Halvimmat prepaid liittymät

Käyttö / kk:

Suomalaisille on tarjolla vain muutama prepaid-liittymä. Useimmissa niistä ei ole suuria eroja, mutta laumasta löytyy myös pari poikkeavaa tuotetta. Listasimme parhaat prepaid-liittymät ja selvitimme, millaiselle käyttäjälle kukin niistä sopii.

Kenelle prepaid on hyvä vaihtoehto?

Prepaid-liittymät eivät ole Suomessa yhtä suosittuja kuin muualla maailmassa. Prepaid-liittymillä on kuitenkin omat kiinnostavat etunsa.

  • Prepaid auttaa hallinnoimaan puhelinlaskuja, koska kaikki maksetaan etukäteen. Jälkikäteen ei tule yllätyksiä.
  • Prepaid on yleensä anonyymi, josta syystä se tarjoaa paremman yksityisyydensuojan kuin kuukausimaksulliset liittymät.
  • Prepaid on paras vaihtoehto lyhytaikaista liittymää tarvitsevalle, esimerkiksi Suomessa vierailevalle turistille.

Mikä prepaid kannattaa hankkia?

Prepaid-liittymiä löytyy Suomessa Elisalta, Telialta ja DNA:lta. Näistä kolmesta Elisa ja Telia kilpailevat keskenään hyvin samanlaisille tuotteilla. DNA sen sijaan erottuu kilpailijoista omaperäisemmillä vaihtoehdoilla.

Seuraavassa esittelemme kaikkien kolmen operaattorin prepaid-liittymät ja kerromme yhteenvetona, kenelle ne mikäkin niistä parhaiten sopii.

 

Elisa Saunalahti Prepaid on tavallinen prepaid-liittymä

Elisa Saunalahti Prepaid on erittäin tyypillinen prepaid-liittymä. Ominaisuuksiltaan se on kelpo vaihtoehto, etenkin jos kuluttaja aikoo käyttää prepaid-liittymää pitkän aikaa.

Elisa Prepaid -liittymän avaaminen maksaa 5,90 euroa. Asiakas saa tällä hinnalla käyttöönsä suoraan 6 euroa saldoa, jota voi käyttää tekstiviesteihin, puheluihin tai netin käyttöön.

Puhelut maksavat 0,066 euroa/min ja tekstiviestit 0,066 viestiä/kpl. Vastaavasti jokainen netissä siirretty megatavu maksaa 0,066 euroa. Vuorokauden datan maksimihinta on 99 senttiä.

Elisa Saunalahti Prepaidin paras ominaisuus on sen avokätinen latausbonus. Joka neljännellä latauskerralla asiakas saa bonuksena 10 euroa ilmaista saldoa. Bonuksen saamista edistävät vähintään 10 euron lataukset.

Elisa Saunalahti Prepaid -liittymää voi tarvittaessa täydentää yksittäisillä nettipaketeilla. Yhdeksi kuukaudeksi voi saada rajoituksettoman 4G- tai 3G-datan Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. 3G-paketti maksaa 24,90 euroa ja 4G-paketti 29,90 euroa.

Yhteenveto: Elisa Saunalahti Prepaid on sangen keskiarvoinen prepaid-liittymä, jonka runsaat latausbonukset tekevät siitä kuitenkin oivan vaihtoehdon pitkäaikaiseksi prepaid-liittymäksi.

Telia Prepaid on halpa

Telia Prepaid muistuttaa hieman Elisa Saunalahti Prepaid -puhelinliittymää, mutta on halvempi. Telia maksaa alkuun vain 3,90 euroa eli 2 euroa vähemmän kuin Elisa. Silti Telia tarjoaa isomman alkusaldon eli 7 euroa.

Telia Prepaidissä puheluiden ja tekstiviestien hinta on sama kuin Elisalla eli 0,066 euroa minuuttia tai viestiä kohden.

Merkittävin Telian hyvistä puolista Elisaan verrattuna on datan hinta. Telialla data maksaa vain murto-osan Elisasta. Hinta on ainoastaan sentti megatavua kohden. Vuorokaudessa maksimihinta on 99 senttiä. Telian prepaid toimii 3G- ja 4G-verkoissa.

Vaikka Telian latausbonus on ihan mukava, se on pienempi kuin Elisalla. Telian prepaid-asiakkaat saavat joka kolmannella latauksella 5 euron ilmaisen saldon. Pitkällä tähtäimellä tämä tekee Telian bonuksista huomattavasti Elisan bonuksia vähäisemmät.

Yhteenveto: Telia Prepaid on paras vaihtoehto sellaisille prepaid-käyttäjälle, jotka käyttävät silloin tällöin nettiä. Se ei siltikään ole paras vaihtoehto kaikkein aktiivisimmille netin käyttäjille. Sille kohderyhmälle löytyy parempi prepaid DNA:lta.

DNA: kolme erittäin kiinnostavaa prepaid-vaihtoehtoa

DNA Super Prepaid on DNA:n perus-prepaid

DNA Super Prepaid muistuttaa Telian ja Elisan prepaid-liittymiä. Se on kuitenkin tavalliselle prepaid-asiakkaalle kilpailijoitaan kalliimpi.

DNA:n aloituspakkauksen hinta on 7,90 euroa, tosin tällä hetkellä netistä tilattuna vain 3,90 euroa. Aloituspakkaus sisältää Telian tapaan 7 euroa saldoa.

Puheluiden, tekstiviestien ja datan käyttöhinnat ovat DNA Prepaidissä samat kuin Elisalla.

DNA Super Prepaidin paras puoli löytyy netistä. Super Prepaid toimii paitsi 3G-verkossa myös supernopeassa 300 Mbit/s 4G -verkossa

DNA tarjoaa lisäksi prepaid-liittymiinsä monipuolisia, erikseen ostettavia datapaketteja. Siksi DNA Super Prepaid soveltuu hyvin käyttäjille, jotka tarvitsevat ainakin toisinaan raskasta nettiyhteyttä.

Lyhytkestoisin DNA:n datapaketeista on 7 vuorokauden mittainen. Hintaa sillä on 7,90 euroa. Kokonaisen kuukauden mittainen rajaton tiedonsiirto maksaa 29,90 euroa normaalisti, mutta tällä hetkellä tarjouksessa 24,90 euroa.

Suurin datapaketti on 30 vuorokauden rajaton netti, joka maksaa 16,90 euroa.

Yhteenveto: DNA Super Prepaid ei päihitä Telian ja Elisan prepaid-liittymiä peruskäytössä, mutta tarjoaa joustavamman valikoiman erilaisia datapaketteja.

DNA Rajaton Prepaid poikkeaa kilpailijoista merkittävästi

DNA Rajaton Prepaid on aivan omanlaisensa tapaus. Se on päiväkohtaisesti laskutettava liittymä, johon sisältyy jokaista maksettua vuorokautta kohden rajattomasti dataa ja puheluita niin kotimaassa kuin EU- ja ETA-alueella matkustettassakin.

Vuorokausihinta on 0,89 euroa. Hintaan sisältyy datan lisäksi jopa 300 tekstiviestiä kuukaudessa.

Kuukausitasolla DNA Rajaton Prepaid tulee melko kalliiksi, mutta väliaikaisena liittymänä se on erittäin tehokas. Etenkin lyhyillä ulkomaanmatkoilla se on loistava apuväline.

DNA Rajaton Prepaid maksaa alkuun 7,90 euroa, tosin tällä hetkellä sen voi tilata tarjoushintaan 3,90 euroa. Aloituspaketti sisältää seitsemän euroa saldoa. Jokainen rajattoman liittymän käyttöpäivä maksaa 89 senttiä. Toisin sanoen aloituspaketilla saa viikon verran puheluita, tekstiviestejä ja dataa.

Yhteenveto: DNA Rajaton Prepaid on paras prepaid-liittymä tehokasta, lyhytaikaista prepaidiä etsivälle. Soveltuu erityisen hyvin Suomessa enintään pari viikkoa vieraileville ulkomaalaisille tai Euroopassa matkustaville suomalaisille.