Elisa liittymät ja mokkulat. Katso parhaat liittymätarjoukset tästä  

Elisa on Pohjoismaiden johtava viestintäalan palveluntuottaja, joka markkinoi lanka- ja matkapuhelinliittymiä sekä kiinteitä ja liikkuvia laajakaistaliittymiä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Suomen ja muiden Pohjoismaiden lisäksi yhtiö toimii Baltiassa ja Venäjällä. Myös Saunalahti on osa Elisaa.

Elisan palvelut

Elisa tarjoaa matkapuhelin- ja laajakaistaliittymiä Elisan ja Saunalahden brändien alla.

Saunalahti on suunnattu yksityisille kuluttajille, Elisan nimen alla puolestaan myydään paitsi yksityis- myös yritysliittymiä. Olemassa olevia liittymiä ja omia asiakastietoja on helppo hallinnoida verkossa. OmaElisa-palvelussa voi vaihtaa liittymätyyppiä, tilata uuden sim-kortin tai sulkea sim-kortin pysyvästi tai väliaikaisesti (joka voi olla tarpeen tilanteessa, jossa kännykkä on varastettu tai muuten kadonnut).

Verkko: Elisa

Plussat:
  • Hinta
  • Nopeus
Miinukset:
  • Kuuluvuus
  • Asiakaspalvelu
  • Toimintavarmuus

Käyttö / kk:

Elisan matkapuhelinverkko

Elisalla on oma matkapuhelinverkkonsa, jonka kilpailijoita Suomessa ovat DNA ja Telia. Elisan verkkoa käyttää myös Saunalahti. Elisa on kuuluvuuskartan perusteella jäänyt hieman jälkeen DNA:n ja Telian kehityksestä. Tämä johtunee Telian ja DNA:n yhteistyöstä syrjäseuduilla. Elisan supernopea 4G+ ei kata koko Suomea, vaan isoja osia Pohjois- ja Itä-Suomesta on nopeimman 4G:n ulkopuolella. Supernopea 4G+ -verkko ei kilpailijoista poiketen kata edes kaikkia merkittäviä asutuskeskuksia.

Elisan verkko on sinällään nopea ja useimmille suomalaisille täysin hyvä vaihtoehto, mutta syrjäseudulla Elisan tai Saunalahden liittymää hankittaessa kannattaa katsoa tarkkaan kuuluvuuskartasta, palveleeko Elisa ko. alueen asukkaita nopealla netillä. Jos Elisan verkko ei ylety kyseiselle alueelle, kannattaa tarkistaa, onko DNA tai Telia toimivampi vaihtoehto.

Elisan lankaliittymät

Elisa on viimeisenä suomalaisena operaattorina myynyt myös lankaliittymiä. Lankaverkko ollaan kuitenkin tulevaisuudessa ajamassa alas, eikä Elisa enää myy uusia lankaliittymiä.

Sen sijaan myydään ominaisuuksiltaan sangen kiinnostavaa Elisa Kotipuhelin -liittymää, joka on tekstiviestitön ja netitön matkapuhelinliittymä. Sen voi asentaa myös kiinteään pöytäpuhelimeen ja näin käytännössä jatkaa lankapuhelintyyppisen kotipuhelimen käyttämistä samaan tapaan kuin ennenkin.

Elisan yritysliittymät

Elisan oman nimensä alla myymät kännykkäliittymät ovat melko korkeatasoisia ja kalliita. Ne on suunnattu yritysten tarpeisiin. Kaikkiin Elisan yritysliittymiin sisältyvät muun muassa seuraavat ominaisuudet:

  • 5000 minuuttia puheaikaa joka kuukausi.
  • Ei datakattoa netissä. Tietoa voi siis siirtää rajattomasti.
  • Ei lisäkuluja EU- tai ETA-alueella liikuttaessa useimmissa liittymäpaketeissa.
  • Valtavan suuri 1000 gigatavun pilvitallennustila, jonka avulla tiedostot pysyvät jatkuvasti turvassa netissä.

Erot Elisan yritysliittymien välillä koskevat lähinnä netin nopeutta ja tekstiviestipakettien kokoa. Kaikkein kallein liittymätyyppi on Elisa Yrityspaketti EU 600M, jonka tiedonsiirtonopeus on teoriassa huikeat 600 Mbit/s parhaissa oloissa. Todellisuudessa nopeus on kuitenkin käytännössä murto-osa tuosta, koska tuollaisia nopeuksia mahdollistava 5G-verkko on vasta työn alla. Tämä liittymätyyppi sisältää myös 5000 tekstiviestiä kuussa. Liittymä maksaa 39,95 euroa kuussa plus avausmaksu 3,95 euroa.

Halvin Elisan yritysliittymä on Elisa Yrityspaketti 10M, jonka kuukausihinta on kohtuullinen 21,95 euroa kuussa. Se sisältää 50 tekstiviestiä kuukaudessa ja hitaan 10 Mbit/s -tiedonsiirron, joka ei sovellu kaikkein raskaimpaan netin käyttöön.

Saunalahti on Elisan kuluttajabrändi

Saunalahti on Elisaa vahvemmin erikoistunut edullisten ja monipuolisten liittymien tarjoamiseen kuluttajille. Elisan omistama Saunalahti on tunnettu ja luotettu operaattori, joka toimii samassa verkossa kuin Elisa.

Saunalahden kallein ja tehokkain puhelinliittymä on 4G Premium Huoleton, joka sisältää rajattomasti tekstiviestejä ja puheaikaa sekä 200 Mbit/s tiedonsiirron 4G+ -verkossa. Hintaa liittymälle tulee normaalisti 34,90 euroa kuussa, mutta tällä hetkellä alennuksessa 29,90 euroa kuussa. Tähän liittymään sisältyy myös rajattomasti dataa muissa Pohjoismaissa ja Baltian maissa sekä 10 gigaa dataa muualla Euroopassa.

Saunalahden brändin alla Elisa myy myös prepaid-liittymiä. Saunalahti prepaid on edullisesti hinnoiteltu haastaja Soneran ja DNA:n tunnetuille prepaid-paketeille. Saunalahti prepaid maksaa alussa ainoastaan 5,90 euroa ja tähän sisältyy suoraan kuuden euron edestä puhesaldoa. Prepaid-pakettiin sisältyy aina netti, jonka käyttö maksaa 6,6 senttiä megatavua kohden, mutta ei koskaan enempää kuin 99 senttiä vuorokaudelta. Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja tekstarit 6,6 senttiä/viesti.

Lisäksi Saunalahti Prepaidiin voi ostaa isoja ja tehokkaita netti-, puhe- ja viestipaketteja Elisan verkkokaupasta.

Elisan mobiililaajakaistat

Elisa kauppaa kuluttajille myös mobiililaajakaistoja, joita voi käyttää esimerkiksi tabletin tai kannettavan tietokoneen kanssa tai jopa kytkeä langattomaan lähettimeen wifin luomiseksi. Niiden nopeus vaihtelee 300 Mbit/s ja 0,12 Mbit/s välillä. Hinnoittelu voi perustua joko ennalta määrättyyn kuukausimaksuun, jolloin laajakaista sisältää rajattomasti dataa, tai käyttöön, jolloin käyttäjä itse määrää, kuinka paljon hän haluaa hyödyntää nettiä.

Mobiililaajakaistan voi ostaa Elisan myymälöistä tai tilata netistä yhdessä paketissa uuden tabletin tai tietokoneen kanssa. Elisa myy laitteita osamaksulla.

Yleistä ja historiaa

Nykyisen Elisa Oyj -pörssiyhtiön taustalla on entinen Helsingin Puhelin Oyj, johon on lukuisten yrityskauppojen seurauksena sulautettu lukuisia muita yhtiöitä. Elisan pääkonttori on edelleen Helsingissä. Konsernin markkinoimia brändejä ovat Elisa, Saunalahti ja Kolumbus (ei enää uusien liittymien myyntiä). Yhtiön suurin osakkeenomistaja on Solidium, joka omistaa noin kymmenesosan osakkeista, ja toiseksi suurin on Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma. Elisan markkina-arvo vuonna 2015 oli 5,8 miljardia euroa ja se työllistää noin 4200 henkilöä. Ulkomailla Elisa toimii yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa.

Elisan toimitusjohtaja on Veli-Matti Mattila.

Elisan tuotteita voi tilata verkosta tai Elisa-myymälöistä. Myymälöissä on tarjolla myös laaja valikoima erilaisia puhelimia, tabletteja ja tietokoneita, joita voi ostaa myös Elisan verkkokaupasta.