DNA liittymät ja tarjoukset - katso ja säästä!  

DNA Oy on sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita palveleva suomalainen tietoliikennekonserni, joka on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 2007. DNA-liittymät ovat pärjänneet Puhelinliittymat.fi vertailuissa hyvin.

Verkko: DNA

Plussat:
  • Nopeus
  • Kuuluvuus
Miinukset:
  • Hinta
  • Asiakaspalvelu
  • Toimintavarmuus

Käyttö / kk:

DNA:n puhelinliittymät ja liikkuva laajakaista

DNA on perinteisesti tarjonnut kohtuullisen edullisia liittymiä verrattuna kilpailijoihin. Ne ovat sopineet erityisen hyvin runsaasti dataa käyttäville. Operaattorien väliset hintaerot kuitenkin vaihtelevat vuodesta toiseen kilpailutilanteen mukaisesti, ja etenkin uuden Moi Mobiilin lanseerauksen myötä hintakilpailu on muuttunut arvaamattomaksi.

DNA:n matkaviestintäpalvelut kattavat paljon erilaisia liittymiä sekä myös paketteja, joihin kuuluu sekä liittymä että puhelin. Osa liittymistä laskutetaan kiinteän kuukausihinnan mukaan, jolloin hintaan sisältyy tietty määrä puheaikaa ja tekstiviestejä ja osa käytön mukaan. Yhtiö tarjoaa myös etukäteen maksettavia lataus- eli prepaid-liittymiä.

Kaikista DNA:n liittymistä peritään 3,90 euron avausmaksu.

Parhaat tarjoukset ja kaikki tuotteet on kätevää tilata suoraan DNA:n verkkokaupasta tai vierailemalla paikallisessa DNA-myymälässä. Verkkokaupassa asiointiin tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Omaa liittymää ja asiakastietoja on helppo hallinnoida verkossa, missä voi tehdä osoitteenmuutoksen ja liittää jo olemassa olevaan liittymään uusia palveluita. DNA:n nettipalvelun kautta voi myös sulkea sim-kortin tai deaktivoida sen väliaikaisesti, jos kännykkä on vaikkapa kadoksissa. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, joka lisää turvallisuutta ja vähentää väärinkäyttöjen riskiä.

Tällainen on DNA

DNA Oy on perustettu vuonna 2007. Se syntyi usean paikallisen puhelinyhtiön ja Finnet Oy:n fuusion tuloksena. DNA tunnetaan parhaiten matkapuhelinoperaattorina, mutta sillä on myös osan maata kattava lankaverkko ja se tarjoaa kaapeli-tv-palveluita.

DNA kirjautui vuoden 2016 lopulla Helsingin pörssiin.

DNA:n kekseliäs mainonta on ihastuttanut ja vihastuttanut kuluttajia jo vuosien ajan. Yhtiön markkinointi on palkittu perustamisensa jälkeen useasti. Parhaiten DNA muistetaan suomalaiseen puheenparteen juuttuneesta ”elämä on” -mainoslauseesta.

DNA:n roaming-maksut Euroopassa

DNA ei ole markkinoinnissaan korostanut ilmaista dataa EU-alueella samalla tapaa kuin kilpailijansa Telia ja Elisa Saunalahti. EU- ja ETA-alueella liikuttaessa puhelut ja tekstiviestit ovat kaikissa DNA:n liittymissä lisämaksuttomia. Data sen sijaan maksaa 0,0057 e/Mt. Lisähinta ei ole paha.

Jos käyttö katsotaan kohtuuttomaksi tai oleskelu ulkomailla pidentyy, DNA alkaa peritä lisää maksuja: puheluista 0,039 e/min, tekstareista 0,012 e/viesti ja datasta 0,0074 e/Mt.

Datan lisämaksua ei peritä alkuun useimmista DNA:n liittymistä, sillä melkein kaikkiin sisältyy jonkinlainen EU-datapaketti, jonka puitteissa tiedonsiirto on ilmaista. Esimerkiksi DNA Max 4G Rajaton sisältää 20 Gt/kk eurodataa ja DNA Jämpti 4 Gt/kk.

DNA Puhe on halvin puhelinliittymä

DNA haastaa kilpailijansa edullisella ja kätevällä DNA Puhe -puhelinliittymällä, johon ei sisälly lainkaan dataa. Se on tarkoitettu puhumiseen ja viestien lähettämiseen.

DNA Puhe -liittymän kuukausimaksu on vain 4,90 euroa. Lisäksi liittymää tilattaessa peritään 3,90 euron avausmaksu.

DNA Puhe on halpa. Mutta kovassa käytössä sen hinta nousee korkeaksi. Kotimaan puhelut maksavat 7 senttiä minuutilta ja tekstiviestit ovat 7 senttiä viestiä kohden. Paljon puhuvan ja viestittelevän kannattaa sijoittaa johonkin DNA:n rajattomista puhelinliittymistä.

DNA Jämpti on halpa dataliittymä

DNA Jämpti on halpa vaihtoehto ihmiselle, joka käyttää puhelintaan netin ja somen selailuun, mutta ei raskaampaan tiedonsiirtoon.

Puhelut maksavat kotimaassa 7 senttiä minuutilta. Tekstiviestit ovat vastaavasti hinnaltaan 7 senttiä.

Liittymään sisältyy rajaton 1 Mbit/s -tiedonsiirto. EU-datapaketin suuruus on 4 Gt/kk, jonka ylittävältä määrältä reissaaja joutuu pulittamaan lisämaksua.

DNA Jämpti on kuukausimaksullinen: Sen hinta on 12,90 €/kk plus alussa perittävä avausmaksu 3,90 euroa. Kyseessä on siis sangen edullinen vaihtoehto, etenkin jos teet paljon soittoja kotimaassa.

DNA Jämptistä on olemassa myös nopeammalla netillä varustettu versio DNA Nopea 4G Jämpti. Siinä tiedonsiirtonopeus on 100 Mbit/s, ja EU-matkaajalle suunnatun datapaketin suuruus 10 Gt/kk.

DNA Max 4G Rajaton

DNA:n nopein liittymä on Max 4G Rajaton, joka ottaa kaiken irti 4G-verkosta. Usein maksiminopeutena mainitaan 300 Mbit/s, mutta vähitellen isommissa kaupungeissa ollaan ottamassa käyttöön vieläkin nopeampi versio 4G-verkosta. Tällöin nopeudet voivat nousta ainakin teoriassa vieläkin korkeammiksi.

Nimensä mukaisesti DNA Max 4G Rajaton -puhelinliittymään sisältyy rajattomasti dataa, puheluita ja tekstiviestejä. Euroopassa matkailevalle annetaan käyttöön 20 Gt/kk ilmaista tiedonsiirtoa.

DNA Max 4G Rajaton on upea liittymä, mutta sen ominaisuudet eivät luonnollisestikaan tule ilman aikamoista hintalappua. Liittymän kuukausimaksu on 49,90 euroa. Kannattaa pitää silmällä mahdollisia tarjouksia. Tämän liittymän kohdalla se todellakin kannattaa.

DNA Matkanetti Super

DNA tarjoaa etenkin kannettavien tietokoneiden ja tablettien käyttäjille loistavaa DNA Matkanetti Super -nettiliittymää. Liittymä sisältää rajattomasti dataa huikealla 300 Mbit/s -nopeudella.

DNA Matkanetti Super -nettiliittymään sisältyy myös 15 Gt/kk dataa muualla Euroopassa.

Nettiliittymän normaalihinta on 34,90 e/kk, mutta tarjouskampanjan ajan hinta on 29,90 e/kk yhden vuoden ajan. Lisäksi peritään 3,90 euron avausmaksu.

 

DNA:n uusi 4G-verkko kattaa miltei koko maan

DNA:n matkapuhelinverkko on kehittynyt nopeasti viime vuosina. DNA:n 4G-verkko on valmistunut hyvin äskettäin ja se on tiettävästi Suomen kattavin. Nopea 4G kattaa kaikki merkittävät asutuskeskukset, mutta ei toimi monilla haja-asutusalueilla. Sama ongelma koskee muitakin verkkoja eli Elisaa ja Soneraa.

Jatkuva 4G-verkon kehittäminen on DNA:lle luonteva kehitysprojekti, sillä yhtiö panostaa liittymätarjouksissaan etenkin nopeisiin nettiyhteyksiin hitaiden halpisliittymien kustannuksella.

Voit tarkistaa DNA:n 2G-, 3G- ja 4G-verkkojen kuuluvuusalueet kätevän kuuluvuuskartan avulla.

DNA panostaa nopeaan 4G-nettiin

DNA:n tehokkain 4G-matkapuhelinliittymä DNA Rajaton 4G Super, teoriassa jopa huimalla 300 Mbit/s -nopeudella, tosin käytännössä netin nopeus jää useimmissa tilanteissa murto-osaan tästä. Nopeimmillaan yhteys on isoissa asutuskeskuksissa, etenkin Helsingissä. Liittymässä on rajaton data, rajattomasti puheaikaa ja rajattomasti tekstiviestejä. DNA Rajaton 4G Super on tällä hetkellä alennuksessa 29,90 euroa kuussa. Alennushinta on voimassa vuoden ajan, sen jälkeen hinta on 39,90 euroa kuussa. Lisäksi liittymän avausmaksu on 3,90 euroa. Tämä on hyvin edullinen hinta näin nopeaksi netiksi.

GSM-liittymät

Kaikkiin liittymiin kuuluu tietty määrä peruspalveluita kuten tekstiviesti ja koputuspalvelu ja niihin on mahdollista liittää erilaisia maksullisia lisäpalveluita kuten datapaketti, saldorajoitus ja vastaajapalvelu.

Kiinteä ja liikkuva laajakaista

DNA tarjoaa sekä kiinteitä että liikkuvia laajakaistapalveluita sekä paketteja, joihin kuuluu sekä liittymä että tietokone. Liittymät veloitetaan kiinteän kuukausihinnan mukaan. Laajakaistapalvelu käyttää kaapeli- tai puhelinverkkoa. Oman osoitteeseen tarjolla olevat vaihtoehdot voi selvittää verkossa täyttämällä saatavuuskyselyn tai vierailemassa lähimmän DNA-myyjän luona. Kaikkiin laajakaistoihin on mahdollista liittää erilaisia lisäpalveluita kuten levytilaa varmuuskopiointia varten ja tietoturvapalvelu haittaohjelmien torjuntaan. DNA:n liikkuva laajakaista eli mokkula toimii 3G- ja 4G-puhelinverkossa DNA:n kuuluvuusalueella. DNA:n uusi huippunopea 4G-verkko valmistuu vuoden 2015 aikana, jolloin siitä tulee Suomen kattavin verkko sarjassaan.

DNA TV-palvelut

DNA TV toimii yhtiön kaapeliverkkoalueella ja uudessa teräväpiirtolähetyksiä lähettävässä antenniverkossa. DNA Mobiili TV puolestaan mahdollistaa tv-ohjelmien katselun missä tahansa kännykän kautta.