Spotify tuo musiikin matkapuhelimiin

Ruotsalaisen Spotify AB:n kehittämä Spotify on vuonna 2008 yleiseen käyttöön avattu musiikkipalvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kuunnella eri artisteja, albumeita tai itse tekemiään soittolistoja, sekä jakaa musiikkia ystävien kesken. Spotify-palvelu toimii useissa eri maissa ja sillä on maailmanlaajuisesti jo yli kymmenen miljoonaa käyttäjää, eikä ihme, sillä palvelun tarjoama musiikkivalikoima on laaja ja käyttö todella helppoa.

 Miten Spotify toimii?

Spotify-musiikkipalvelu tukee tietokoneiden yleisimpiä laitealustoja (Windows, Mac OS X, Linux) ja nykyään Spotifyn saa halutessaan myös mobiililaitteisiin tai televisioon, joissa sen käyttö vaatii maksullisen Premium-tilin.

Spotifyn saa tietokoneelle luomalla tili valitsemalla haluamansa käyttäjätunnuksen ja salasanan, tai vielä yksinkertaisemmin kirjautumalla palveluun oman Facebook-tilin kautta. Sen jälkeen palvelun saa ladattua ja asennettua koneelle ohjeiden mukaan, ja Spotify kaikkine mahdollisuuksineen on käyttövalmis. Tilin luominen ja Spotify-musiikkipalvelun lataaminen on ilmaista. Palvelu pyörii pääasiassa mainostuloilla ja kuukausimaksuilla. Mainoksia kuulee ja näkee jos käyttää Spotify Free -ilmaisversiota, joka toki on ilmainen, mutta sillä pääsee kuuntelemaan musiikkia vain rajallisesti. Musiikin suurkuluttajien kannattaakin ottaa käyttöön 9,99 e/kk maksava Spotify Premium, jolla voi kuunnella musikkia rajoituksetta ja muun muassa tallentaa offline-soittolistoja.

Spotify kännykkään

Spotify toimii useissa mobiililaitteissa, kuten iPhone- ja Android-puhelimissa. Spotify-musiikkipalvelun voi hankkia matkapuhelimeen ryhtymällä Spotify Premium -asiakkaaksi. Premium-asiakkuus maksaa 9,99e/kk ja antaa käyttäjälleen useita etuja ilmaisversioon nähden. Asiakkuuden saa luomalla tilin Spotifyn verkkosivuilla, jonka jälkeen palvelun voi ladata mobiililaitteeseen kirjautumalla Spotifyn verkkoympäristöön omilla Premium-tunnuksilla ja toimimalla ohjeiden mukaan. Spotifyn mobiilisovelluksen ansiosta musiikkia voi kuunnella missä ja milloin haluaa, myös ilman verkkoyhteyttä.

Koska Spotifyn ilmaisversiot eivät toimi matkapuhelimissa lainkaan, maksullisen Premium-palvelun hankinta on matkapuhelinkäyttöä varten välttämätöntä. Lisätietoa Spotify-palvelusta, käytöstä ja hinnoista saa Spotifyn verkkosivuilta osoitteesta http://www.spotify.com/fi/