Verkon lukemattomat tuntemattomat vaarat vaanivat jokaista tietokoneen ja älypuhelimen käyttäjää. Tai näin meille ainakin uskotellaan joka käänteessä. Siksi erilaisia turvapaketit käyvät kaupaksi yhä paremmin. Yhä enemmän turvaratkaisusta vastaa liittymäntarjoaja, kuten Saunalahti tai Sonera. Mutta onko turvapaketti hankkimisen arvoinen? Mitä etua siitä on? Me selvitimme.

F-Secure hallitsee suomen nettiturvallisuutta

Tätä artikkelia varten vertailimme kolmea turvapaketteja asiakkailleen kauppaavaa suurta suomalaista liittymäntarjoajaa – Saunalahtea, Soneraa ja DNA:ta. Kaikki nämä yritykset tekevät yhteistyötä maineikkaan suomalaisen virustorjuntayhtiön F-Securen kanssa. F-Secure vastaa siis miltei yksi suomalaiskuluttajien nettiturvallisuudesta.

Vertailun voitti Saunalahti

Tutustu turvapakettiin ja tilaa tästä.

Mitä turvapaketit sisältävät?

Tyypillisesti turvapaketit sisältävät ainakin seuraavat ominaisuudet, joilla suojellaan kännykän, tabletin tai tietokoneen hyvinvointia:

 • Turvapaketti ehkäisee tietomurtoja, viruksia ja haittaohjelmia – ja jos niitä pääse kännykälle tai tietokoneelle asti, turvapaketti poistaa ne.
 • Turvapaketti ehkäisee identiteettivarkauksia.
 • Suojaohjelmisto tarkkailee jatkuvasti netin selaamista ja estää näin nettisivuja aiheuttamasta harmia käyttäjälle.
 • Lapsilukko-ominaisuus sensuroi lapsille sopimattomia sovelluksia ja nettisisältöjä.
 • Usein turvapaketti sisältää myös varkaudeneston, joka auttaa paikantamaan kadonneen mobiililaitteen ja estää sen löytäjää näkemästä sille tallennettuja tietoja.
 • F-Securen kanssa toteutetut turvapaketit saattavat valvoa erityisesti verkkopankissa asioimista ja varmistaa, ettei kukaan pääse kaappaamaan mobiililaitteen ja pankin välillä liikkuvaa dataa.
 • Myös sähköpostin suojaaminen ja roskapostin torjuminen kuuluu turvapaketin tyypillisiin ominaisuuksiin.

Eri palveluntarjoajilla saattaa olla pieniä eroja pakettien sisällössä, mutta karkeasti ottaen kyse on samasta tuotteesta. Jos jokin tietty ominaisuus on sinulle tärkeä, kannattaa varmistaa erikseen, että se löytyy juuri siitä paketista, jonka olet ostamassa.

Soneran turvapaketti

Mitä turvapaketti sisältää / ei sisällä?

Sonera myy erikseen mobiililaitteiden tuvapakettia ja kodin laajakaistan turvallisuusratkaisua. Soneran Mobiiliturva kattaa kaikki tyypilliset turvapaketin ominaisuudet – tosin sähköpostin suodatuksesta paketin tuotekuvauksessa ei puhuta.

Montako laitetta turvapaketti suojaa?

Soneran Mobiiliturva on tarkoitettu yhdelle laitteelle.

Mihin käyttöjärjestelmiin turvapaketti soveltuu?

Soneran Mobiiliturva soveltuu ainoastaan Android-tableteille ja -kännyköille.

Paljonko Soneran turvapaketti maksaa?

Soneran turvapaketin kuukausimaksu yhdelle laitteelle on 2,90 e/kk. Avausmaksua ei peritä.

DNA turvapaketti

Mitä turvapaketti sisältää / ei sisällä?

DNA:n turvapaketti koostuu kahdesta osasta. Mobiiliturva suojaa kannettavia laitteita ja Nettiturva tietokoneita. DNA tarjoaa suurimman osan F-Secure -pohjaisten turvaratkaisujen tyypillisistä ominaisuuksista. Lähinnä sähköpostin suodatus ja verkkopankkiasioinnin erityinen valvonta vaikuttavat uupuvan listasta.

Montako laitetta turvapaketti suojaa?

Käyttäjä voi itse valita, montako laitetta turvapaketti suojaa, kolme vai viisi. Tämä vaikuttaa paketin hintaan.

Mihin käyttöjärjestelmiin turvapaketti soveltuu?

DNA:n turvapaketti sopii tietokoneisiin, joissa on Windows- tai Mac OS -käyttöjärjestelmä sekä Android-mobiililaitteisiin.

Paljonko DNA:n turvapaketti maksaa?

Paketti maksaa normaalihintaisesti 6,90 e/kk kolmelle laitteelle ja 8,90 e/kk viidelle laitteelle. DNA:lla on kuitenkin usein tarjouksia turvapakettiin liittyen, jolloin hinta voi pudota miltei puoleen normaalista ensimmäisen kuuden kuukauden ajaksi.

Tutustu DNA:n turvapakettiin ja tilaa tästä.

Saunalahden turvapaketti

Mitä turvapaketti sisältää / ei sisällä?

Saunalahden turvapaketissa on runsaasti ominaisuuksia. Puutteita ei oikeastaan ole.

Montako laitetta turvapaketti suojaa?

Saunalahden turvapaketti kattaa 1-10 laitetta. Laitteiden määrä vaikuttaa paketin kuukausihintana.

Mihin käyttöjärjestelmiin turvapaketti soveltuu?

Saunalahden turvapaketti toimii täysin yhteen Android-tablettien ja -matkapuhelimien kanssa. Osittainen yhteensopivuus on iPhonen ja Windows-puhelimien kanssa. Tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on tuettu kaikki uusimmat Windows- ja Mac OS X -versiot.

Paljonko Saunalahden turvapaketti maksaa?

Saunalahden turvapaketin hintahaarukka on 2,90 – 13,90 e/kk:

 • Yhdelle laitteelle hinta on 2,90 e/kk.
 • Kolmelle laitteelle 6,90 e/kk.
 • Kuudelle laitteelle 9,90 e/kk.
 • Kymmenelle laitteelle 13,90 e/kk.

Tutustu turvapakettiin ja tilaa tästä.

Vertailukohtana ilmainen Mobiiliturva-sovellus

Mobiiliturva-sovellus on ilmainen kilpailija liittymäntarjoajien kalliille turvapaketeille. Se on yhteensopiva Android-mobiililaitteiden kanssa. Se lupaa tarjota karkeasti ottaen aivan samat ominaisuudet kuin maksulliset kilpailijansakin, kuten palomuurin, selailun suojaamisen ja lapsiturvan.

Ikävä kyllä se ei ole mitenkään täydellisesti suunniteltu. Siihen on syynsä, miksi F-Secure on saanut niin monta yhteistyökumppania isoista kaupallisista toimijoista: heillä on vuosikausien kokemus tietoturvasta ja käytettävyydestä, joten heidän ratkaisunsa yksinkertaisesti toimivat ja kaikki luottavat niihin.

Hyvänä esimerkkinä Mobiiliturva-sovelluksen keskeneräisyydestä on sen selaimen kankeus ja haluttomuus avata muita kuin mobiiliversioita nettisivuista.

Yhteenveto: Tässä on paras turvapaketti

Suomalaiselle netinkäyttäjälle ketterin ja helpoin ratkaisu varmistaa turvallisuus joka suunnasta tulevia uhkia vastaan on kokonaisvaltainen turvapaketti. Turvapaketeista Saunalahden paketti on tällä hetkellä hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan paras. Suosittelemme sitä. Ei sillä, DNA:n ja Soneran vastaavat paketit ovat myös oikein hyvä vaihtoehto.