Edullisin nopea rajaton dataliittymä puhelimeen

Käyttö / kk:

Suomalaiset käyttävät eniten dataa maailmassa, ja Suomessa onkin tarjolla erittäin halpoja dataliittymiä. Mutta mikä on edullisin rajaton dataliittymä puhelimeen?

Me kävimme läpi eri operaattorien rajattomat dataliittymät ja etsimme halvimman vaihtoehdon.

Kenelle rajaton dataliittymä sopii?

Rajaton dataliittymä sopii parhaiten runsaasti ja päivittäin nettiä käyttävälle. Etenkin videoiden striimaaminen ja tietyt pelit vaativat paljon dataa.

Rajaton data ei sovi kaikille

Useimmat suomalaiset käyttävät nettiä alle kymmenen gigaa kuussa – tyypillisimmillään vain pari gigaa. Siksi kenen tahansa ei kannata maksaa rajattomasta tiedonsiirrosta. Suomessa data on kuitenkin maailmanlaajuisesti katsottuna poikkeuksellisen halpaa, joten mistään suuresta rahallisesta uhrauksesta ei ole kyse, jos datakatosta haluaa eroon.

Jos et tarvitse rajatonta dataa mutta haluat edullisen nettiliittymän, klikkaa tästä.

Halvin nettiliittymä

Halvin rajaton 4G-data: Moi Mobiili Rajaton

Edullisin rajaton 4G-data löytyy Soneran verkossa toimivalta Moi Mobiililta. Moin liittymät maksavat perushinnaltaan 6 euroa kuussa. Tähän sisältyy neljä gigatavua 100Mbit/s dataa, jonka nopeus riittää melkein mihin tahansa käyttöön.  Jos datan haluaa rajattomaksi, siitä koituu 12 euron kuukausittainen lisämaksu. Hinnaksi tulee siis 18 euroa kuussa.

Puhelut maksavat 5,5 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 5,5 senttiä kappaletta kohden. Liittymään voi myös lisätä rajattoman puheen kymmenellä eurolla kuussa.

Yhteenveto

Henkilölle, joka kaipaa rajatonta 2G-nettiä, jolla pystyy lähinnä hoitamaan tekstipohjaisia asioita netissä, suosittelemme erittäin halpaa DNA Mini Dataa.

Erittäin hyvä yhdistelmä kohtuullista nopeutta ja hintaa on 3G-verkossa toimiva DNA Äly 21M.

Jos kaipaat nopeaa, rajatonta nettiä, Moi Mobiililta löytyy edullisin dataliittymä.

Tilaa tästä

 

1. Halvin rajaton data: DNA Mini Data (2G)

Markkinoiden halvin rajaton data löytyy DNA:lta. DNA Mini Data on pikkuruinen liittymäpaketti, jonka netti on erittäin hidas. DNA Mini Data hyödyntää vanhaa 2G-verkkoa. Tiedonsiirtonopeus on vain 256 kbit/s, siis murto-osa normaalien 3G- ja 4G-dataliittymien nopeudesta.

Operaattorin on helppo tarjota 2G-dataa rajattomasti, koska tiedonsiirtokaista on niin kapea, ettei kovin korkeisiin kuukausittaisiin siirtomääriin ole edes mahdollista päästä.

DNA Mini Data on kuitenkin erittäin halpa. Se maksaa 4,90 euroa kuussa. Avausmaksu on 3,90 euroa.

Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan 0,07 € viestiä tai puheminuuttia kohden.

DNA Mini Dataa voi suositella käyttäjille, jotka eivät halua käyttää nettiä esimerkiksi videoiden tai musiikin suoratoistoon, vaan lähinnä käyttävät sosiaalista mediaa, lukevat sähköpostia ja ylipäätään ensisijaisesti selaavat nettiä tekstipohjaisesti.

Tilaa tästä

2. Elisa Tarkka 2G

Elisa Tarkka 2G on DNA Mini Dataa muistuttava paketti. Sen hinta on hieman kalliimpi, 9,90 euroa kuussa. Avausmaksu on sama, 3,90 euroa.

Elisa Tarkka 2G sisältää rajattomasti hidasta 2G-dataa ja soveltuu siksi DNA Mini Data -liittymän tavoin ensisijaisesti teksti- ja kuvapohjaisen netin selailuun. Videot ja musiikki ovat käytännössä liian raskaita mukavasti 2G-netillä striimattaviksi.

Elisan 2G on kuitenkin DNA:ta nopeampi. Kun DNA lupaa vain 0,256 kbit/s -nopeuksisen kaistan, Elisalla kaistan leveys on 1 Mbit/s, siis neljä kertaa enemmän. Elisan rajaton 2G-liittymä on siksi monikäyttöisempi kuin DNA:n halpispaketti.

Puhelut ja tekstiviestit ovat yhden sentin halvempia Elisalla kuin DNA:lla. Puhelut maksavat 0,069 euroa minuutilta ja tekstiviestit samaten 0,069 euroa viestiä kohden.

Tilaa tästä

3. Globetel Mini Data / Perus Data / Pieni Data / Jätti Data (2G)

Myös vähemmän tunnettu operaattori Globetel tarjoaa myös nykyään rajatonta dataa. Soneran verkossa toimivalla operaattorilla on valikoimissaan neljä erilaista liittymäpakettia, joihin kuhunkin voi kytkeä rajattomasti dataa. Rajaton data maksaa 7,90 euroa kuussa, joka lisätään puhe- ja tekstiviestiliittymän hintaan.

Globetelilla on usein tarjouksia, mutta normaalihintaisista liittymistä halvin on Globetel Perus Data. Tämän liittymän perushinta on 3,90 euroa kuussa. Kun tähän lisätään rajaton data, hinnaksi tulee 10,80 euroa kuussa. Puhelut ja tekstiviestit ovat sangen halpoja, 0,049 euroa minuuttia tai viestiä kohden.

Huomaa kuitenkin, että kaikissa Globetelin liittymissä netti on hidas. Globetel tarjoaa vain 2G-nettiä. Sen nopeus on 4 Mbit/s eli enemmän kuin yllä kuvatuilla DNA:n ja Elisan 2G-dataliittymillä. Kovin raskaaseen käyttöön se ei kuitenkaan sovellu.

Huomaa, että Globetelin varsinainen myyntivaltti löytyy sen ulkomaanpuheluiden hinnastosta. Globetelin liittymillä voi soittaa Suomen ulkopuolelle useimpia kilpailijoita halvemmalla. Soittaessasi Globetelin liittymällä ulkomaille, lisää numeron eteen 99588, jolloin pääset nauttimana alennetuista hinnoista.

Tilaa tästä

4. Halvin rajaton 3G-data: DNA Äly 21M

Halvin rajaton 3G-liittymä löytyy DNA:lta.

DNA Äly 21M on useimpien mobiilinettiä käyttävien suomalaisten tarpeisiin soveltuva rajaton liittymäpaketti. Nimensä mukaisesti liittymän tiedonsiirtonopeus on 21 Mbit/s.

Liittymän hinta on 13,90 euroa kuussa. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan. Niiden hinta on kuitenkin sangen edullinen – vain 4,9 senttiä puheminuuttia tai tekstiviestiä kohden.

DNA Äly 21M on hinta-laatu-suhteeltaan erittäin hyvä liittymä. Se on ehdottomasti monikäyttöisempi kuin DNA Mini Data ja myös käytön mukaan laskutettavat puhelut ja viestit maksavat Äly 21M -paketissa selvästi vähemmän. Suosittelemme.

Tilaa tästä