Monet suomalaiset pakenevat pakkasta ja pimeää Kaakkois-Aasiaan. Kaikkien turistien ja reissaajien iloksi Pakkasesta Paratiisiin -blogi julkaisi eilen listan eri maiden parhaista prepaid-liittymistä juuri nyt. Tiivistimme heidän artikkelinsa tiedot tähän. Lue lisää.

Singapore

Hi!Tourist-liittymä on singaporelainen liittymätyyppi, joka on suunnattu erityisesti turisteille. Liittymä on voimassa vain viiden päivän ajan eli pitkään kaupunkivaltiossa majaileville se ei sovi. Huomaa, että puhelinliittymän hankkimiseen tarvitaan passi. Singaporessa kaikkia ihmisiä valvotaan tarkasti.

Paketti sisältää sata gigaa dataa, 500 minuuttia paikallispuheluita, 30 minuuttia kansainvälisiä puheluita ja 100 maansisäistä tekstiviestiä. Singaporessa on hyvä 4G-verkko, ja tämä liittymä hyödyntää sitä.

Turistiliittymän hinta on 9,50 euroa.

Malesia

HotLink eli toiselta nimeltään TuneTalk on normaali prepaid-liittymä. Se on pidempikestoinen kuin Hi!Tourist: numero on voimassa puolen vuoden ajan aktivoimisesta. Periaatteessa liittymän ostamiseen tarvitaan passi, mutta torikojuissa sellaisia ei kysellä.

Liittymässä on yhden gigan verran dataa. Liittymä ei ole 4G, mutta nopeudeltaan käyttökelpoinen. Liittymän yhteydessä valitaan itselle sopiva paketti. Myyjä auttaa hyvän puhepaketin valitsemisessa, tosin torikojuista ostettaessa apua voi olla tarjolla vähemmän kuin virallisissa myymälöissä.

Liittymän hinta on 7,30 euroa.

Thaimaa

Thaimaassa ehkä paras turistiliittymä on AIS. Moni suomalainen myös majailee Thaimaassa pitkään, joten hyvänä puolena voidaan todeta liittymän pysyvän voimassa niin kauan kuin se on aktiivisessa käytössä. Uutta sim-korttia ei tarvitse hankkia parin kuukauden jälkeen.

Liittymä sisältää kolme gigaa dataa. 4G-yhteyttä ei ole. Puhepaketteja on useita erilaisia, kannattaa kysellä neuvoja virallisesta myymälästä. Katukojujen pitäjillä ja 7/11-kauppiailla ei välttämättä ole täyttä tietoa vaihtoehdoista.

Hauskana puolena AIS-liittymänhaltija voi myös käyttää AIS-wifispotteja, jotka ovat yleisiä ainakin Bangkokin kaduilla. AIS-wifiä voi tällöin käyttää myös kannettavalla tietokoneella, tosin kerralla verkkoon voi olla kytkeytynyt vain yksi laite liittymää kohden.

Liittymä maksaa 9,90 euroa.

Näin löydät hyvän prepaid-liittymän matkalla

Löydät parhaan mahdollisen matkapuhelinliittymän kännykkääsi nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti melkein mistä tahansa päin maailmaa. Etuna paikallisen liittymän hankkimisessa on .

Joskus puhelinliittymien myynti ja hankkiminen voi kuitenkin toimia hieman eri tavalla kuin Suomessa. Seuraamalla näitä ohjeita löydät aina parhaiten sinulle sopivan liittymän.

  1. Kysele hostellin tai hotellin työntekijöiltä neuvoa. Paikalliset osaavat auttaa sinua välttämään turistihuijaukset ja turhat lisäkulut.
  2. Mene liittymäntarjoajan viralliseen myymälään. Kioskeista ostettaessa liittymävalikoima voi olla rajallinen ja apua on tarjolla vähemmän. Jo ihan kielimuurinkin vuoksi.
  3. Varmista aina, että liittymä on voimassa vähintään matkasi ajan. Ei ole mitään järkeä ostaa viikon määräaikaista prepaid-liittymää, jos viivyt maassa kolme viikkoa.

Lue lisää:
Puhelinliittymät Kaakkois-Aasiassa (Pakkasesta Paratiisiin)