DNA:lta löytyy muutama erittäin varteenotettava liittymäpaketti. Ne vastaavat hyvin vuoden 2018 netinkäyttäjän tarpeisiin: tekstiviestien ja puheluiden määrät laskevat, mutta datan siirtomäärät kasvavat.

DNA liittymät ja tarjoukset logo

 

Nopea 4G Jämpti: rajaton 4G-netti + EU-datapaketti 24,90 €/kk

Nopea 4G Jämpti on DNA:n liittymistä kenties suosituin. Se sopii erityisen hyvin sellaiselle älypuhelimen käyttäjälle, joka kommunikoi viestisovellusten kuten WhatsAppin, Facebook chatin ja Snapchatin kautta; ne kun eivät vaadi mitään muuta kuin nettiyhteyden.

Nopea 4G Jämptin etu on, että liittymässä ei ole lainkaan määräaikaa. Voit siis lopettaa tilauksen silloin, kuin haluat etkä ole jumissa pitkien sopimusten kanssa.

Huikea 10 gigatavun EU-datapaketti veloituksetta

Jos tykkäät matkustaa ulkomaille, olet varmasti huomannut kuinka kallista netin käyttö voi siellä olla. DNA:n Nopea 4G Jämpti -liittymään sisältyy kuitenkin muhkeat 10 gigatavua täysin veloituksetonta datankäyttöä EU-alueella.

Tällä määrällä surffailee hyvin huolettomasti myös pidemmillä reissuilla.

Nopea 4G Jämpti pähkinänkuoressa

 • 24,90 €/kk, ei sitoutumisaikaa
 • Avausmaksu 3,90 €
 • Rajaton 4G-netti 100 megan nopeudella
 • Puhelut 0,07 €/min, tekstiviestit 0,07 €/kpl

Siirry tilaamaan >

 

DNA Äly 21M: rajaton 3G-netti ja halvat puhelut 13,90 €/kk

DNA Äly 21M on sopiva liittymä hyvin suurelle osalle netinkäyttäjistä: sen 21 megan siirtonopeus on tarpeeksi nopea esimerkiksi HD-laatuisen videon toistamiseen, lisäksi viestit, kuvat ja videot siirtyvät nopeasti eri viestisovellusten välityksellä.

Äly 21M onkin erittäin varteenotettava vaihtoehto yllämainitulle 4G-liittymälle. Äly 21M:n netti on toki hitaampi kuin 4G-yhteyden sisältävä Nopea 4G Jämpti, mutta vuositasolla kertyvä yli 100 euron säästö voi olla sen arvoista. Netin nopeuseroja ei myöskään yleensä huomaa peruskäytössä.

Tiedonsiirto EU-maissa on myös kohtuuhintaista: voit käyttää 3 gigatavua dataa kuukaudessa hintaan 5,70 €/Gt, minkä jälkeen hinta on 9,60 €/Gt.

DNA Äly 21M pähkinänkuoressa:

 • 13,90 €/kk, ei sitoutumisaikaa
 • Avausmaksu 3,90 €
 • Rajaton 3G-netinkäyttö (maksiminopeus 21Mbit/s)
 • Puhelut 0,045 €/min, tekstiviestit 0,045 €/kpl

Siirry tilaamaan >

 

DNA Mini Data: rajaton netinkäyttö 2G-nopeudella 4,90 €/kk

DNA Mini Data on superedullinen perusliittymä sellaiselle puhelimen käyttäjälle, joka käyttää laitettaan pääasiassa sähköpostien lukemiseen, uutisten selaamiseen ja esimerkiksi Facebook- tai WhatsApp-viestien lähettelyyn.

Mini Data soveltuu hyvin myös esimerkiksi koululaisen ensimmäiseksi puhelinliittymäksi: viestittely vanhempien kanssa onnistuu aina, mutta esimerkiksi HD-laatuisten videoiden katselu onnistuu vain kodin WiFi:n äärellä, sillä 2G-netin 256Kbit/s-siirtonopeus ei jaksa pyörittää hyvälaatuista videota esimerkiksi YouTubesta.

Netin peruskäytön lisäksi myös puhelut ja tekstiviestit ovat saatavilla kohtuuhintaan: ne maksavat 7 senttiä minuutilta/kappaleelta.

DNA Mini Data pähkinänkuoressa:

 • 4,90 €/kk, ei sitoutumisaikaa
 • Avausmaksu 3,90 €
 • Rajaton 2G-netinkäyttö (maksiminopeus 256Kbit/s)
 • Puhelut 0,07 €/min, tekstiviestit 0,07 €/kpl

Siirry tilaamaan >

 

Mikä näistä liittymistä on minulle sopivin?

Kun puntaroit näiden liittymien välillä, tärkeintä on miettiä miten käytät puhelimesi nettiä. Jaatko kenties joskus nettiä kodin laitteillesi? Katsotko paljon HD-laatuisia videoita? Lataatko usein isoja tiedostoja puhelimeesi, kuten pitkiä kaverien lähettämiä videoita?

4G-nettiä suositellaan sellaiselle käyttäjille, joiden arkikäytössä dataa liikkuu paljon yllämainituissa tilanteissa.

Myös 3G-liittymä kykenee HD-laatuisiin videoihin sekä esimerkiksi videoviestien lähettelyyn, mutta erityisesti korkealaatuiset kuvat ja videot siirtyvät hitaammin kuin 4G-liittymällä.

2G-liittymä ei sovellu suurten tiedostojen siirtämiseen tai korkealaatuisten videoiden katseluun, mutta tekstimuotoiset WhatsApp-, Facebook- ja Snapchat-viestit lähtevät sillä yhtä nopeasti kuin muillakin liittymillä. Myös yksittäisten kuvien siirtäminen onnistuu melko vaivattomasti: esimerkiksi peruslaatuisessa 1 megatavun kännykkäkameralla otetussa kuvassa siirtoaika on n. 5-10 sekuntia.