimissa on tallennustilan laajuus ja koko, sillä puhelimessa on 4 gigatavun RAM -muisti ja jopa 128 gigatavun kattava tallennustila. Lisäksi monet asiantuntijat antavat kehuja puhelimen kamerasta, sillä pääkamera on jopa 48 megapikseliä, ultralaajakulmakamera tarjoaa 8 megapikseliä ja 2 megapikselin syvyyskamera antaa kuville ammattimaista syvyyttä. Pääkamera ottaa kuvia täydellä resoluutiolla.

Halvin älypuhelin – Motorola Moto G50

Yhtään jälkeen hyvistä ja halvoista älypuhelinmalleista ei jää vanha, kunnon Motorola. Motorola tunnetaan kestävistä puhelimista ja se onkin valmistanut puhelimia jo aina 90 -luvulta asti. Motorola on kunnostautunut halvemmissa hintaluokan puhelimissa ja Moto G50 -sarja on näppäriä älypuhelimia, joissa on kattavat ja hyvät, jopa kalliimman luokan, samat ominaisuudet. Moto G50 -sarjan puhelimet ovat varustettu Snapdragon -järjestelmäpiirillä ja ovat sen ansiosta yllättävän tehokkaita ja nopeita ja ne eivät jää jälkeen kalliimman luokan puhelimille. Motorola Moto G50 -puhelimissa on myös runsaasti tallennustilaa, jopa 64 gigatavua, näytön resoluutio ja koko ovat suuria ja kameran ominaisuudet ovat hyviä. Puhelimessa on jopa 16 megapikselin pääkamera, jopa 8 megapikselin ultalaajakulmakamera ja nämä ominaisuudet yhdessä takaavat loistavat kuvat.

Halvin älypuhelin – Nokia 5.4

Suomalaisille tuttu Nokia on palannut älypuhelinvalmistukseen ja tarjoaa alle kahdensadan euron puhelinkategoriassa Nokia 5.4 -mallin. Nokia 5.4 älypuhelimen kanssa voi heittäytyä luovaksi ja kuvata todella laadukkaita pienoiselokuvia erilaisilla elokuvatehoisteilla. Kuvaaminen onnistuu 16 megapikselin etukameralla ja jopa neljällä erilaisella takakameralla; kahden megapikselin makrokameralla, 5 megapikselin ultraleveyskameralla, kahden megapikselin syvyyskameralla ja 48 megapikselin pääkameralla. Snapdragon ja Android järjestelmät takaavat helpon käyttäjäkokemuksen ja loistavan akunkeston, jolloin puhelin on erityisen sopiva menevälle ja luovalle liikkujalle. Monen suomalaisen valinta voikin olla helppo, sillä moni luottaa aina Nokiaan ja tällöin Nokian perusälypuhelinmallin ostaminen on helpompaa kuin uskoisi. Nokian perusälypuhelimet kestävät päivittäisessä käytössä hyvin, mutta tarjoavat myös erinomaisen vaihtoehdon vaativampaankin makuun tottuneelle, jopa ammattilaisille ja muille luovan työn tekijöille.

 

Usein kysyttyä

Mistä löytyy halvin älypuhelin?

Sinun kannattaa etsiä sitä internetistä esimerkiksi hakukoneiden ja erilaisten vertailusivustojen avulla. Yhdellä hakukone-etsinnällä voit löytää jopa kymmeniä halpoja älypuhelinvaihtoehtoja. Toinen tapa on mennä jonkin tietyn elektroniikkayrityksen sivuille, ja valikoida sieltä puhelinmallit ja laittaa ne halvimmasta kalleimpaan järjestykseen. Muutamalla klikkauksella löydät monia, hyviä vaihtoehtoja halvaksi älypuhelinmalliksi. Mallit kannattaa kirjoittaa ylös ja käydä mahdollisesti tutustumassa niihin eri puhelinliikkeissä. Tutustumalla puhelinmalleihin liikkeissä saa jo hyvän tuntuman puhelimesta ja ostaminen verkosta on helpompaa. Meidän vinkkimme on tutustua ensin internetissä ja sitten mahdollisesti liikkeissä, jolloin näet ja koet puhelimen livenä. Toki ostaminen verkossa heti on monelle sopiva vaihtoehto ja silloin tutustumaan puhelimeen pääsee nopeammin, kun yksi vaihe on poissa. Tutki vaihtoehdot, päätä oma suosikkisi ja osta.

Mikä on halvin älypuhelin?

Tämä kysymys on sen verran laaja ja saattaa vaihdella vuosien mittaan. Halvimpia älypuhelimia on kerrottu tässä artikkelissa ja niitä ovat esimerkiksi OnePlus, Redmi, Motorola ja Nokia. Näiltä puhelinvalmistajilta löydät halvimpia, alle kahdensadan euron älypuhelinmalleja. Valikoimat ja mallit saattavat kuitenkin vaihdella sekä eri kivijalkaliikkeissä että internetin verkkokaupoissa. Halvimman älypuhelimen löydät, kun vertaat ensin puhelinmalleja eri vertailusivustoilla ja/tai eri elektroniikkaliikkeiden sivuilla. Kovin suuria hintaeroja edellä mainittujen mallien välillä ei ole ja sinun kannattaakin perehtyä puhelimien muihin ominaisuuksiin. Muista ominaisuuksista löydät itsellesi sopivan ja hyvän vaihtoehdon. Se, mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi taas jollekin toiselle ja siksi on hyvä itse tutustua eri malleihin eri sivustoilla. Tällöin löytää oman suosikin nopeimmiten ja helpoimmiten.

Milloin kannattaa ostaa halvin älypuhelin?

Monelle meistä tulee elämässä tilanteita, jolloin on kannattavaa ostaa halpa älypuhelin. Elämässä ei nimittäin pärjää kovinkaan helposti ilman puhelinta ja halpa älypuhelin on parempi kuin ei mitään. Lapselle ensipuhelimeksi kannattaa ostaa halpa älypuhelin, sillä lapsi ei tarvitse kovin monia ominaisuuksia puhelimessa. Lisäksi vanhemmalle ihmiselle voi halpa älypuhelin olla myös hyvä vaihtoehto. Vanhemmat ihmiset pitävät yksinkertaisuudesta eivätkä tarvitse puhelimien eri ominaisuuksia. Heidän on myös helppo ja nopea oppia yksinkertainen puhelin paremmin. Joskus voi olla myös tilanne, että tarvitaan varapuhelin ja tällöin sen käyttöön riittää halpa älypuhelin esimerkiksi mökillä voi olla lisäksi varapuhelin, jonka ei tarvitse olla monimutkainen vaan perusälypuhelin riittää.